Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μάλαγα - Μπαρτσελόνα 2-4 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά (Vid)

Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν θα είναι η αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης στον έναν από τους δύο ημιτελικούς για το Κύπελλο Ισπανίας (Copa Del Rey). Οι Καταλανοί, κέρδισαν την Μάλαγα με 2-4 εκτός έδρας στον επαναληπτικό του 2-2 και έτσι σφράγισαν την συμμετοχή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο αγώνας με την Μάλαγα, ήταν αμφίρροπος, η αγωνία μεγάλη και τα γκολ πολλά… Στο τέλος, όμως η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή η οποία πήρε την πρόκριση…



Το θετικό για την Μπάρτσα ήταν ότι σκόραρε γρήγορα
. Αναγκαστικά, θα κυνηγούσε το γκολ, γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Έτσι, λοιπόν, στο 8ο λεπτό ο Πέδρο άνοιξε το σκορ, έπειτα από μπαλιά του Ντάνι Άλβες από τα δεξιά. Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την Μπάρτσα.

Η Μάλαγα, όμως απάντησε γρήγορα. Στο 12ο λεπτό, ο Χοακίν δέχτηκε την συρτή μπαλιά του Ντούντα και ισοφάρισε σε 1-1. Ότι καλύτερο, δηλαδή και για την Μάλαγα, η οποία με ισοπαλία χαμηλότερη του 2-2 (δηλαδή με 0-0 και 1-1) περνούσε στην επόμενη φάση.

Το ημίχρονο έκλεισε με το 1-1 και οι Ανδαλουσιανοί, είχαν το προβάδισμα για την πρόκριση. Και φυσικά, όταν αντίπαλος είναι η Μπαρτσελόνα, δεν είσαι ποτέ μα ποτέ σίγουρος για τίποτα.

Γρήγορα και πάλι, στο δεύτερο μέρος η Μπάρτσα ανέκτησε το προβάδισμα. Στο 48ο λεπτό, ο Ινιέστα, τροφοδότησε με όμορφη διαγώνια μπαλιά τον Πικέ, ο οποίος κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος και με γρήγορο αριστερό σουτ έκανε το 1-2. Και πάλι σημαντικό το χρονικό σημείο που σκόραρε η Μπάρτσα.

Στην συνέχεια του αγώνα η Μάλαγα (όπως ήταν φυσικό) ανέβασε τις γραμμές της, με αποτέλεσμα να δώσει χώρο στην Μπάρτσα. Η Μπάρτσα, είχε δύο καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα της.

Στο 68ο λεπτό, μετά από μία γρήγορη αντεπίθεση της Μάλαγα, ο Χοακίν φτάνει στο ύψος της μεγάλης περιοχής και δίνει την μπάλα δίπλα, στον αμαρκάριστο Σάντα Κρουζ και με σουτ ο τελευταίος έκανε το 2-2. Σκορ, που εκείνη την ώρα οδηγούσε παράταση. Η Μάλαγα, σε εκείνο το σημείο είχε την ψυχολογία με το μέρος της.

Παρόλα αυτά, η Μπάρτσα σημείωσε ένα εκπληκτικό τρίτο γκολ στο 76ο λεπτό. Ο Ινιέστα, έπαιξε το ένα – δύο, με τον Φάμπρεγας. Ο Φάμπρεγας, στην πάσα που δέχτηκε, έστριψε με ωραίο τρόπο το κορμί του αποφεύγοντας τον αντίπαλο και έδωσε ξανά για τον Ινιέστα, ο οποίος είχε κινηθεί κάθετα προς την μεγάλη περιοχή μακριά από την μπάλα και με σουτ έκανε το 2-3.

Κάπου εκεί, η υπόθεση πρόκριση για την Μάλαγα έγινε ακατόρθωτη. Θα έπρεπε να πετύχει δύο γκολ στα επόμενα 13 λεπτά. Ανάμεσα στην σύγχυση του 2-3, στις αλλαγές που ετοίμαζε ο Πελεγκρίνι (προπονητής Μάλαγα) και στο ανέβασμα που επιχειρούσε εκ νέου η Μάλαγα, η Μπάρτσα έκανε το 2-4 και όλα τελείωσαν.

Στο 80ο λεπτό, ο Ντάνι Άλβες έπειτα από έξυπνη πάσα του Ινιέστα που είδε το ανέβασμα του Βραζιλιάνου, «σέρβιρε» την μπάλα για το κεφάλι του Μέσι και ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 2-4.

Στα ημιτελικά, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θα παρακολουθήσουν δύο συναρπαστικά παιχνίδια ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπάρτσα. Στις 30/1 το πρώτο ματς στο Μπερναμπέου και στις 27/2 ο επαναληπτικός στο Καμπ Νου.

Μην ξεχνάτε, ότι θα μεσολαβήσουν και οι αγώνες των δύο ομάδων ξεχωριστά για τους 16 του Champions League
. Η Ρεάλ με Μαν Γιουν και η Μπάρτσα με Μίλαν. Και μερικές μέρες μετά τον δεύτερο ημιτελικό, θα παίξουν και μεταξύ τους στο πρωτάθλημα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Από την μία η Μπάρτσα, η οποία δείχνει να είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων και από την άλλη η Ρεάλ, η οποία δείχνει προβληματική φέτος αφενός μεν αγωνιστικά, αφετέρου δε στις σχέσεις μεταξύ προπονητή – παικτών

Αναμφισβήτητα, σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκονται αυτές οι ομάδες η ιστορία τους, ο κόσμος τους και η αξιοπρέπεια τους πάντα προμηνύουν μεγάλα ματς μεταξύ τους… Ματς, στα οποία ξεχειλίζει το πάθος, ο εγωισμός, η αυταπάρνηση και εμπλουτίζονται από πάρα πολλά πλούσια ποδοσφαιρικά στοιχεία


Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα γκολ του αγώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου