Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χαμηλό το ενδιαφέρον στα πρώτα τέσσερα ματς των 16 του Champions League

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της φάσης των 16 του Champions League. Το κοινό και των τεσσάρων αγώνων ήταν ότι προέκυψαν τέσσερα διπλά.

Ούτε ένας γηπεδούχος όχι μόνο δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη αλλά ούτε την ισοπαλία. Και αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά δύο πράγματα...

Πρώτον, ότι στην φάση των 16 δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον (όπως αποδείχτηκε από τα τέσσερα διπλά των δυνατών ομάδων) και δεύτερον . . .





ότι οι ομάδες του "πρώτου" ραφιού δεν κοντράρονται . . .

Η Παρί "καθάρισε σαν αυγό" την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Δεν της άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης και κλείδωσε την πρόκριση της στα προημιτελικά από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με το ευρύ 0-4. Ένα ανιαρό ζευγάρι στην κυριολεξία, χωρίς ενδιαφέρον λόγω του μεγάλου σκορ.

Η Μπαρτσελόνα με 0-2 και το υπερβολικό πέναλτι και αποβολή έχει περάσει κατά 90%. Η Μαν Σίτι δίκαια φωνάζει για τον καταλογισμό του πέναλτι όμως και αυτή δεν έπεισε στην διάρκεια του αγώνα ότι μπορεί να στριμώξει την Μπαρτσελόνα και να την φοβίσει. Από την αρχή οι Καταλανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν τυχερή. Η Μίλαν είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος και αρκετά σουτ. Παρόλα αυτά πήρε την νίκη στο 83ο λεπτό. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, πέρα από την θεωρία και στην πράξη.

Τέλος, η Μπάγερν ουσιαστικά με το 0-2, καθάρισε κατά 95% την υπόθεση πρόκριση. Αυτό το ματς μέχρι την αποβολή του Σέζνι ήταν το πιο ωραίο και το πιο ενδιαφέρον αλλά η αποβολή του Πολωνού τα διέλυσε όλα. Η Ουέφα καλό θα είναι να αναθεωρήσει την απευθείας κόκκινη στον τερματοφύλακα όταν είναι τελευταίος γιατί έτσι χάνεται η ουσία των αγώνων όταν συμβαίνει αυτό.

Η Άρσεναλ στο δεύτερο μέρος στόχευσε στο λιγότερο κακό και έχασε μόλις με 0-2. Ούτε μία αντεπίθεση. Ναι, έπαιζε με δέκα κόντρα στην πανίσχυρη Μπάγερν. Όμως, είσαι η Άρσεναλ και παίζεις μέσα στην έδρα σου. Οφείλεις να βγάλεις τουλάχιστον δύο αντεπιθέσεις. Δίκαια ο σχολιαστής του αγώνα είπε ότι τα ποσοστά κατοχής στο 2ο μέρος θα είναι σε μονοψήφιο νούμερο για τα "κανόνια". Η ομάδα φάνηκε αδούλευτη στο να παίζει με δέκα παίκτες.

Συμπερασματικά, αγώνες που δεν είχαν μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των άνετων επικρατήσεων των φιλοξενούμενων φαβορί. Με εξαίρεση το ματς της Μίλαν που κι αυτό μετά το διπλό χάνει μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος για την ρεβάνς. Τελικά, οι πρωτοκλασάτες ομάδες είναι πολύ δύσκολο να "χτυπηθούν". Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν στα μεταξύ τους παιχνίδια αργότερα (στα προημιτελικά).

3 σχόλια:

  1. Η αληθεια ειναι οτι παραδοσιακα στη φαση των 16 το ενδιαφερον κινειται σε χαμηλα επιπεδα. Πανω κατω αυτα περιμεναμε ειναι η αληθεια:

    Ευρεια νικη της Παρι, αμφιρροπο ματς στο Μιλανο με την Ατλετικο φαβορι λογω ροστερ, επιβλητικη νικη της Μπαγερν ωστε να δικαιωσει τον τιτλο του φαοβρι (και να μην επαιρνε κοκκινη ο Πολωνος παλι καπου εκει θα ηταν το σκορ) και ενα μεγαλο ματς που εγινε παρασταση για εναν ρολο στο Μαντσεστερ, λογω της απουσιας του εξαιρετικου Αγουερο.

    Δεν ειχαμε δηλαδη καμια τρομερη εκπληξη. Σπανια ερχονται αυτες στο ανωτατο διασυλλογικο επιπεδο (Τσουλου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Σιτι σεβαστηκε παραπανω απο οτι επρεπε την ''μετρια'' Μπαρτσελονα. Φοβηθηκε το ματς και προτιμησε να παιξει αμυντικα , ενω κατα την διαρκεια του αγωνα εδειξε οτι θα μπορουσε να πετυχει ενα γκολ. Με το 0-1 θα ειχε πιθανοτητες , αλλα το 0-2 δεν θα μπορεσει να το ανατρεψει.

    Κριμα για την Αρσεναλ , παλεψε , εχασε ευκαιριες , αλλα ηττηθηκε απο την ανωτερη Μπαγερν και τα πραγματα ειναι δυσκολα στον επαναλιπτικο. Οι Γερμανοι δεν θα ξανακανουν το ιδιο λαθος με περσι που παραλιγο να αποκλειστουν στην εδρα τους, μετα απο ενα ''τελειωμενο'' παιχνιδι.

    Το Μιλαν - Ατλετικο θα εχει ενδιαφερον , το 0-1 αφηνει ανοικτους λογαριασμους.

    Η Παρι δεν περιμενα να περασει τοσο ανετα απο Γερμανια , αλλα οταν εχεις Ιμπρα σε καλη μερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή