Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 3)

Συνεχίζουμε τις αναλύσεις στις κινήσεις των μεγάλων ομάδων ανά την Ευρώπη, και έτσι σήμερα, έπειτα από Αγγλία και Ιταλία, ήρθε η σειρά της Ισπανίας.










Στην Ισπανία, ενδιαφέρον παρουσιάζει το καλοκαίρι των δύο μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος. Η μεν Μπαρτσελόνα πήρε τον Νεϊμάρ, αλλά έχει μεγάλες ελλείψεις και έχασε παίκτες, η δε Ρεάλ επέλεξε επιτέλους την Ισπανοποίηση. Να πω ότι και οι δύο ομάδες του χρόνου θα έχουν καινούργιους προπονητές.

Ας ξεκινήσουμε με την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα. Η μόνη προσθήκη που έχει πραγματοποιήσει είναι αυτή του Νεϊμάρ. Πολύ σημαντική κίνηση βέβαια, προσδίδει απίστευτο ταλέντο στην επιθετική γραμμή και σίγουρα χρειαζόταν.

Ωστόσο, η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. Και στην 11άδα, και στον πάγκο, καθώς έχασε πολλούς παίκτες, νεαρούς και μη, που θα ήταν σημαντικές λύσεις από τον πάγκο. Η τεράστια προτεραιότητα φυσικά πρέπει να είναι του σέντερ μπακ. Πραγματικά απορώ πως αυτοί εκεί δεν έχουν κλείσει ακόμα κεντρικό αμυντικό. Με τον αμυντικό χαφ Μασεράνο και τον 26χρονο Πουγιόλ θα πάνε;

Επίσης, στα μείον και το γεγονός ότι έχασε ορισμένα πολύ μεγάλα ταλέντα, είτε ως ελεύερους (Τιάγκο, Μουνιέσα, Φοντάς), είτε ως δανεικούς (Ντεουλοφέου, Τζόναθαν, Ραφίνια, Ρόδρι). Έχασε και τον παικταρά Βίγια. Πραγματικά γελοίος σχεδιασμός.

Για τη Ρεάλ, θα ήθελα να πω πολλά αλλά τα έχω ήδη πει σε ξεχωριστό άρθρο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Συνοπτικά θα πω ότι έχει πραγματοποιήσει 3 εξαιρετικές κινήσεις Ισπανών με πολύ μέλλον, τους Ίσκο, Καρβαχάλ και Ιγιαραμέντι, ενώ έχασε μόνο τους Καρβάλιο, Αλμπιόλ και Καγιεχόν, που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν θέση στην ομάδα.

Όσον αφορά την Ατλέτικο, παίρνει το άτυπο βραβείο ''κίνηση της χρονιάς'', αφού πούλησε τον -παικταρά βέβαια- Φαλκάο στη Μονακό για 60 εκατομμύρια, και πήρε τον -περίπου στα ίδια επίπεδα ποιότητας αναμφίβολα, και πολύ έμπειρο και ποιοτικό- Βίγια από τη Μπαρτσελόνα, με μόλις 5,1 μύρια! Πραγματικά εξαιρετική μπίζνα! Εξαιρετικές και ποιοτικές οι προσθήκες των Λέο Μπαπτιστάο και Ντεμικέλις.

Πάμε και στη Βαλένθια. Λίγα πράγματα μέχρι στιγμής, καθώς 3 πήρε και 3 έδωσε, με πιο σημαντικούς αναμφίβολα αυτούς που έφυγαν. Ήρθαν οι Μίτσελ, Φουέγο και Οριόλ Ρομέου (δανεικός από Τσέλσι) και έφυγαν οι Αλμπέλδα, Τίνο Κόστα και Νέλσον Βαλντέζ. Η Βαλένθια, μέσα στον κυκεώνα οικονομικών προβλημάτων, χρειάζεται πολλές και ουσιαστικές προσθήκες για να έχει ελπίδες.

Τέλος, η Μάλαγα μέχρι στιγμής παρουσιάζεται πολύ αποδυναμωμένη, καθώς έχει ήδη χάσει τον προπονητή της (Πελεγκρίνι, βέβαια έχει φέρει τον Μπερντ Σόυστερ), αλλά και τους 3 σημαντικότερους παίκτες της πέρσι, τους Ίσκο, Τουλαλάν και Ντεμικέλις. Έχει χάσει επίσης τους Χοακίν, Σαβιόλα και Πιατσόν. Οπωσδήποτε θέλει μία ανανέωση στο ρόστερ, και αρκετές μεταγραφές, ενώ και αυτοί που έχει φέρει μέχρι τώρα είναι πιο πολύ στη λογική του ''λαχείου''.

Η πρόβλεψή μου εδώ κυμαίνεται σε δύο επίπεδα. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και ποιος θα βγει 3ος. Θεωρώ ότι με τα τωρινά δεδομένα η Ρεάλ έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες αν το πάρει και πιστεύω ότι φέτος θα επανέλθει στην κορυφή. Η Μπάρτσα θέλει αρκετή ενίσχυση ακόμα. Όσον αφορά την 3η θέση, βλέπω την Ατλέτικο και πάλι, και ίσως ακόμα πιο άνετα από ότι πέρσι.

1 σχόλιο:

  1. Η μπαρτσα θελει αμυντικους αλλιως η αμυνα θα ειναι το ιδιο χαλια με περσι. η ρεαλ κανει ουσιαστικες κινησεις μεχρι τωρα.

    για την ατλετικο τα εχουμε ξαναπει, πραγματικα τζαμπα απεκτησε τον βιγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή