Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι Preview

Στον πρώτο ημιτελικό του Τσαμπιονς Λιγκ , η  φορμαρισμένη Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο.

To betgrass σας δίνει το preview του σημερινού αγώνα !





Η πρωτοπόρος του Ισπανικού πρωταθλήματος βρίσκεται ένα βήμα πριν τον πρώτο τελικό στην ιστορία της. Οι οπαδοί της ζουν και αναπνέουν για τα τελευταία αυτά παιχνίδια της σεζόν , με την ομάδα τους να διεκδικεί τόσο το εγχώριο πρωτάθλημα όσο και την ευρωπαϊκή κούπα. Απέναντί τους βρίσκεται η Τσέλσι του Μουρίνιο. Μία "πληγωμένη" Τσέλσι , αφού μετά την απρόσμενη ήττα από την Σάντερλαντ χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα. Το Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο είναι διαφορετική ιστορία , μια ευκαιρία που δεν είναι διατεθιμένοι να χάσουν οι Λονδρέζοι

Το παρασκήνιο αυτού του αγώνα μας απασχόλησε από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση. Λογικό ήταν , από τι στιγμή που βρίσκεται στον αέρα η συμμετοχή του Κουρτουά στον αγώνα. Φαίνεται να υπάρχει ρήτρα , που να μην επιτρέπει την συμμετοχή του Κουρτουά σε παιχνίδι μεταξύ των 2 ομάδων. Ωστόσο η ΟΥΕΦΑ δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι μπορεί να αγωνιστεί κανονικά.

Το δεύτερο "ερωτηματικό" αφορά τον Ντιέγκο Κόστα καθώς τελευταία αναφέρεται ότι οι 2 ομάδες τα έχουν... βρει για την μεταγραφή του και ότι το καλοκαίρι θα μπει στο αεροπλάνο για Λονδίνο. Πιθανό είναι ο Φερνάντο Τόρες να ακολουθήσει το αντίστροφο δρομολόγιο ,ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Αγωνιστικά νέα


Επιστρέφει από τραυματισμό ο Αρντά Τουράν  και πιθανόν να παίξει και βασικός. Αυτό είναι και το μοναδικό πρόβλημα του Σιμεόνε που έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και καλείται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Παίζονται ακόμα μερικές θέσεις στο κέντρο με τους Γκαρσία και Τιάγκο να διεκδικούν θέση στην 11αδα.

Από την Τσέλσι  θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ιβάνοβιτς ,  οι Μάτιτς και Σάλαχ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ,ενώ αμφίβολος είναι ο Αζάρ. Επιστρέφει στην βασική 11αδα ο Τσέχ , που ταλαιπωρήθηκε από πυρετό μεσοβδόμαδα.


**Οι γηπεδούχοι φέτος είναι αήττητοι στην έδρα τους ενώ καμία αγγλική ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ μέσα στο γήπεδό τους. Από την άλλη πλευρά , η Τσέλσι έχει να ηττηθεί στην Ισπανία από το 2005 , όταν και έχασε 1-0 από την Μπέτις.

Πιθανές ενδεκάδες
























Στυλ παιχνιδιού


Η Ατλέτικο , με το 4-4-2 , θέλει να ελέγχει τον χώρο και δεν δίνει έμφαση στην κατοχή της μπάλας. Ο Σιμεόνε  δεν θα επιδιώξει  να επιτεθεί μαζικά   Η Ατλέτικο οφείλει ότι έχει καταφέρει στην πειθαρχία και την αμυντική προσήλωση και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο της όπλο. Η 4αδα του κέντρου μένει αρκετά πίσω , ενώ οι Κόστα και Βίγια επιστρέφουν μέχρι την γραμμή του κέντρου για να κλείσουν χώρους σε συνθήκες άμυνας.  Οι κεντρικοί χαφ πιέζουν αρκετά και εμποδίζουν την κάθετη ανάπτυξη.

Ο σκοπός τους? Να φτάσει η μπάλα στα πλάγια , όπου οι επιτιθέμενοι ντουμπλάρονται από 2 άτομα , το πλάγιο μπακ και το εξτρέμ ,παίκτες προσηλωμένους στα αμυντικά τους καθήκοντα. Με αυτό το τρόπο οι κεντρικοί αμυντικοί δεν χρειάζεται να βγούνε για βοήθειες έξω από την περιοχή , όπου θα είναι και ευάλωτοι απέναντι σε γρήγορους παίκτες με την μπάλα χαμηλά. Έτσι απέκλεισαν και την Μπαρτσελόνα , καταστρέφοντας την κάθετη ανάπτυξη του αντιπάλου , με διπλά μαρκαρίσματα στα εξτρέμ και αντεπιθέσεις στον κενό χώρο.

Ωστόσο το παιχνίδι με την Τσέλσι θα είναι διαφορετικό. Γιατί ? Επειδή ο  Μουρίνιο είναι επίσης λάτρης της άμυνας. Σε αντίθεση με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα που θέλησαν να επιβληθούν με επιθετικό παιχνίδι , η Τσέλσι  θα δώσει χώρο στην Ατλέτικο. Θα προσπαθήσει να την δελεάσει  να ανοιχθεί και να αφήσει κενά στην άμυνα , ειδικά στις πτέρυγες όπου οι Γουίλιαν και Σίρλε μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στο ένας εναντίον ενός. Κάτι τέτοιο θα αναγκάσει τους ,ποιοτικούς αλλά αργούς , στόπερ της Ατλέτικο να έρθουν σε βοήθεια στα πλάγια , αφήνοντας κενά μέσα στην περιοχή.  Και όπως κάθε αγγλική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της , η Τσέλσι αρκετές φορές "γεμίζει" την αντίπαλη περιοχή με παίκτες.

Λογικά ο Μουρίνιο δεν θα ρισκάρει με το ανέβασμα των δικών του μπακ , καθώς αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην Ατλέτικο να βρει κενούς χώρους και να χτυπήσει στην κόντρα.

Άποψη 


Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι ισορροπημένο. Καμία ομάδα δεν θα παίξει καθαρά επιθετικό ποδόσφαιρο , το αντίθετο μάλιστα. Θα παίξουν και οι 2 για το αποτέλεσμα , με ότι αυτό συνεπάγεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου