Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μπορεί η Ατλέτικο να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα ; ; ;

Την περασμένη εβδομάδα παρακολουθήσαμε τέσσερα παιχνίδια στο Champions League γεμάτα πάθος και ένταση. Η αλήθεια είναι ότι η αδρεναλίνη όλων ανεβαίνει από την φάση των προημιτελικών και μετά. Εκεί αρχίζουν να ξεχωρίζουν οι καλύτεροι από τους καλούς . . .

Μετά τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης και με βάση τα αποτελέσματα που διαμορφώθηκαν η πρόκριση παραμένει ανοιχτή στα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια  . . .

Το τέταρτο ζευγάρι που οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει είναι το Ντόρτμουντ - Ρεάλ. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ποδόσφαιρο και όλα γίνονται (ποιος ξεχνάει άλλωστε την επική ανατροπή του 4-1 σε 4-0 της Ντέπορ στο Ριαθόρ επί της Μίλαν την σαιζόν 2003-2004). Όμως η Μπορούσια φέτος δείχνει ότι έπιασε ταβάνι με την συμμετοχή της στην οκτάδα.

Η Μαν Γιουν θα τα δώσει όλα για να αποδείξει ότι κακώς την υποτίμησαν όλοι. Και θεωρώ ότι θα βγάλει απίστευτο πάθος και ψυχή στο χορτάρι της Αλιάνζ Αρίνα. Η Μπάγερν είναι το θεωρητικό φαβορί, έχει και το προβάδισμα λόγω του εκτός έδρας γκολ, όμως αν υποτιμήσει τους Άγγλους θα το πληρώσει.

Η Τσέλσι από την άλλη πρέπει να κάνει την βραδιά της δεκαετίας και ταυτόχρονα η Παρί να είναι κάκιστη. Δηλαδή, πρέπει να γίνει αυτό που έγινε πριν δύο χρόνια στο Τσέλσι - Νάπολι. Οι μπλε έχουν "κλατάρει" τελευταία.

Και πάμε στο σπουδαιότερο ζευγάρι (τουλάχιστον έτσι πως εξελίχτηκαν οι πρώτοι αγώνες) των προημιτελικών . . . Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα. Με την Μπαρτσελόνα να έχει δεχτεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους. Αυτό όμως δεν επηρεάζει τον επαναληπτικό. Το ερώτημα εδώ είναι ένα . . . Μπορεί η Ατλέτικο να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα ; ; ;

Τέσσερις φορές έπαιξαν φέτος και έφεραν ισάριθμες ισοπαλίες. 0-0, 1-1, 0-0, 1-1. Από ένα 0-0 και από ένα 1-1 εντός για την κάθε μία. Η Ατλέτικο "ψήλωσε". Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η Μπαρτσελόνα φυσικά δεν γίνεται να ψηλώσει άλλο (γέλια).. Κάπου όμως έχει μπλοκαριστεί.

Ο Σιμεόνε και κατ' επέκταση οι παίκτες του (της Ατλέτικο δηλαδή) έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Καταφέρνουν να κάνουν τον Μέσι να μην φαίνεται, τον Νεϊμάρ να φαίνεται "λίγος", τα εκπληκτικά κεντρικά χαφ της Μπάρτσα να είναι ανήμπορα να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις νίκης.

Θα σκεφτείτε όλοι, ότι αυτό ο Σιμεόνε και η Ατλέτικο το καταφέρνει με πολύ αμυντικό παιχνίδι. Δεν διαφωνούμε. Όμως, ποιος σας είπε ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν οι άμυνες ; ; ; Άλλωστε το είδαμε αμέτρητες φορές στο παρελθόν. Τσέλσι 2012, Ίντερ 2010 με αντίπαλο την Μπάρτσα, Ελλάδα 2004 και άλλα τόσα παραδείγματα. Είναι αποδεδειγμένο ότι η άμυνα δίνει τίτλους.

Το αποτέλεσμα και η έκβαση του αγώνα Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα είναι απρόβλεπτη. Η Μπαρτσελόνα είναι ευάλωτη σε κλειστές άμυνες και το έχουμε δει στο παρελθόν. Φυσικά και είναι ο μόνος τρόπος να κοντραριστεί (μόνο η Μπάγερν την έπαιξε στα ίσια και την κέρδισε δύο φορές. Όμως δεν παίζει με την Μπάγερν τώρα). Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν Ολύμπια ψυχραιμία, απίστευτη ωριμότητα και σε κλάσματα δευτερολέπτου είναι ικανοί να σκοράρουν.

Αυτός ο αγώνας δεν χάνεται από τους φίλους του ποδοσφαίρου . . . Μπορεί να είναι αντιαισθητικός (δεν λέω ότι θα είναι, λέω μπορεί να είναι), μπορεί να είναι κλειστός όμως το σίγουρο είναι ότι η αγωνία και η ένταση θα ανεβούν σε υψηλά επίπεδα. Και για να μπούμε και σε διαδικασία προβλέψεων, προσωπικά δίνω ένα προβάδισμα στους Καταλανούς . . .

2 σχόλια:

  1. Πιστευω πως θα μιλησουν φανελα και εμπειρια... Προβλεπω νικη της Μπαρτσελονα. Παντως κανενας δεν πρεπει να ξεγραφει την τρομερη Ατλετικο του Σιμεονε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελω να περασει η Ατλετικο , αλλα δεν ξερω αν θα μπορεσουν να διαχειριστουν την πιεση του φαβορι ...

    Οπως και να εχει , θα ειναι ενα πολυ ενδιαφερον παιχνιδι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή