Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ποδοσφαιρικά διλήμματα: Zidane vs Ronaldinho

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για την ακρίβεια την Τρίτη έχουμε στο blog τη στήλη ''Ποδοσφαιρικά διλήμματα'', στην οποία αναφέρουμε τα δυνατά σημεία δύο ομάδων που έχουν κόντρα μεταξύ τους και δίνουμε ''βήμα'' στο κοινό για να αποφασίσει ποια εκ των 2 προτιμάει. Σήμερα έχουμε δίλημμα μεταξύ παικτών.

Στη σημερινή ανάρτηση θα ασχοληθούμε με τους 2 ποδοσφαιριστές που μάγεψαν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη στις αρχές-μέσα της δεκαετίας του 2000.







Ο Ζιντάν είχε ένα μαγικό άγγιγμα της μπάλας. Την ήλεγχε με απίστευτο τρόπο, εφήυρε τη ''ρουλέτα'' και έκανε απίστευτα κόλπα ώστε να διατηρήσει τη μπάλα στην κατοχή του, ενώ είχε και εξαιρετικό μακρινό σουτ και δύο ίδια πόδια!
Πόντος: Ζιντάν

Ο Ροναλντίνιο είναι ο κύριος εκφραστής του joga bonito. Από τους πιο θεαματικούς παίκτες, με απίστευτες τρίπλες, τσαλιμάκια και κόλπα που ζαλίζουν και στέλνουν... σακούλα στους αντιπάλους, σκοράρει με πολλούς τρόπους και έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση (όντας Βραζιλιάνος).
Πόντος: Ροναλντίνιο


Ο Ροναλντίνιο ήταν σπουδαίο μέλος της εθνικής Βραζιλίας των 4 Ρ (Ροναλντίνιο, Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος) που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2002. Με τη Βραζιλία κατέκτησε επίσης το Κόπα Αμέρικα του 1999 και το Confederations του 2005.
Πόντος: Ροναλντίνιο

Ο Ζιντάν ήταν ο άνθρωπος που γιγάντωσε την εθνική Γαλλίας! Κατέκτησε μαζί της το Μουντιάλ του 1998 (σκόραρε τα 2 από τα 3 γκολ της Γαλλίας στον τελικό), το Euro του 2000 (με δικό του γκολ η Γαλλία προκρίθηκε στον τελικό) και έφτασε ως τον τελικό του Μουντιάλ 2006, όπου έχασε στα πέναλτι από την Ιταλία, με τον Ζιντάν να έχει πετύχει το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην κανονική διάρκεια.
Πόντος: Ζιντάν

Ο Ζιντάν έπαιξε σε 3 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. 2 με τη Γιουβέντους (1997, 1998, έχασε και τους 2) και 1 με τη Ρεάλ (2002), όπου κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Λεβερκούζεν, όπου σκόραρε το νικητήριο γκολ, ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!
Πόντος: Ζιντάν

Ο Ροναλντίνιο υπήρξε ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα στα μέσα της 10ετίας του 2000, και έβαλε τις βάσεις για τη μετέπειτα δυναστεία των μπλαουγκράνα σε Ισπανία και Ευρώπη. Σημαντικότερος τίτλος του αναμφίβολα το Τσάμπιονς Λιγκ του 2006, απέναντι στην Άρσεναλ, με τον ίδιο να σκοράρει 7 γκολ σε όλη τη διοργάνωση και να αναδεικνύεται καλύτερος παίκτης της!
Πόντος: Ροναλντίνιο




Αμφότεροι έχουν στην κατοχή τους μία Χρυσή Μπάλα. Ο Ζιντάν το 1998







και ο Ροναλντίνιο το 2005.

Πόντος: Και οι δύο






Εσείς τι θα διαλέγατε ; ; ;



Bonus Video


Απολαύστε τους 2 τεράστιους παίκτες:


3 σχόλια:

  1. Πολύ εύκολο δίλημμα Νικ, τουλάχιστον για μένα...

    Χωρίς σκέψη, Ζιντάν φίλε...

    Ο άνθρωπος ήταν ο ορισμός του ηγέτη. Όπου κι αν αγωνίστηκε. Και πάνω απ' όλα είχε διάρκεια. Και αποσύρθηκε την κατάλληλη στιγμή..

    Και συν τοις άλλοις, για την κεφαλιά στον Ιταλό που έδωσε για μένα ανέβηκε ακόμη περισσότερο στην υπόληψη μου..Γιατί έδειξε ότι δεν είναι "μηχανή" αλλά άνθρωπος. Προκλήθηκε και αντέδρασε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζινταν δαγκωτο ! ( Δημητρη με εκφραζεις απολυτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβως ιδια αποψη εχουμε παιδια. Ο Ζινταν ηταν απιστευτος παικτης. Ο παικτης που με εκανε να αγαπησω το ποδοσφαιρο. Αναμφιβολα και εγω ειμαι με Ζιζου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή