Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Juventus: Τι πρέπει να γίνει για να θεωρηθεί πετυχημένη η φετινή χρονιά ; ; ;

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με τη Γιουβέντους και το τι μπορεί να γίνει ώστε να θεωρηθεί η φετινή χρονιά πετυχημένη για τους μπιανκονέρι.





Πορεία έως τώρα

Στο πρωτάθλημα η Γιουβέντους τα πάει εξαιρετικά και φέτος. Ο μόνος λόγος που δεν βρισκόταν στην κορυφή τις πρώτες αγωνιστικές ήταν το εντυπωσιακό σερί της Ρόμα, το οποίο, όπως ήταν λογικό, σταμάτησε. Η Γιούβε είναι πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, με 59 βαθμούς (+9 από τη Ρόμα που έχει ματς λιγότερο), καθαρίζει εύκολα τα παιχνίδια, και έχει 19 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα σε 23 παιχνίδια!

Στο κύπελλο, όπως συνηθίζει ο Κόντε και πάλι δεν έδωσε μεγάλη βάση. Αφού πέρασε εύκολα από την Αβελίνο της δεύτερης κατηγορίας με 3-0, αποκλείστηκε πριν λίγες εβδομάδες με 1-0 από τη Ρόμα στο Ολίμπικο, με κάτω του μετρίου απόδοση και έτσι έχασε τον συγκεκριμένο τίτλο και φέτος.

Στην Ευρώπη, οι οπαδοί περίμεναν φέτος το βήμα παραπάνω, όμως αυτό δεν έγινε. Η Γιουβέντους σε όμιλο με Ρεάλ, Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη, κατετάγη 3η έχοντας μόλις 1 νίκη (3 ισοπαλίες, 2 ήττες), χάνοντας μάλιστα στο κρισιμότατο ματς στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατά, που διεξήχθη σε... 2 δόσεις λόγω χιονιού. Το μόνο θετικό είναι ότι βγήκε 3η και θα συνεχίσει στο Europa League (αντιμετωπίζει την Τραμπζονσπόρ στους 32).

Να σημειωθεί ότι κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας, νικώντας με περίπατο 4-0 την περσινή κυπελλούχο Λάτσιο.

Συνολικά η Γιουβέντους έχει παίξει φέτος 32 ματς, έχοντας 22 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ έχει σκοράρει 72 γκολ και έχει δεχτεί 28.



Αγωνιστικά

Ο Αντόνιο Κόντε εμμένει στο αγαπημένο του 3-5-2 που άλλες φορές βγαίνει σε καλό, πολλές φορές όμως πλέον κοστίζει, μιας και έχει γίνει προβλέψιμο και γνώριμο για τους αντιπάλους της. Το παιχνίδι χωρίς καθαρά εξτρέμ στοιχίζει πολλές φορές σε ματς με δύσκολες άμυνες. Ίσως θα ήταν καλύτερο να το γυρνάει σε 4-3-3 ή 4-2-3-1 είτε από την αρχή είτε ανάλογα με τη ροή του εκάστοτε αγώνα.

Μεγάλο πρόβλημα είναι και η έλλειψη βάθους στο ρόστερ. Πέραν από 13-14 παίκτες που είναι όντως για μία μεγάλη ομάδα, υπάρχουν και 7-8 που είναι κάτω του μετρίου και είναι με το ζόρι για πάγκο. Γι' αυτό αναγκάζονται αυτοί οι 13-14 να τραβάνε όλο το κουπί στη σεζόν, κάτι που αναπόφευκτα φαίνεται σε πολλά παιχνίδια.

Στα θετικά παραμένει το κέντρο αλλά και η επιθετική γραμμή της Γιουβέντους, που με τις 2 μεταγραφές του καλοκαιριού έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ καλό επίπεδο. Παρουσιάζονται κάποια προβλήματα στις αλληλοκαλύψεις αλλά και τις σέντρες αμυντικά, ενώ πολλές φορές φαίνεται μία αλαζονεία στο παιχνίδι της Γιούβε.

Ατομικά, πολύ καλή σεζόν πραγματοποιεί και πάλι ο Λιχτστάινερ, ο Πογκμπά έχει αναδειχθεί και κάνει τρομερά παιχνίδια, ο Βιντάλ είναι το Α και το Ω, ο Μπουφόν ξεκίνησε άσχημα αλλά σταδιακά επανήλθε, οι Τέβεζ-Γιορέντε μπροστά έχουν κάνει ένα πολύ καλό δίδυμο, ενώ ο Ασαμόα παρότι συνεχίζει να μην παίζει στην κανονική του θέση, τα δίνει όλα.

Η κλασική αμυντική 3άδα είναι μία κρύο μία ζέστη, καθώς πολλές φορές φαίνονται, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι Μπονούτσι-Μπαρτσάλι-Κιελίνι να μην έχουν την πολύ καλή συνεννόηση, ενώ ο Μπονούτσι δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο πολλές φορές που έχει, δηλαδή να προωθήσει τη μπάλα μπροστά.

Κακό και για τη Γιούβε η μέτρια χρονιά που διανύει ο Αντρέα Πίρλο. Το ''κομπιουτεράκι'' της ομάδας και της εθνικής Ιταλίας παρουσιάζει σημάδια κόπωσης αλλά και έλλειψης καθαρού μυαλού σε πολλές στιγμές, κάτι φυσιολογικό αφού τα χρόνια περνούν. Παραμένει βέβαια παίκτης-κλειδί.



Μέλλον

Το ζουμί του άρθρου είναι εδώ και η απάντηση στο τίτλο που έβαλα. Για να θεωρηθεί λοιπόν πετυχημένη η χρονιά για τη Γιουβέντους, δεν έχει παρά να κατακτήσει εύκολα το πρωτάθλημα, παίζοντας παράλληλα καλή μπάλα, για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της. Ειδικά με τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Επίσης, καλό θα ήταν να δώσει βάση και στο Europa League, του οποίου ο τελικός γίνεται στο γήπεδό της, και παρότι δεν έχει το κύρος του Τσάμπιονς Λιγκ, παραμένει ένας μεγάλος ευρωπαϊκός τίτλος που τόσο λείπει από τη Γιουβέντους εδώ και πολλά χρόνια. 

Η Τσέλσι χαζή ήταν πέρσι που τα έδωσε όλα και το πήρε ; ; ; Σίγουρα θα προσδώσει ψυχολογία και ηρεμία για το καλοκαίρι και τη νέα σεζόν, αλλά και άλλη μία κούπα στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

8 σχόλια:

  1. αυτο που θα θεωρηθει επιτυχημενο για την φετινη χρονια πιστευω οτι ειναι το πρωταθλημα αλλα και το uefa. το δευτερο περισσοτερο για μενα, γιατι θα δειξει οτι η γιουβε δεν μενει πισω στο ευρωπαικο ποδοσφαιρο, εστω και σε κατωτερο επιπεδο. οι παιχτες κλειδια για να λειτουργησει το 3-5-2 θεωρουταν παντοτε τα φουλ μπακ. απο τη γιουβε λειπουν αυτοι οι ποδοσφαιριστες κλασης, οπως και ενα/δυο σεντερ μπακ που να προωθουν σωστα τη μπαλα. κακα τα ψεματα οι αμυντικη τριαδα ειναι της πλακας και λιγη για γιουβε.
    τα αποτελεσματα στο καμπιονατο μπορει να ειναι καλα(πολλες φορες και με σπρωξιμο) αλλα για το κατι παραπανω χρειαζονται καλυτεροι ποδοσφαιριστες, τουλαχιστον για το 3-5-2. το ιταλικο πρωταθλημα παντως βρισκεται σε ελευθερη πτωση απ' ολες τις πλευρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθω τη Γιουβε φανατικα απο το 1993 και μετα.Προ Καλτσιοπολις ηταν η ομαδα φοβητρο στο καμπιονατο και κλασικη ιταλικη ομαδα στην ευρωπη (με εξαιρεση τη Μιλαν).Τι εννοω,περναμε τους ομιλους,οχι με μπαλαρα παντοτε αν και υπηρχε υλικο και στα νοκ αουτ ματς νικες με μισο μηδεν..που σε εφταναν μεχρι και τελικους.Μετα το Καλτσιοπολις με αργα βηματα επανηλθε στην κορυφη της Ιταλιας λογω και του νεου γηπεδου,αλλα στην Ευρωπη..δυστηχως ή ευτυχως εχουν 'βαρυνει' φανελες ομαδων που μεχρι προτινος ουτε κυπελο δεν διεκδηκουσαν στα εκαστοτε πρωταθληματα τους και η Γιουβε παλευει να εδραιωθει.Εγραψα ολο αυτο το κατεβατο για να φτασω στο διαταυτα το οποιο ειναι οτι με 3-5-2 την σεριε Α την κατακτας,την Ευρωπη ομως....??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτα με οσα εγραψες φιλε μου. Το 3-5-2 απαιτει και τους καταλληλους παικτες, ειδικα στα φουλ μπακ. Ο Ασαμοα εχει 2-3 χρονια που παιζει αριστερο μπακ-χαφ, ενω ειναι φυσιν κεντρικο χαφ! Επισης, η Ιταλικη τριαδα στην αμυνα σιγουρα δεν ειναι της πλακας οπως λες, ισως λιγο υπερβολικα, αλλα σιγουρα απαιτειται λιγη παραπανω ταχυτητα και τεχνικη, διοτι η εμπειρια και η δυναμη και το μυαλο υπαρχουν και στους 3. Εγραψα και εγω στο αρθρο μου οτι σε αρκετα ματς καλο θα ηταν να το γυρναει σε αλλο συστημα με 4 αμυντικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ισως ημουνα λιγο υπερβολικος αλλα εχω δει ολες τις καλες αμυνες των '80ς - '90ς στην ιταλια, οποτε η συγκριση ειναι αναποφευκτη. επισης και στη θεση του πιρλο χρειαζεται αντικατασταση μ' εναν φρεσκο παικτη. ενταξει ο πιρλο προσφερε τα μεγιστα στο ποδοσφαιρο αλλα νομιζω οτι πλεον παρουσιαζεται κουρασμενος.

      Διαγραφή
  4. Εχεις απολυτο δικιο για τον Πιρλο. Πιστευω πως θα ηταν καλυτερα να μεινει ως μια εναλλακτικη λυση. Αν η Γιουβε παρει τον Βερατι θα ειναι οτι καλυτερο αλλα με τι λεφτα... Πρεπει να βρεθει ενας αντικαταστατης του οπωσδηποτε.

    Συμφωνω εν μερει οτι οταν εχεις δει Σιρεα, Φεραρα κλπ. να παιζουν αναμφιβολα οι συγκρισεις θα υπαρχουν αλλα οφειλεις να δεις την τωρινη κατασταση της ομαδας σου, να σκεφτεις οτι οι 3 που εχεις πισω ειναι η βασικη 3αδα της εθνικης και με μια ακομη προσθηκη μπορει να γινει ακομα καλυτερη.

    Αυτα φιλε γιουβεντινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνωμη που δε το ανεφερα αλλα στην ιταλια ειμαι μιλαν. απλα επειδη παντα θεωρουσα το καμπιονατο βαρομετρο και εχοντας δει ολες τις παλιες μεγαλες ομαδες, σαμπντορια, παρμα, γιουβε, ναπολι, ιντερ(τραπατοτι) με τη γερμανικη τριπλετα, θεωρω οτι εχει πεσει αρκετα το πρωταθλημα αλλα και η γιουβε. γενικα εννοουσα για τις αμυνες, οτι ολες οι ομαδες ειχαν καλυτερους παικτες/αμυνες. ναι πολυ καλη κινηση θα ηταν του βερατι αλλα οπως λες δεν υπαρχει πλεον το χρημα.
      τελος θεωρω οτι η μιλαν εχει περισσοτερα προβληματα.

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία τοποθέτηση από τον φίλο σχετικά με την Γιούβε και το 3-5-2. Προσωπικά συμφωνώ σε όλα όσα είπε.

    Λείπουν οι προσωπικότητες του παρελθόντος από την Γιούβε. Φυσικά εξαίρεση αποτελεί ο Πίρλο αλλά ο άνθρωπος πλέον είναι και 35 χρονών.

    Στην Ιταλία είναι ένα επίπεδο μόνη της γιατί έχει πέσει και το επίπεδο των άλλων ομάδων. Αν βρισκόμασταν στην διετία 2008-2010 με εκείνη την Ίντερ ή ακόμα και την Ρ'ομα ή λίγο πριν με την μεγάλη Μίλαν τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα για την Γιούβε. Όμως με τα αν δεν βγαζεις άκρη. Επομένως είναι ένα επίπεδο μονη της σε ένα πεσμένο όμως πρωταθλημα.

    Το γιουρόπα καλό θα είναι να το χτυπήσει φέτος για να επανέλθει στην ευρωπαικη επικαιρότητα μετά απο αρκετό καρό κάνοντας μία νέα αρχή στα ευρωπαικα σαλόνια. Θα ανεβάσει το πρεστίζ της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω τζιμ οτι το Καμπιονατο εχει χασει την παλια αιγλη του. Η Γιουβε παιζει ουσιαστικα μονη της για τον τιτλο, καθως Μιλαν-Ιντερ ειναι στα μαυρα τους τα χαλια, οι Ρομα-Ναπολι-Φιορεντινα δεν αντεχουν τον πρωταθλητισμο. Και αυτο ισως να ειναι και κακο για την αποδοση της ομαδας στην Ευρωπη.

    Στις προσωπικοτητες βαλε και τον Μπουφον. Μπουφον-Πιρλο ειναι 2 τεραστιοι παικτες-θρυλοι του Ιταλικου ποδοσφαιρου και οι ηγετες της Γιουβε επι Κοντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή