Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Προκριματικά και προβλέψεις (part 2)

Συνεχίζω με το part 2 των play off του Τσαμπιονς Λιγκ και τα επόμενα τρία ζευγάρια.








Στεάουα Βουκουρεστίου – Λέγκια

Ενδιαφέρον ζευγάρι που αποτελείται από 2 πρωταθλητές. Η Ρουμανική Στεάουα , που κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα , έχει το υψηλότερο μπάτζετ στην χώρα της με την συνολική αξία του ροστερ της να αγγίζει τα 50.000.000. Η διαφορά από την δεύτερη είναι πάνω από 20.000.000.

Παρόλα αυτά όμως δεν διαθέτει γνωστούς παίκτες ,αφού η πλειοψηφία του ρόστερ απαρτίζεται από Ρουμάνους ποδοσφαιριστές. Αντίπαλός της η νταμπλούχος Πωλονίας Λέγκια , η οποία επίσης στηρίζεται σε Πολωνούς ποδοσφαιριστές ,διαθέτοντας μεταξύ άλλων τον διεθνή Πολωνό επιθετικό Σαγκανόφσκι και τον Γεωργιανό Ντβαλισβίλι.

Πρόβλεψη : Με βάση τους περσινές της εμφανίσεις , οι Ρουμάνοι έχουν το προβάδισμα


Λιόν – Σοσιεδάδ

Εδώ μια παραδοσιακή Γαλλική δύναμη αντιμετωπίζει την ευχάριστη έκπληξη του Ισπανικού πρωταθλήματος. Η Λιόν μπορεί να έχει αποδυναμωθεί αρκετά και να μην είναι πια η ομάδα που πριν λίγα χρόνια κέρδιζε την Ρεάλ , ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα επικίνδυνο αντίπαλο. Κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Λακαζέτ , ο Μπράιαντ , ο Γκουρκίφ και ο Γκοναλόν (όλοι παίζουν στην εθνική Γαλλίας).

Η Σοσιεδάδ διατήρησε αρκετούς παίκτες από τον βασικό περσινό της κορμό , όπως ο (αρχηγός) Τσάβι Πριέτο , ο Βέλα (με θητεία και σε Άρσεναλ) και ο Γάλλος παικταράς Γκριέζμαν. Στο ζευγάρι αυτό η Λιόν έχει την εμπειρία και η Σοσιεδάδ τον ενθουσιασμό...

Πρόβλεψη : Με λίγη προσοχή η Σοσιεδάδ μπορεί να περάσει


Σάλκε - Μέταλιστ

Για την Σάλκε , μπορείτε να διαβάσετε μερικά πράγματα εδώ. Εγώ θα προσθέσω πως η Σάλκε έχει σταθερή παρουσία και καλές πορείες στην Ευρώπη , παίζοντας παράλληλα και καλό ποδόσφαιρο. Παίκτες όπως ο Φάρφαν , ο Χόβεντες και ο Χούντελαρ αποτελούν τα πρωτοκλασάτα ονόματα της ομάδας.

Η αντίπαλος, η Ουκρανική Μέταλιστ , απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον προηγούμενο γύρο και αποτελεί , όπως  είδαμε , επικίνδυνο αντίπαλο με τις αντεπιθέσεις της , έχοντας παίκτες όπως ο Ντέβιτς και ο Σόσα. Η άμυνα της βέβαια είναι άλλη περίπτωση (στο πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δημιούργησε καλές ευκαιρίες) και δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει το 0 απέναντι σε μια πολύ καλύτερη ομάδα , όπως η Σάλκε.

*Λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να τιμωρηθεί τελικά η Μέταλιστ και να πάρει την θέση της ο ΠΑΟΚ...

Πρόβλεψη : Πρόκριση Σάλκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου