Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Αφιέρωμα στον Diego

Κάθε Τετάρτη έχουμε πλέον καθιερώσει ένα αφιέρωμα σε παίκτη (πιο σπάνια σε μία ομάδα ή έναν προπονητή) που πρωταγωνιστεί στην διεθνή ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τον Ντιέγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης, που δείχνει να έχει αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά και την προηγούμενη βδομάδα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ απέναντι στη Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.






Η φυσική θέση του Ντιέγκο είναι επιθετικό χαφ-οργανωτικός μέσος-επιτελικός μέσος όπως θέλετε. Έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση, έχει κάνει πολλά πολύ όμορφα κόλπα, ενώ έχει φοβερή αντίληψη του χώρου και περνάει κάθετες πάσες-κλειδιά. Φυσικά, έχει και δολοφονικό πόδι από μακριά. Μειονέκτημα η τακτική του απειθαρχία, αφού δε γυρνάει να βοηθήσει στα μαρκαρίσματα.


Ο Ντιέγκο Ρίμπας ντα Κούνια γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1985 στο Ριμπεϊράο Πρέτο της Βραζιλίας. Από το 1996 εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σάντος, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2002. Έπαιξε για 2,5 σεζόν, έχοντας 64 συμμετοχές και 21 γκολ, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα Βραζιλίας.


Τον Ιούλιο του 2004 μεταγράφηκε στην -τότε- κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Πόρτο. Στην Πόρτο αγωνίστηκε για 2 χρόνια, καταγράφοντας 63 συμμετοχές και 7 γκολ, έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Κατέκτησε 1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο, 1 σούπερ καπ Πορτογαλίας και 1 διηπειρωτικό κύπελλο με τους ''δράκους''.


Η ομάδα στην οποία ο Ντιέγκο πέτυχε περισσότερο και έγινε πασίγνωστος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, είναι η γερμανική Βέρντερ Βρέμης. Τη φανέλα της Βέρντερ τη φόρεσε για 3 χρόνια (2006-2009), έχοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Κατέγραψε 132 συμμετοχές και 54 γκολ, και κατέκτησε 1 κύπελλο και 1 λιγκ καπ.



Το 2009 η σπουδαία ιταλική ομάδα Γιουβέντους τον έκανε δικό της έναντι 25 εκατ. ευρώ. Είχε μία πολύ γεμάτη σεζόν έχοντας κάποιες εξαιρετικές και κάποιες απογοητευτικές εμφανίσεις, 44 στον αριθμό, και σκόραρε 7 γκολ.



Επόμενος σταθμός του ήταν η Βόλφσμπουργκ, η οποία πλήρωσε 15.5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Με τη φανέλα των ''λύκων'' ο Ντιέγκο είχε στην πρώτη του σεζόν 32 συμμετοχές και 6 γκολ.


Ο Ντιέγκο είχε προβλήματα με τον Φέλιξ Μάγκατ, και έτσι δόθηκε δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τη σεζόν 2011-12. Στους ''ροχιμπλάνκος'' έδειξε να αναγεννιέται, έχοντας 43 συμμετοχές και 6 εμφανίσεις, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ κατέκτησε και το Γιουρόπα Λιγκ (βασικός στον τελικό)!



Το 2012 επέστρεψε στη Βόλφσμπουργκ και είχε μία πολύ καλή σεζόν με 37 συμμετοχές και 13 γκολ, όντας ο ηγέτης της ομάδας. Στο φετινό πρώτο μισό της σεζόν είχε 16 συμμετοχές και 5 γκολ.



Την τελευταία ημέρα της περασμένης μεταγραφικής περιόδου ο Ντιέγκο επέστρεψε στην Ατλέτικο, αυτή τη φορά με κανονική μεταγραφή, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.


Έχει παίξει μέχρι στιγμής σε 12 ματς, αποδίδει εξαιρετικά, έχει δέσει με το τρομερό σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ έχει σκοράρει και 2 γκολ, ένα στο ντεμπούτο του κόντρα στη Σοσιεδάδ (νίκη 4-0) και τη γκολάρα με τη Μπαρτσελόνα στο Τσουλου πριν λίγες ημέρες, που ήταν και η αφορμή για το σημερινό μας αφιέρωμα.



Ο Ντιέγκο έχει υπάρξει μέλος της εθνικής Βραζιλίας. Με τη φανέλα της σελεσάο μετράει 33 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ έχει συμμετάσχει σε 2 Κόπα Αμέρικα (2004 και 2007), κατακτώντας τα και τα 2!








Βίντεο

Οι ικανότητες του Ντιέγκο:



Το τρομερό γκολ του Ντιέγκο με τη Μπαρτσελόνα:


1 σχόλιο:

  1. Φοβερη εξελιξη ειχε αυτος ο παικτης. Το μεγαλο ερωτημα ειναι , θα μπορεσει να κρατηθει σε αυτο το επιπεδο? Η μηπως ειναι μια καλη χρονια και μετα θα επιστρεψει σε μετρια επιπεδα?

    Ενδιαφερον θα εχει το καλοκαιρι να δουμε αν θα παρει μεταγραφη , γιατι πολλες ομαδες ενδιαφερονται να τον αποκτησουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή