Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ημιτελικοί καλύτεροι και από τελικούς

Με μεγάλη ανυπομονησία οι φίλοι του ποδοσφαίρου περίμεναν την κλήρωση τόσο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δηλαδή το Champions League, όσο και στην δεύτερη μεγάλη Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το Europa League . . .

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης ήταν να προκύψουν και στις δύο διοργανώσεις, ζευγάρια - τελικών . . .

Πολλοί φίλοι του αθλήματος θα στεναχωρήθηκαν, καθώς περίμεναν κάποια ζευγάρια να τα δουν στον τελικό . . . Αν επιχειρήσουμε όμως να δούμε το νόμισμα από την άλλη όψη θα διαπιστώσουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο συν δύο ίσον τέσσερα σπουδαία παιχνίδια τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League.

Ο λόγος για το ζευγάρι Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης στον έναν ημιτελικό του Champions League και για το ζευγάρι Γιουβέντους - Μπενφίκα στο Europa League. Μεγάλα ζευγάρια και τα δύο. Θα γίνουν πραγματικά σπουδαία παιχνίδια.

Η Μπάγερν χρειάστηκε ένα ξέσπασμα για να αποκλείσει την Γιουνάϊτεντ στα προημιτελικά, ενώ η Ρεάλ τα "χρειάστηκε" όταν η Μπορούσια έκανε το 2-0 κι έψαχνε το τρίτο γκολ. Οι μεταξύ τους ημιτελικοί θα είναι και μία ρεβάνς των ημιτελικών του 2012 όταν και οι Γερμανοί πέρασαν στην διαδικασία των πέναλτι στην Μαδρίτη. Δεν έχει αξία να πούμε ποιος είναι φαβορί παρά μόνο να περιμένουμε να δούμε δύο τεράστιους ημιτελικούς.

Η Γιουβέντους θα έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Μπενφίκα. Οι αετοί της Λισσαβόνας είναι πολύ καλή ομάδα, είναι η μόνη ομάδα της διοργάνωσης που μπορεί να "χτυπήσει" τους Ιταλούς και θεωρώ (και έχω εξηγήσει το γιατί είναι καλό για την Μπενφίκα που βρήκε την Γιούβε στα ημιτελικά).

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης στον άλλον ημιτελικό του Champions League . . . Άρα και φέτος θα υπάρχει η ομάδα "έκπληξη" στον τελικό του Champions League. Τα τελευταία τρία χρόνια συμβαίνει αυτό. Όποια ομάδα κι αν περάσει θα είναι η μεγάλη έκπληξη της περιόδου. Οι Ισπανοί φαίνονται περισσότερο έτοιμοι και , πιο πλήρες ομάδα με περισσότερες επιλογές και λύσεις, όμως ποιος τολμάει να υποτιμήσει την Τσέλσι ; ; ; Το ζευγάρι των εκπλήξεων εδώ . . .

Τέλος, Ισπανικός εμφύλιος στον δεύτερο ημιτελικό του Europa League . . . Σεβίλλη - Βαλένθια. Δεύτερος εμφύλιος για την Σεβίλλη. Και εδώ που τα λέμε οι Σεβιγιάνοι έχουν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης επτά χρόνια μετά. Είναι καλύτερη ομάδα, περισσότερο αποτελεσματική από την Βαλένθια, περισσότερο δεμένη και αν θέλετε περισσότερο δουλεμένη.

Στα συν των Σεβιγιάνων το γεγονός ότι ο προπονητής τους (Έμερι) βρέθηκε για τέσσερα χρόνια (2008-2012) στον πάγκο της Βαλένθια. Αν και από το 2012 η Βαλένθια δεν έχει πάνω από δέκα ίδιους παίκτες. Άλλαξαν πολλά από τότε. Προβάδισμα για την Σεβίλλη, όμως οι "νυχτερίδες" δεν είναι ομάδα για να χαλαρώσεις. Όποιος χαλαρώσει απέναντί τους, θα το πληρώσει . . . 

4 σχόλια:

  1. Συμφωνω σε ολα εκτος απο αυτο που λες για Τσελσι. Ποιο πληρης ομαδα η Ατλετικο ? Ασχολιαστο :P

    Κατα τ αλλα , νομιζω η επιθυμια μας να δουμε διπλο ματς την Ρεαλ και την Γιουβεντους πραγματοποιηθηκε. Προβλεμω...ματσαρες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρομερα ματς! Θα δουμε μεγαλους αγωνες! Προβλεψεις Μπαγερν-Τσελσι και Σεβιλλη-Μπενφικα. Ιδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλακα , πλακα , παροτι ηθελαν να τυχουμε με την Ατλετικο , το φοβαμαι λιγο το ματς μεσα στην μαδριτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο χωρίς να έχω κάτι με την Τσέλσι θα σου πω το εξής:

    Και μέχρι εδώ που φτάσατε σε Αγγλία και Ευρώπη είναι τεράστια επιτυχία με βάση το υλικό και τα κενά που υπάρχουν για μένα κυρίως στον άξονα σας (θυμάσαι που σου έλεγα ότι δεν βγαίνει με Λουίζ αμυντικό χαφ ή με Λάμπαρντ και Ραμίρες)..

    Με μεγάλη δόση τύχης πέρασε η Τσέλσι την "λίγη" απ΄ότι φάνηκε Παρί... Δεν θα είναι το ίδιο με την Ατλέτικο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή