Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Liverpool FC , μπορεί να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο ?

Η τελευταία χρονιά για την Λίβερπουλ ήταν απογοητευτική. Η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει σε κανένα σημείο της σεζόν αγωνιστική σταθερότητα και έτσι έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τερματίζοντας 7η .

Γενικά τα τελευταία χρόνια η Λίβερπουλ έχει καθοδική πορεία. Γίνεται  μια προσπάθεια να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ελίτ , η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καρποφορήσει. Το ερώτημα είναι : Μπορεί να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο?


Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής μεταγραφές :

Κόλο Τουρέ ( 32χρονος κεντρικός αμυντικός - ελεύθερος από Μάντσεστερ Σίτι)
Λουίς Αλμπέρτο (20χρονος αριστερός εξτρέμ - 7.040.000£ από Σεβίλλη)
Ιάγκο Άσπας (25χρονος επιθετικός - 7.216.000£ από Θέλτα)
Σιμόν Μινιολέτ (25χρονος τερματοφύλακας - 9.328.000£ από Σάντερλαντ)

Αποχώρησαν οι :
Άντι Κάρολ (24χρονος επιθετικός - 15.400.000£ στην Γουέστ Χάμ)
Σέλβει (21χρονος επιθετικός μέσος - 5.192.000£ στην Σουόνσει)

Με τον Τουρέ υπάρχει πλέον  μια αξιόπιστη λύση στην άμυνα, μαζί με Άγκερ και Σκρτέλ. Ο Μινιολέτ μπορεί να έχει θέση μέχρι και στην βασική 11αδα αν ο Ρέινα συνεχίσει όπως πέρσι. Ο Άσπας μπορεί να προσφέρει και ως εξτρέμ , ενώ και ο Αλμπέρτο μπορεί να βοηθήσει , παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Με τα τωρινά δεδομένα η αρχική ενδεκάδα θα είναι κάπως έτσι :


**Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το 4-2-3-1, ωστόσο πιστεύω ότι ο Κουτίνιο παίζει καλύτερα ως εξτρέμ παρά ως 10αρι.Εννοείται πως το ανέκδοτο που λέγεται Ντάουνινγκ δεν έχει θέση στην 11αδα.)


Βλέποντας λοιπόν το παραπάνω σχήμα (και τις όποιες δυνατές παραλλαγές του σε σχήματα και πρόσωπα) , φαίνεται πως η Λίβερπουλ θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα...

**Μπορείτε να δείτε μια ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς εδώ .

Τσέλσι , Γιουνάιτεντ , Σίτι , Άρσεναλ  και Τότεναμ μοιάζουν αρκετά δυνατότερες και έχουν την (οικονομική) δυνατότητα να προσελκύσουν  καλύτερους παίκτες (Σίρλε , Νάβας , Παουλίνιο).Με αυτό το ρόστερ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια υπέρβαση για να τερματίσει στην 5αδα (ακόμα και αν παραμείνει τελικά ο Σουάρες).

Έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα βέβαια ως πιθανές μεταγραφές, μεταξύ αυτών Μχικταριαν (έκλεισε τελικά στην Ντόρμουντ), Βίγια (πήγε Ατλέτικο)  και  Γκόμες (ανακοινώθηκε από Φιορεντίνα).Από ότι φαίνεται πλέον η Λίβερπουλ ΔΕΝ αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τέτοιους ποδοσφαιριστές.Η μη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες της ομάδας τους  αποτρέπουν από το να έρθουν στο ''λιμανι''. Καλοί μεν ο Τουρέ και ο Αλμπέρτο , αλλά δεν θεωρούνται και οι ''τοπ'' παίκτες.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν  η 5αδα μοιάζει μακρινή. Θα χρειαστεί το ''κάτι παραπάνω'' για να επιτευχθεί και αυτό δεν φαίνεται να το έχει το (νεανικό) ρόστερ της Λίβερπουλ.Εφικτός ωστόσο είναι ο θεσμός του κυπέλλου (carling cup) που είναι και ο θεσμός των εκπλήξεων...

3 σχόλια:

  1. Η Λιβερπουλ ειναι μια απο τις ομαδες που σεβομαι απεριοριστα, παρολο που δεν την υποστηριζω (ειναι γνωστο οτι η μεγαλη μου αγαπη ειναι η Τοτεναμ απο Αγγλια).

    Δε μου αρεσει να την βλεπω στην κατασταση που ειναι τα τελευταια χρονια. Να μην μπορει ολοκληρη Λιβερπουλ με 5 Τσαμπιολιγκια στην τροπαιοθηκη της να βγει ουτε καν στην Ευρωπη ειναι... καπως ρε παιδι μου.

    Οσον αφορα τη φετινη σεζον, πολλα θα κριθουν απο την παραμονη η οχι του Σουαρεζ. Ειναι βαρομετρο. Εγω παντως θα εβαζα τον Κουτινιο μεσα, ειναι πολυτιμος για τη Λιβερπουλ. Σε 2 θεσεις θελει εναν παικτη που θα κανει τη διαφορα. Ενα 8αρι και ενα στοπερ. Αν μεινει ο Σουαρεζ και παρει αυτους τους 2 μπορει να χτυπησει και την 5αδα, διοτι και η Αρσεναλ δεν εχει κατι το ιδαιτερο.

    Εγω βλεπω οτι βαδιζουν σε καλα βηματα, οσον αφορα το μελλον της ομαδας. Μαζευουν δηλαδη ποιοτικους ποδοσφαιριστες με καλες χρονιες στις ομαδες του και συν καποιους μεγαλους παικτες (Αγγερ, Τζεραρντ, Σουαρεζ) μπορουν να δημιουργησουν ενα καλο συνολο.

    Πρεπει να αρχισουν επιτελους να κανουν ευστοχες μεταγραφες. Η Λιβερπουλ ειναι η ομαδα με τα περισσοτερα ανεκδοτα. Τι Νταουνινγκ, τι Μπορινι, τι Σκρτελ (ανεκδοτο ειναι), τι... Ενρικε! Ας αρχισουν επιτελους να ψαχνονται, και μεχρι στιγμης το κανουνε.

    Μακαρι να επανελθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δινει μεγαλα ποσα για να φερει παικτες που δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετυχουν.
    ηδη αρκετες μεταγραφες εχουν αποδειχτει σκαρτες!
    θα χρειαστει υπερπροσπαθεια την επομενη χρονια για 5αδα , εκτος και αν αποκτηθουν παικτες που θα μπορουν να κανουν την διαφορα... γιατι με αλεν και αλμπερτο και τουρε την τοτεναμ δεν την χτυπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή ανάρτηση Γιώργο. Συν τοις άλλοις συμφωνώ με τον Νίκο σε ότι έγραψε στο σχόλιο του.

    Η Λίβερπουλ ήταν γνωστό από την αρχή, ότι, τα τρία τελευταία χρόνια θα κινηθεί σε ρηχά νερά σε όλα τα επίπεδα. Είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Σε τέτοιο σημείο που την κράτησε όρθια το δημοφιλές όνομά της, η εμπορικότητα της γενικότερα και φυσικά τα τεράστια έσοδα που φέρνει η Premier League. Και φυσικά η συμμετοχή των οπαδών της.

    Αγωνιστικά, όλοι γνώριζαν ότι όχι μόνο δεν θα κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και ότι η υπόθεση τετράδα θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Και φυσικά με την άνοδο της Έβερτον τα τελευταία χρόνια χάνουν ακόμα μία θέση.

    Με όλα αυτά λογικό ήταν να χτίσει ομάδα από την αρχή. Και πωςε χτίζεις ομάδα ; ; ; Με έναν νέο προπονητή - γνώστη του Αγλλικού ποδοσφαίρου (Μπρένταν Ρότζερς), με πολλούς νέους και με αρκετούς "παλαιούς" - έμπιρους παίκτες, έτσι ώστε να πλαισιωθούν οι νεαροί.

    Κύριος στόχος της ομάδας το FA Cup και το Carling Cup. Τα δύο Κύπελλα δηλαδή. Πρόπερσι (2011-2012) πήρε το Carling Cup. Την σαιζόν 2012-2013 δεν τα κατάφερε.

    Όποιος παρακολούθησε την Λίβερπουλ της σαιζόν 2012-2013 θα διέκρινε την σταδιακή βελτίωση της από μήνα σε μήνα. Άλλη Λίβερπουλ τον πρώτο γύρο και άλλη τον δεύτερο.

    Μόνο καλύτερα μπορεί να πάει η ομάδα. Οι προσθήκες που έκανε ήταν στο πλαίσο της γενικότερης πολιτικής που τους διέπει τελευταία. Οι νεαροί θα έχουν ένα χρόνο πάνω τους και ο Ρότζερς γνωρίζει πολύ καλύτερα πλέον πολλά πράγματα.

    Για ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Μίλαν, η Ίντερ, η Βαλένθια ακόμα, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ακόμα ακόμα απιτείται υπομονή. Η ιστορία έχει δείξει ότι κύκλος είναι και γυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή