Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αφιέρωμα στον Daniel Sturridge

Κάθε Τετάρτη έχουμε πλέον καθιερώσει ένα αφιέρωμα σε παίκτη (πιο σπάνια σε μία ομάδα ή έναν προπονητή) που πρωταγωνιστεί στην διεθνή ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τον Άγγλο επιθετικό της Λίβερπουλ, Ντάνιελ Στάριτζ, που συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα και να μαγεύει κόσμο με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα των Ρεντς.







Ο Στάριτζ είναι ένας all-around επιθετικός. Εξαιρετικά ευέλικτος, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα και δίπλα στον φορ αλλά και μόνος του στην κορυφή, είναι πολύ γρήγορος, και με τη μπάλα στα πόδια, έχει πολύ καλή τεχνική και ντρίπλα, πολύ καλό πόδι από μακριά και ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα!


Ο Ντάνιελ Αντρέ Στάριτζ γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας στις 1 Σεπτεμβρίου 1989. Αφού πέρασε από τις ακαδημίες των Άστον Βίλα και Κόβεντρι, εντάχθηκε σε αυτές της Μάντσεστερ Σίτι το 2003 και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006. Έμεινε στους πολίτες για 3 σεζόν, καταγράφοντας συνολικά 32 συμμετοχές και 6 γκολ.


Το 2009 η Τσέλσι τον απέκτησε πληρώνοντας ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. Στην Τσέλσι ανήκε για 3,5 χρόνια. Στην πρώτη σεζόν είχε 21 συμμετοχές και 5 γκολ, κατακτώντας πρωτάθλημα, κύπελλο και Κομιούνιτι Σιλντ, ενώ την επόμενη ξεκίνησε με 20 συμμετοχές και 4 γκολ, έχοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.


Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2010-2011 το πέρασε ως δανεικός στην Μπόλτον, καταγράφοντας μία πολύ καλή παρουσία, έχοντας 8 τέρματα σε 12 εμφανίσεις, βοηθώντας τα μέγιστα στο να παραμείνει η Μπόλτον στην κατηγορία!


Επέστρεψε στην Τσέλσι και είχε μία γεμάτη σεζόν την 2011-12, αφού είχε 43 συμμετοχές και 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας το κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ! Την επόμενη σεζόν δεν είχε την ανάλογη εμπιστοσύνη από τον Ρομπέρτο ντι Ματέο, αφού στο πρώτο εξάμηνο είχε μόλις 12 συμμετοχές (και 2 γκολ).


Έτσι, παρά τις ενστάσεις των οπαδών της Τσέλσι, που τον θεωρούσαν μεγάλο ταλέντο, ο Στάριτζ αποχώρησε και μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2013, όπου έχει γίνει πλέον εκ των αγαπημένων τις κερκίδας, έχοντας τρομερές εμφανίσεις και είναι σταθερά στους καλύτερους παίκτες της ομάδας.


Με τη φανέλα της ιστορικής Λίβερπουλ την περσινή σεζόν πρόλαβε να σκοράρει 11 φορές σε 16 παιχνίδια, φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Λουίς Σουάρεζ, το οποίο και φέτος λάμπει!


Και φέτος συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Λίβερπουλ, ενώ στα πρώτα ματς δεν άφησε να φανεί η απουσία του Σουάρεζ (λόγω τιμωρίας), παίρνοντας τη Λίβερπουλ από το χέρι, δίνοντάς της με τα γκολ του πολύτιμους βαθμούς στην αρχή του πρωταθλήματος! Μέχρι στιγμής, στη σεζόν έχει 23 συμμετοχές και 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!


Το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας το έκανε το Νοέμβριο του 2011. Μέχρι στιγμής μετράει 9 συμμετοχές και 2 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Βρετανίας το 2012.






Βίντεο

1 σχόλιο:

  1. Το μονο ισως λαθος του Ντι Ματεο οσο εμεινε προπονητης στην Τσελσι...θυμαμαι οταν εφυγε ολοι τν εκραζαν που εδιωξε εναν τετοιο παικτη!

    Η Λιβερπουλ δικαιωθηκε που δαπανησε 15 εκατ για αυτον , αφου ο Σταριτζ παιζει πολυ καλα και μπορει να βοηθησει ειτε ως επιθετικος ειτε ως εξτρεμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή