Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει έως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 1)

Σήμερα και τις επόμενες ημέρες, πριν αναχωρήσω προσωπικά για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, θα ασχοληθούμε με το αγαπημένο θέμα πολλών: το μεταγραφικό παζάρι στην Ευρώπη.

Θα δούμε ξεχωριστά στο καθένα από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα, στις μεγάλες τους ομάδες βέβαια, ποιοι έχουν έρθει, ποιοι έχουν φύγει, ποιοι πιστεύουμε ότι πρέπει να έρθουν και θα κάνουμε τις προβλέψεις μας. Ξεκινάμε σήμερα με την Αγγλία.




Στην Αγγλία, οι ομάδες που έχουν κινηθεί πιο ουσιαστικά είναι αναμφίβολα οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. 

Η μεν Τσέλσι πήρε τον παικταρά Σίρλε από την Λεβερκούζεν, τον Φαν Χίνκελ από την Φίτεσε που έχει πανομοιότυπο στυλ με τον Λάμπαρντ, καθώς και τον πολύπειρο Μαρκ Σβάρτσερ για 2ο τερματοφύλακα, μετά τις αποχωρήσεις Ιλάριο-Τέρνμπουλ. 

Επίσης, αποχώρησαν οι Μπεναγιούν, Μαλουντά, Φερέιρα ως ελεύθεροι, καθώς και οι Μαρίν, Ρομέου ως δανεικοί. Επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους δύο ταλεντάρες, οι Ντε Μπρούιν και Λουκάκου.

Η δε Σίτι πήρε τον ταχύτατο εξτρέμ Χέσους Νάβας από τη Σεβίλλη, τον πολυσύνθετο χαφ Φερναντίνιο από τη Σαχτάρ, τον γκολτζή Νεγρέδο επίσης από τη Σεβίλλη, αλλά και τον παικταρά και μήλον της έριδος για πολλές ομάδες μέχρι πρότινος, Στέβαν Γιόβετιτς.

 Έχει ενδιαφέρον η φετινή Σίτι μεσοεπιθετικά, με τόσους πολλούς παίκτες. Αποχώρησαν οι Κόλο Τουρέ, Τέβεζ και Μαϊκόν.

Βέβαια, οι δύο ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τα παζλ τους, καθώς οι Μπλε θέλουν ακόμα σίγουρα 2 αμυντικά χαφ και έναν φορ κλάσης, ενώ οι Πολίτες θέλουν ενίσχυση στην άμυνα.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προς το παρόν δεν έχει κάνει τη μεγάλη κίνηση. Πήρε βέβαια το μεγαλύτερο ταλέντο της Αγγλίας, τον φαντεζί επιθετικό Βίλφρεντ Ζάχα από την Κρίσταλ Πάλας, και τον Γκιγιέρμο Βαρέλα από την Πενιαρόλ. 

Αποχώρησε μόνο ο τεράστιος Πολ Σκόουλς που κρέμασε τα παπούτσια του. Χρειάζεται ενίσχυση η Γιουνάιτεντ, κυρίως στον άξονα, αλλά και έναν μεσοεπιθετικό που θα κάνει τη διαφορά.

Ενδιαφέρον θα έχει η μάχη της 4-5άδας. Η Άρσεναλ προς το παρόν είναι στη χειρότερη θέση από τις θεωρητικά 4 ομάδες που θα διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις, καθώς ο μόνος που απέκτησε είναι η ταλεντάρα Γιάγια Σανογκό από την Οσέρ, ένας νεαρός Γάλλος φορ μεε μεγάλα προσόντα. 

Βέβαια, η κωλυσιεργία της σε αρκετές περιπτώσεις της έχει στοιχίσει. Χρειάζεται επειγόντως ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, έναν δυνατό φορ μπροστά, καθώς και έναν στόπερ.

Η ομάδα μου η Τότεναμ, έχει κάνει μία άκρως ουσιαστική κίνηση, με την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου Παουλίνιο, δημιουργώντας μία εξαιρετικά δυνατή τριάδα στο κέντρο, με Σάντρο-Ντεμπελέ-Παουλίνιο, στο 4-3-3 που πρόκειται να παίξουμε τη νέα σεζόν.

Το μεγάλο στοίχημα αναμφίβολα είναι να κρατήσει τον Μπέιλ, και σίγουρα αυτή θα είναι η καλύτερη μεταγραφή. Από εκεί και πέρα, χρειαζόμαστε άλλες 3 προσθήκες επειγόντως: αριστερό μπακ, στόπερ δίπλα στον Βερτόνχεν, αλλά και φορ καθώς μείναμε μόνο με τον Ντεφόε.

Ποιοτικές και ουσιαστικές κινήσεις μέχρι τώρα από τη Λίβερπουλ, αφού έχει αποκτήσει 4 παίκτες που αναμφίβολα προσδίδουν μία ανανέωση, ένα βάθος και μία ποιότητα στο ρόστερ. Απέκτησε τον έμπειρο στόπερ Κόλο Τουρέ από τη Σίτι, το μεγάλο ταλέντο Λουίς Αλμπέρτο από τη Μπαρτσελόνα Β', τον τερματοφύλακα που έβγαλε μάτια πέρσι και προορίζεται για βασικός, Σιμόν Μινιολέ, από τη Σάντερλαντ, καθώς και τον Ιάγο Άσπας που κράτησε σχεδόν μόνος του πέρσι την Θέλτα στην κατηγορία.

Από πλευράς αποχωρήσεων, τη Λίβεπρουλ αποχαιρέτησε ο Τζόντζο Σέλβεϊ, που πήγε στη Σουόνσι, ο Σούσο που πήγε δανεικός στην Αλμερία, καθώς και ο Κάραχερ που σταμάτησε την καριέρα του. Η Λίβερπουλ έχει και αυτή ένα μεγάλο στοίχημα, να κρατήσει τον Σουάρεζ, ενώ ούτως ή άλλως θέλει στόπερ, αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ.

Η έτερη ομάδα του λιμανιού, η Έβερτον, μέχρι στιγμής έχει κρατήσει τους δύο σημαντικότερους παίκτες της, τους Μπέινς και Φελαϊνί. Ο νέος τεχνικός Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πήρε μαζί του 3 δικά του παιδιά από την Γουίγκαν, τον τερματοφύλακα Χόελ, τον στόπερ Αλκαράς, και τον σέντερ φορ Αρούνα Κονέ. Επίσης, η Έβερτον απέκτησε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως, ον Ζεράρ Ντεουλοφέου, ως δανεικό από τη Μπαρτσελόνα!

Συνοψίζοντας, και κάνοντας κάποιες πρώιμες προβλέψεις, αναμφίβολα οι 3 ομάδες που θα παλέψουν και φέτος για τον τίτλο θα είναι οι δύο του Μάντσεστερ και η Τσέλσι, και γω προσωπικά βλέπω νικήτρια την τελευταία. Όσον αφορά την 4-5 θέση, με τα τωρινά δεδομένα, η Τότεναμ έχει ένα σαφέστατο προβάδισμα, ενώ με αξιώσεις διεκδικεί και η Λίβερπουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου