Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Premier League 2013-2014 Season Preview part 3

Συνεχίζουμε την σειρά των αφιερωμάτων μας στις ομάδες της Premier League, λίγες ώρες πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα.

Μέχρι στιγμής είδαμε τις πρώτες οκτώ ομάδες της περυσινής βαθμολογίας. Σήμερα θα δούμε τις ομάδες που τερμάτισαν πέρυσι στις θέσεις 9 ως 12.

Να θυμίσω ότι μέσα από αυτή την σειρά των αναφορών που κάνουμε στις ομάδες της Premier League, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους στόχους των ομάδων, βάση της κινητικότητας που έδειξαν ως τώρα . . .


Σουόνσι



Οι "κύκνοι" πραγματοποίησαν σπουδαία χρονιά πέρυσι. Η κατάκτηση του League Cup ήταν το κερασάκι στην τούρτα γι' αυτούς. Οι άνθρωποι της ομάδας ξόδεψαν περίπου 25 Εκατομμύρια Ευρώ για μεταγραφές. Σπουδαία και πιο ακριβή μεταγραφή ήταν ο Μπονί (επιθετικός) από την Φίτεσε.  Φυσικά απέκτησε μερικούς ακόμα αξιόλογους παίκτες με θητεία στην Primera Division. Όπως για παράδειγμα τον Ζοσέ Κάνιας (επιτελικός μέσος) από την Ρεάλ Μπέτις και τον Ζόρντι Αμάτ (κεντρικός αμυντικός) από την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Απέκτησε επίσης τον Σίλβεϊ (κεντρικό χαφ) από την Λίβερπουλ. Επίσης, κράτησε σχεδόν όλα τα βασικά στελέχη καθώς επίσης και τον προπονητή (Λάουντρουπ).

Άποψη: Η ομάδα παρουσιάζεται ενισχυμένη. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι φιλόδοξοι. Ο Λάουντρουπ αναμένεται να είναι περισσότερο έτοιμος στον πάγκο μετά την πρώτη του χρονιά. Το υλικό της ομάδας είναι άκρως αθλητικό και πέρυσι πρόσφερε σπουδαίο θέαμα σε αρκετά ματς. Δεν θα είναι έκπληξη αν η Σουόνσι βρίσκεται κοντά στην εξάδα. Έχει τις δυνατότητες να το κάνει.


Γουέστ Χαμ



Σχετικά καλή χρονιά έκαναν πέρυσι τα "σφυριά". Τερμάτισαν ακριβώς στην μέση του πίνακα ενώ ήταν ομάδα που προβιβάστηκε. Διατήρησε την πλειοψηφία της περυσινής ομάδας και έκανε λίγες προσθήκες σε θέσεις που πονούσε. Απέκτησε τον Ρατ (αριστερό μπακ) από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, τον Ντάουνινγκ (ακραίος μέσος) από την Λίβερπουλ και τον Αντριάν (τερματοφύλακας) από την Ρεάλ Μπέτις.

Φυσικά στην ομάδα παρέμεινε ο Σαμ Άλαρντάϊς ο οποίος είναι ιδιαίτερο αγαπητός όχι μόνο στις τάξεις των οπαδών της ομάδας αλλά και σε οπαδούς άλλων ομάδων.

Άποψη: Η Γουέστ Χαμ είναι από τις ομάδες που έχουν σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους. Δεν παίζει ιδιαίτερα θεαματικό ποδόσφαιρο. Αγωνίζεται όσο πρέπει για να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ όταν το πάρει. Λίγο ή πολύ αναμένεται να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Κάπου στην μέση. Πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει αφού είναι ομάδα που εκμεταλλεύται την έδρα της και γενικότερα ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.


Νόριτς



Έκανε πολύ καλό πρώτο γύρο πέρυσι. Μάλιστα έκανε και ρεκόρ στην Premier League, αφού έμεινε για δέκα αγώνες αήττητη. Αυτό ήταν και το ταβάνι της ομάδας καθώς μετά έπεσε αρκετά σε απόδοση. Είχε κάποιες απώλειες παικτών (Χόλτ, Τζάκσον, Σούρμαν) αλλά είχε και προσθήκες.

Ήρθαν ο Ολλανδός επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ο Φαν Φονλσβίνγκελ, ο Όλσον (αμυντικός) από την Μπλκάκμπερν, ο Χούπερ (επιθετικός) από την Σέλτικ, ο Ρέντμοντ (μέσος) από την Μπέρμιγχαμ.

Άποψη: Θα είναι έκπληξη αν τα πάει καλύτερα από πέρυσι. Αντικατέστησε τους παίκτες που έχασε με καινούργιους αλλά οι καινούριοι θα θέλουν και χρόνο για να δέσουν (τόσο μεταξύ τους όσο και με τους παλιούς). Πολλά θα εξαρτηθούν και από το ξεκίνημα της ομάδας (τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές). Δεν θα είναι και απίθανο αν κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Φούλαμ



Η Φούλαμ, έχασε μερικές βασικές μονάδες στην διάρκεια του καλοκαιριού (όπως για παράδειγμα τους Σβάρτσερ, Μαχαμαντού Ντιαρρά, Πέτριτς) παρόλα αυτά αναπλήρωσε τα κενά. Απέκτησε τον Μπόατενγκ (μέσος) από την Ντνιέπρ, τον Αμορεμπιέτα (κεντρικός αμυντικός) από την Μπιλμπάο, τον Στεκέλενμπουργκ (τερματοφύλακας) από την Ρόμα και τον Τάαραμπτ (μεσοεπιθετικός) από την ΚΠΡ ως δανεικό.

Άποψη: Η ομάδα έχει έμπειρους παίκτες στους οποίους μπορεί να στηριχτεί έτσι ώστε να μην έχει προβλήματα παραμονής. Παράδειγμα ο Μπερμπάτο, ο Νταφ, ο Χάγκελαντ... Σε μέτρια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί. Κάτι σαν την περυσινή σαιζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου