Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αφιέρωμα στον Pierre Emerick Aubameyang

Κάθε Τετάρτη έχουμε πλέον καθιερώσει ένα αφιέρωμα σε παίκτη (πιο σπάνια σε μία ομάδα ή έναν προπονητή) που πρωταγωνιστεί στην διεθνή ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά θα δούμε την πορεία του Γκαμπονέζου Πιέρ-Εμρίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έχει βγει από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού και την Παρασκευή χάρη σε 2 δικά του γκολ η Ντόρτμουντ νίκησε μέσα στην Μπραουνσβάιγκ.








Ένας εξαιρετικά ευέλικτος παίκτης, αφού παίζει με άνεση στις πτέρυγες, πίσω από τον επιθετικό, αλλά και κορυφή μόνος του. Κύριο χαρακτηριστικό του η απίστευτη ταχύτητά του (πιάνει τα 3,7 δευτερόλεπτα στα 30 μέτρα, με τον Γιουσέιν Μπολτ να έχει 3,78!!!), ενώ είναι φαντεζί παίκτης, ικανός να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες και σκοράρει με ποικίλους τρόπους.


Ο Πιέρ Εμρίκ Ομπαμεγιάνκ γεννήθηκε στο Λαβάλ της Γαλλίας (Γκαμπονική υπηκοότητα) στις 18 Ιουνίου του 1989. έγινε μέλος τον ακαδημιών της Μίλαν το 2007, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο το 2008. Ανήκε για 3 χρόνια στους ροσονέρι, έχοντας ωστόσο μόλις 2 επίσημες συμμετοχές, αφού κυρίως πήγαινε δανεικός σε άλλες ομάδες.


Ο πρώτος του δανεισμός, τη σεζόν 2008-09, ήταν στη Ντιζόν της Γαλλίας, με τη φανέλα της οποίας μέτρησε 10 γκολ και 39 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.


Το 2009 δόθηκε δανεικός στην επίσης γαλλική Λιλ. Είχε 24 συμμετοχές (9 εξ αυτών για το Γιουρόπα Λιγκ, έφτασε ως τους 16) και 2 γκολ με τη φανέλα των λιλουά, τερματίζοντας στην 4η θέση.


Την επόμενη σεζόν (2010-2011) την πέρασε και πάλι δανεικός στην Μονακό. Οι αριθμοί του ήταν σχεδόν όμοιοι (23 συμμετοχές, 2 γκολ) και οι εμφανίσεις του αρκετά καλές και είχαν αρχίσει να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.


Από το Γενάρη του 2009 (δανεικός για ένα εξάμηνο και μετά αγοράστηκε) ήταν το σημείο αναφοράς της ιστορικής Σεντ Ετιέν. Για 2,5 χρόνια αγαπήθηκε από τους οπαδούς και ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας, έχοντας συνολικά 96 συμμετοχές και 41 γκολ!

Η περσινή σεζόν ήταν και η καλύτερη του Ομπαμεγιάνκ, αφού είχε 44 συμμετοχές και 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αναδείχθηκε καλύτερος Αφρικανός και στην καλύτερη 11άδα του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του συγκέντρωσαν τα βλέμματα πολλών συλλόγων


Στις 4 Ιουλίου του 2013 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Aubameyang στη Ντόρτμουντ, με τους περσινούς φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ να πληρώνουν 13 εκατ. ευρώ.


Από την αρχή της σεζόν ο Ομπαμεγιάνγκ είναι πολύτιμη μονάδα για τους Βεστφαλούς και ξεχωρίζει. Στο ντεμπούτο του έκανε χατ τρικ (!), έχει ήδη κατακτήσει το σούπερ καπ Γερμανίας και σε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 13 γκολ!






Οι φίλοι της Μπορούσια ευελπιστούν ότι ο Πιέρ-Εμρίκ θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και για τα επόμενα χρόνια, πόσο μάλλον από το καλοκαίρι που φεύγει και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (έκλεισε στην Μπάγερν).


Ο Ομπαμεγιάνκ παρότι μεγάλωσε στη Γαλλία, έχει επιλέξει την εθνική Γκαμπόν, της οποίας φυσικά είναι το μεγάλο αστέρι. Από το 2009 μετράει 34 συμμετοχές και 12 γκολ







Βίντεο



4 σχόλια:

  1. Ένας από τους λόγους που με κάνει να υποστηρίζω αυτήν την ομάδα είναι το φοβερό σκάουτινγκ που υπάρχει..

    MaRauder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταλαντούχος παίκτης. Εγώ τον ξεχώρισα από την πορεία του στην Σεντ Ετιέν.

    Πολύ γρήγορος. Δε ήξερα βέβαια ότι διασχίζει τόσο γρήγορα τα 30 μετρα. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι αθλητής στίβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι τζιμ... Ειναι απιστευτα ταχυς ο τυπος.

    Μαρα οντως ρε συ. Εχει βρει και εχει παρει πολυ φτηνα πολλους απο τους παικταραδες του ροστερ της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλος , αλλα εχει πολυ διαφορετικα χαρακτηριστικα απο τον Λεβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή