Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Bundesliga 2013-2014 Season Preview part 3

Συνεχίζουμε σήμερα το τρίτο και τελευταίο μέρος της αναφοράς μας στις ομάδες της Bundesliga. Στο πρώτο μέρος ασχοληθήκαμε με τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα, ενώ στο δεύτερο μέρος ασχοληθήκαμε με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7 ως 12. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις ομάδες που τερμάτισαν από την 13η θέση μέχρι την 16η, καθώς επίσης και με τις δύο ομάδες που προβιβάστηκαν . . .



Μάϊντζ



Η Μάϊντζ είναι από τις ομάδες που έκανε αλλαγές στο ρόστερ της. Έχασε πολύτιμες μονάδες (όπως για παράδειγμα τον Ίβανσιτς, τον Ζαλάϊ, τον Κίρχοφ, τον Καλίγκιουρι, τον Πολάνσκι). Από την άλλη, κάλυψε κατά κάποιο τρόπο τις απώλειες με καινούριους παίκτες. Απέκτησε τον Πόλτερ (ψηλός επιθετικός) από την Νυρεμβέργη, τον Οκαζάκι (επιθετικός) από την Στουτγάρδη, τον Σαχίν (επιθετικός) από την Φορτούνα, τον Πάρκ (αριστερό μπακ) από την Βασιλεία.

Άποψη: Οι πολλές αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων σημαίνουν και ρίσκο. Ρίσκο που μπορεί να βγει ή να μην βγει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται χρόνος για να αφομοιωθούν οι παίκτες (παλαιοί και καινούριοι). Λίγο ή πολύ αναμένεται να έχει ως στόχο την γρηγορότερη αποφυγή του υποβιβασμού και από κει και πέρα μια αξιοπρεπή πορεία.


Βέρντερ Βρέμης



Νέος προπονητής ο Ρόμπιν Ντούτ. Έχασε δύο βασικές μονάδες (τον Παπασταθόπουλο από την αμυντική γραμμή της και τον Ντε Μπρίνε από το κέντρο της). Απέκτησε τον Μακιάντι (μέσος) από την Φράϊμπουργκ και τον Καλντιρόλα (αμυντικός) από την Ίντερ.

Άποψη: Δεν δείχνει δείγματα βελτίωσης. Μεγάλα κενά στην αμυντική γραμμή της και πολλά προβλήματα απ' ότι φαίνεται στα εσωτερικά της ομάδας. Την περιμένει μία ακόμη δύσκολη χρονιά. Δεν θα είναι παράξενο αν και φέτος βρίσκεται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Στην καλύτερη θα κινηθεί σε μέτρια επίπεδα...


Άουγκσμπουργκ

 

 

Και εδώ υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Αρκετοί παίκτες έφυγαν και αρκετοί αποκτήθηκαν. Πιο γνωστοί από αυτούς που αποκτήθηκαν ήταν ο Βλαχοδήμος (ακραίος μέσος) από τον Ολυμπιακό και ο Χαλίλ Άλτιντοπ (επίσης ακραίος μέσος) από την Τραμπζονσπόρ.

Άποψη: Άλλαξε αρκετούς παίκτες. Είχε μπόλικο πάρε - δώσε.Θα χρειαστεί χρόνος όπως είπαμε και πιο πάνω για την Μάϊντζ. Πέρυσι κατάφερε να σωθεί με πολύ κόπο. Επιτυχία θα είναι αν και φέτος τα καταφέρει αλλά με λιγότερο κόπο...


Χοφενχάϊμ



Η Χόφενχάϊμ έχασε κάποιους βασικούς παίκτες (Κόμπερ, Χοσελού, Ουσάμι). Φυσικά τους αντικατέστησε αποκτώντας παίκτες (σε θέσεις που έφυγαν οι περυσινοί). Επιθετικά απέκτησε τους Μοντέστε από την Μπαστιά και Ελιουνούσι από την Ρόζενμποργκ.

Άποψη: Επιθετικά ενισχύθηκε. Απέκτησε δύο παίκτες που θα βοηθήσουν (τον Μοντέστε και τον Ελιουνούσι). Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού.


Χέρτα Βερολίνου

 


Σε ρηχά νερά κινήθηκε μεταγραφικά. Βασικός της στόχος θα είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Αν κάνει καλή αρχή και εκμεταλλευτεί το κακό ξεκίνημα άλλων ομάδων θα πάρει και ψυχολογία. Παράγοντας πολύ σημαντικός για την Χέρτα...


Μπράουσβάϊνγκ



Τα πιο χτυπητά ονόματα που απέκτησε είναι ο Καλίγκιουρι (μέσος) από την Μάιντζ και ο Τζάκσον (επιθετικός) από την Νόριτς. Πολλοί θα την χαρακτηρίσουν από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Και σίγουρα την περιμένει πολύ δύσκολη χρονιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου