Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Premier League 2013-2014 Season Preview part 1

Με αφορμή την έναρξη της Premier League της σαιζόν 2013-2014 θα ετοιμάσουμε μια σειρά αναρτήσεων για όλες τις ομάδες με σκοπό να δούμε πω κινήθηκαν στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, κατά πόσο δυνάμωσαν ή αποδυναμώθηκαν και να "ζυγίσουμε" στο περίπου τις βλέψεις τους.

Θα χωρίσουμε το αφιέρωμα των ομάδων της Premier League σε πέντε αναρτήσεις των τεσσάρων ομάδων. Κάθε μέρα θα ανεβάζουμε και μία τετράδα ομάδων μέχρι και το Σάββατο. Η σειρά θα είναι ακριβώς με τις θέσεις που τερμάτισαν οι ομάδες στο περυσινό πρωτάθλημα . . .


Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ



Όπως ήταν έμεινε η ομάδα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο προπονητής. Ο Σερ Άλεξ αποσύρθηκε και στην θέση του ήρθε ο Νταβίντ Μόγιες. Η υπόθεση Ρούνεϊ ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί ακόμα τους "κόκκινους διάβολους". Το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης πιθανότατα δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην προετοιμασία με όλα αυτά. Οι προσπάθειες για την απόκτηση του Σέσκ Φάμπρεγας (σύμφωνα με τα μέσα) παραμένουν άκαρπες και η ομάδα απέκτησε τον Βαρέλα (ακραίο μπακ) από την Πενιαρόλ.

Άποψη: Παρόλο που η φετινή χρονιά θα είναι χωρίς τον Σερ Άλεξ, είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Ο Σκωτσέζος (Σερ Άλεξ) άφησε παρακαταθήκη στον επίσης Σκωτσέζο αντικαταστάτη του (Μόγιες) μία ομάδα δουλεμένη, με αυτοματισμούς που αναμένεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι . . .


Μάντσεστερ Σίτυ



Οι "πολίτες" πραγματοποίησαν μερικές ριζικές αλλαγές στην ομάδα τους. Καταρχήν, διέκοψαν την συνεργασία τους με τον προπονητή Ρομπέρτο Μαντσίνι. Στην θέση του προσλήφθηκε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι (πρώην Μάλαγα). Επίσης, απομάκρυνε κάποιους παίκτες που δημιουργούσαν προβλήματα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων (Μπαλοτέλι από τον Γενάρη, Τέβες). Απομάκρυνε και τον Μαϊκόν.

Απέκτησε παίκτες σημαντικούς σε θέσεις που χρειαζόταν ενίσχυση. Χέσους Νάβας (δεξί χαφ - εξτρέμ), Νεγρέδο (επιθετικός), Γιόβετιτς (επιθετικός πολυσύνθετος) και Φερναντίνιο (κεντρικό χαφ). Τις επόμενες μέρες πιθανό να απομακρυνθούν μερικοί ακόμα παίκτες που εν υπολογίζονται. Άσχημο νέο ο τραυματισμός του Νάσταζιτς (πάνω από ένα μήνα εκός).

Άποψη: Νέος προπονητής που θα συμμετέχει πρώτη φορά στην Premier League. Επίσης, οι τέσσερις προσθήκες επειδή θα έχουν πιθανότατα θέσεις βασικών αναμένεται να χρειαστούν λίγο χρόνο προσαρμογής. Πιθανότατα θα κινηθεί στην δεύτερη θέση. Αν βρεθεί γρήγορα χημεία και έρθουν τα αποτελέσματα θα είναι κοντά στην πρώτη θέση.


Τσέλσι



Η επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο σκόρπισε ενθουσιασμό στους οπαδούς. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι πρέπει να κάνουν υπομονή και έθεσε πλάνο δύο ετών για πρωτάθλημα. Ίδια ομάδα με πέρυσι. Έκανε προσθήκες (Σίρλε, Φαν Χίνκελ, Σβάρτσερ, Πέριτσα) όμως δεν είναι κανένας από αυτούς πρωτοκλασάτη προσθήκη. Πλέον έχει και τον Ντε Μπρίνε (επιτελικό χαφ) μετά τον δανεισμό του στην Βέρντερ Βρέμης.

Η ομάδα χρειάζεται κεντρικά χαφ. Από την περυσινή σαιζόν φαινόταν αυτό. Φυσικά η μεταγραφική περίοδος κρατάει μέχρι τέλη του μηνός και μπορεί να γίνουν ορισμένες προσθήκες.

Άποψη: Για την Τσέλσι και τον Μουρίνιο θα είναι επιτυχία αν καταφέρει να μειώσει την ψαλίδα από την πρώτη θέση. Πέρυσι ήταν στο -14, πρόπερσι στο -25. Αν καταφέρει να φτάσει στο -8 ή αν αυτό συνοδευτεί από την κατάληψη της δεύτερης θέσης θα είναι πολύ καλό σημάδι για τους "μπλε". Από κει και πέρα τα δύο Κύπελλα (FA Cup και League Cup) λογικά θα κυνηγηθούν.


Άρσεναλ



Ακριβώς ίδια ομάδα με πέρυσι. Μόνο ο Σανογκό (επιθετικός) από την Οσέρ προστέθηκε στο ρόστερ. Παρόλο που οι "κανονιέρηδες" είχαν διαθέσιμα περίπου 80 Εκατομμύρια λίρες (από γνωστή αθλητική εταιρία ένδυσης)  για μεταγραφές προς το παρόν δεν έκαναν κάποια ενδεκαδάτη προσθήκη. Φυσικά η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται και δεν θα είναι απίθανο να γίνουν κινήσεις προς το τέλος αυτής. Ήδη, υπάρχει "φλερτ" με τον Λουίς Γκουστάβο (αμυντικό χαφ) της Μπάγερν.

Τεράστιο πρόβλημα η αμυντική λειτουργία της ομάδας τόσο σε ατομικό επίπεδο με τα βαριά κορμιά στην αμυντική γραμμή (Μέρτεσάκερ, Τζέκινσον) όσο και σε ομαδικό επίπεδο (με τα εξωπραγματικά ανεβάσματα των γραμμών της ομάδας 15 και 20 μέτρα πάνω από την περιοχή της.  Σε πολλές φάσεις μια κάθετη κίνηση ενός αντίπαλου παίκτη και μία κάθετη μπαλιά αρκούν για να δεχτεί γκολ).

Άποψη: Το γεγονός ότι ο Βενγκέρ ενώ μπορούσε να κάνει 3-4 προσθήκες και δεν τις έκανε μας δίνει να καταλάβουμε ότι δίνει πίστωση χρόνου στις περυσινές του μεταγραφές (Ζιρού, Ποντόλσκι, Καθόρλα) καθώς επίσης και στην ουσιαστική βοήθεια πλέον των πάλαι ποτέ πιτσιρικάδων (Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Γκιμπς, Γουίλσιρ ακόμα και του Τσάμπερλέϊν)... Αναμένεται να κινηθεί σε τροχιά τετράδας και πάλι. Οι άνθρωποι της ομάδας στοχεύουν στην μείωση της ψαλίδας από τους πρώτους τρεις αλλά το θέμα είναι αν μπορούν . . .

3 σχόλια:

  1. εγω παλι πιστευω πως πρωτα φαβορι ειναι σιτι και τσελσι. ο μογιες ειναι πρωταρης στον πρωταθλητισμο ,οποτε δεν ξερουμε πως θα παρουσιαστει η γιουναιτεντ φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτοιμη ομάδα έχει η Μαν Γιουν. Αυτόματο σύστημα έχει. Συν ότι έχει και βάθος.

    Ο Μόγιες είναι άριστος γνώστης του πρωταθλήματος.

    Ένα παραπάνω συν γι αυτόν η δίψα του να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για να αναλάβει ομάδα πρωταθλητισμού.

    Δεν μπορώ να καταλάβω πως πιστεύετε ότι η Τσέλσι με τα έντονα κενά στα αμυντικά χαφ μπορεί να πάρει πρωτάθλημα... Αν τερματίσει 8 βαθμούς από την πρώτη ομάδα θα ναι επιτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή