Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πιθανά σχήματα για τη νέα Μπάγερν

Σήμερα θα δούμε καθαρά αγωνιστικά την Μπάγερν της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πολλά τα ερωτηματικά για τους Βαυαρούς (θα μεταμορφώσει τη Μπάγερν σε Μπάρτσα ο Γκουαρντιόλα; θα χωρέσει με τόσους παικταράδες ο Γκέτσε;).

Θα δούμε αναλυτικά όλα τα πιθανά συστήματα και την αποδοτικότητά τους.




Το σύστημα που προκρίνω προσωπικά, αν λάβουμε ότι όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, είναι το περσινό, κλασικό, επιθετικό, 4-2-3-1. Η μόνη αλλαγή σε σχέση με πέρσι, θα είναι η τοποθέτηση του Γκέτσε ως 10άρι αντί του περσινού βασικού Μίλερ. Όλα τα άλλα παραμένουν ίδια (και ο Κρόος όλη τη χρονιά ήταν βασικός, ο Ρόμπεν έπαιξε στο τέλος όταν ο Γερμανός παικταράς τραυματίστηκε)?





Παρακάτω είναι το σύστημα που πολλοί πιστεύουν ότι θα παίξει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. 4-3-3, με τοποθέτηση των Μαρτίνεζ-Σβαϊνστάινγκερ-Κρόος στο κέντρο, ως Μπουσκέτς-Τσάβι-Ινιέστα, τους Ρόμπεν και Ρίμπερι στα πλάγια της επίθεσης σε ρόλους Αλέξις-Πέδρο, και τον Γκέτσε μπροστά ως ''false 9'', σε ρόλο Μέσι. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο Γκουαρδιόλα είναι τόσο στενόμυαλος ώστε να καταστήσει το παρακάτω σχήμα ως βασικό, πιστεύω ότι θα το κάνει μόνο όταν λείπει ο Μάντζουκιτς, που κατά 99% θα είναι και ο μόνος κλασικός σέντερ φορ στο ρόστερ.




Η παρακάτω σύνθεση, σε σχηματισμό 4-1-4-1, είναι για τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια της Bundesliga με μικρές ομάδες, ή όταν είναι απών ή θέλει να ξεκουραστεί ο Σβαϊνστάινγκερ. Τοποθέτηση του Μαρτίνεζ ως σκούπα στο κέντρο, τους Γκέτσε και Κρόος ανάλογα με τις συνθήκες είτε να γίνονται χαφ δίπλα στον Μαρτίνεζ, είτε φορ δίπλα στον Μάντζουκιτς, και τους Ρόμπεν-Ριμπερί στα πλάγια.




Το παρακάτω σύστημα, το 4-4-2 σε ρόμβο, είναι επιλογή είτε αν σκεφτεί να παίξει χωρίς εξτρέμ, είτε λείπει ο Ριμπερί. Με τον Μαρτίνεζ στη βάση του ρόμβου σε ρόλο σκούπας και πάλι, τους Σβαϊνστάινγκερ και Κρόος σε πολυσύνθετο ρόλο, τον οποίο μπορούν να ανταπεξέλθουν, τον Γκέτσε στη φυσική του θέση ως 10άρι, και τους Μίλερ-Μάντζουκιτς μπροστά, δημιουργείται το ιδανικό σχήμα ώστε να επιτεθείς από τον άξονα.




Το παρακάτω σύστημα ίσως χρησιμοποιηθεί πειραματικά ή... ''έτσι για αλλαγή'' από τον Γκουαρδιόλα. Είναι σε σχηματισμό 3-4-1-2. Ο Μαρτίνεζ γυρνάει εκεί που έπαιζε στη Μπιλμπάο, στα στόπερ, αναλαμβάνοντας το ρόλο του δημιουργού από τους 3, όπως ο Μπονούτσι στη Γιούβε ή ο Ντε Ρόσι στο Euro 2012 με την εθνική Ιταλίας. Οι Κρόος και Σβαϊνστάινγκερ, με ασφαλώς πιο οπισθοχωρημένο ρόλο είναι το δίδυμο στα χαφ, με τους Λαμ-Αλάμπα να έχουν τους ρόλους των μπακ-χαφ, που μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως πιστεύω. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Γκέτσε 10άρι, Μίλερ all-around επιθετικός, και ο Μάντζουκιτς... κολώνα.






Καταλήγοντας, στη νέα Μπάγερν ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πάρα μα πάρα πολλούς ευχάριστους πονοκεφάλους. Θα επαναλάβει την περσινή επιτυχία και με εξίσου καλό ποδόσφαιρο; Με πολλή δουλειά, η απάντηση είναι ΝΑΙ...

3 σχόλια:

  1. κατω τα χερια απο το προγραμματακι μου :p

    ωραιο το αρθρο , οντως ταιριαζουν αυτα τα συστηματα στην Μπαγερν που εχει παικτες για καθε θεση.

    μια ενσταση εχω μονο : ο Γκετσε ειχε δοκιμαστει και στην Ντορτμουν ως επιθετικος σε μια παραλλαγη του συστηματος Γκουαρδιολα και δεν απεδωσε καθολου καλα...
    Δεν νομιζω πως του ταιριαζει η θεση αυτη και θα ειναι κριμα να χαραμιστει εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα εχεις πνευματικα δικαιωματα

    Το γνωριζω απο πρωτο χερι οτι ειχε αποτυχει διοτι τον εχω δει οταν ειχε δοκιμαστει ως φορ, αλλα στη Μπαγερν με τοσους καλους συμπαικτες και με δουλεια απο τον Πεπ ειμαι σιγουρος οτι θα μπορεσει να αποδωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμφιβαλλω , αλλα δε λιγο καιρο θα εχουμε την ευκαιρια να το δουμε σε καποιον αγωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή