Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ψωνίζει από Μαδρίτη η Νάπολι !

Αρκετές αλλά και ουσιαστικές μεταγραφές πραγματοποίησε η Νάπολι μέχρι στιγμής, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα χρήματα από την παραχώρηση του Καβάνι στην γαλλική Παρί.

Η Νάπολι λοιπόν θα έχει άρωμα... Ρεάλ ,αφού αγόρασε όχι έναν, ούτε δύο , αλλά τρεις παίκτες από την Ρεάλ Μαδρίτης!





Μέχρι στιγμής από την Νάπολι έχουν αποχωρήσει αρκετοί παίκτες και μόνο 3 από αυτούς πουλήθηκαν. Ο λόγος για τους Ντε Σάνκτις (500.000 στην Ρόμα) , Σιγκαρίνι (2.200.000 στην Αταλάντα) και φυσικά του Καβάνι (64.500.000 στην Παρί). Σημαντική και η απώλεια του Καμπανιάρο που πήγε στην Ίντερ ως ελεύθερος.

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 67.200.000.

Τα χρήματα αυτά αξιοποιήθηκαν και με το παραπάνω , με μεταγραφές που ''γέμισαν'' το ρόστερ και παράλληλα κάλυψαν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις αποχωρήσεις μερικών παικτών.

Οι μαδριλένοι :

Γκονζάλο Ιγκουαίν (37.000.000 από Ρεάλ)

Ο παίκτης που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Έντισον Καβάνι , γι αυτό και δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό για να καταλήξει Ναπολιτάνος και όχι Λονδρέζος (είχε πρόταση και από Άρσεναλ). Μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον προκάτοχό του , ωστόσο ο Μπενίτεθ φαίνεται να τον πιστεύει.

Ραούλ Αλμπιόλ (12.000.000 από Ρεάλ)

Παγκίτης πολυτελείας στην Μαδρίτη , ωστόσο είναι μάλλον αδικημένος αφού βρίσκοταν συνεχώς στην σκιά των Πέπε και Ράμος. Θα έχει σίγουρα θέση βασικού στην Νάπολι , στο κέντρο της άμυνας.





Ζοσέ Καγιεχόν (9.500.000 από Ρεάλ)

Φιλότιμος παίκτης , γρήγορος με καλή τεχνική , που μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ και ως επιθετικός. Στην Ρεάλ δεν θα  είχε μέλλον και έτσι επέλεξε την Νάπολι και αυτός. Θα εχει λογικά μεγάλο χρόνο συμμετοχής.


  
 
Το ταλέντο :
                             
Ντρίς Μέρτενς (9.700.000 από Αιντχόβεν)

Ταχύτατος Βέλγος αριστερός εξτρέμ με εξαιρετική τεχνική κατάρτηση ,στα 24 του κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Λογικά υπολογίζεται ως βασικός...






Το τέρμα :

Πέπε Ρέινα (δανεικός από Λίβερπουλ)

Μετά από μια χρονιά όλο..γκέλες  και την απόκτηση του Μινιολέτ από την Λίβερπουλ , άνοιξε ο δρόμος της αποχώρησης για τον Ισπανό έστω και με την μορφή δανεισμού. Ο Μπενίτεθ τον θεωρεί τον κατάλληλο για να καλύψει την θέση του Ντε Σάνκτις.


Οι υπόλοιπες μεταγραφές που έγιναν είναι οι εξής :

Ράφαελ (23χρονος τερματοφύλακας, 5.000.000 από Σάντος)
Πάμπλο Αρμέρο (26χρονος αριστερός μπακ , 4.000.000 από Ουντινέζε)
Εμανουέλ Καλάιο (31χρονος επιθετικός , 1.250.000 από Σιένα)
Ζοσίπ Ραντόσεβιτς (19χρονος αμυντικός μέσος, 1.000.000 από Χάιντουκ)

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 79.450.000

Συμπεράσματα

Πολύ καλός ο μεταγραφικός σχεδιασμός , αποκτήθηκαν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και έχουν εμπειρία και από το Τσάμπιονς Λίγκ. Πλέον η Νάπολι διαθέτει και βάθος πάγκου , πράγμα που δεν είχε πέρσι και της στοίχισε σε κύπελλο και Γιουρόπα Λίγκ. Μένει να δούμε αν η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις και αν θα καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τίτλο με τον έμπειρο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο.

4 σχόλια:

  1. Προσωπικά Γιώργο, εκτιμώ τον Ράφα Μπενίτεζ όσων αφορά της εντός Ισπανίας προπονητικές του επιδόσεις αλλά δεν τον εκτιμώ καθόλου για τις εκτός Ισπανίας επιδόσεις του.

    Σε όποια ομάδα κι αν πήγε (Λίβερπουλ, Ίντερ, Τσέλσι ακόμα αν και εκει εχει δικαιολογια) δεν μπόρεσε να χτυπήσει πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσε να δέσει τις ομάδες.

    Βασικά δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των εκάστοτε πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα στα πρωταθλήματα. Γιατί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε επιτυχία μ' αυτες τις ομάδες.

    Η γνώμη μου για τον Ράφα Μπενίτεζ είναι πως είναι ότι πρέπει επιλογή για μία φιλόδοξη Ισπανική ομάδα που θέλει να χωθεί σφήνα στο δίδυμο Μπάρτσα-Ρεάλ (όπως έκανε με την Βαλένθια). Φυσικά τα δεδομενα τώρα ειναι άλλα.

    Για εκτός Ισπανίας δεν πείθει. Αδυνατεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των άλλων πρωταθλημάτων. Τώρα γεμίζει την Νάπολι με Ισπανόφωνους.Το έκανε στην Λίβερπουλ το κάνει και εδώ. Στην Ιταλία τα αγωνιστικά δεδομένα είναι περισσότερο αμυντικογενή.

    Ρίσκο για την Νάπολι αυτή η στροφή στο προπονητικό και κατά συνέπεια στο αγωνιστικό . . .

    Θα ήταν καλύτερα να πήγαινε σε λύσεις δοκιμασμένες από Ιταλία. Είναι πρωτάθλημα με συγκεκριμένο στυλ και καλό θα ήταν ο προπονητής που θα επιλέξου και το αγωνιστικό μοντέλο να συμβαδίζει με το στυλ του πρωταθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παλι θεωρω οτι εκανε καλη δουλεια στην λιβερπουλ , απλα μετα απετυχε σε ιντερ κλπ...

    στην τσελσι εκανε το αυτονοητο ,κερδισε το γιουροπα οντας η δυνατοτερη με διαφορα ομαδα στην διοργανωση.

    πιστευω ομως πως στην ναπολι θα τα παει καλα , εχει κανει καλες μεταγραφες και η αγωνιστικη του φιλοσοφια ταιριαζει στην ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μεγάλο ρίσκο Γιώργο αυτό για την Νάπολι.

    Από Ιταλό τεχνικό (Ματσάρι) και σύστημα 3-5-2 με την πλειοψηφία των παικτών να είναι Ιταλοί και λοιποί ευρωπαίοι να το γυρνάει σε Ισπανό προπονητή και πολλούς Ισπανόφωνους παίκτες και με αλλαγμένο σύστημα σε ένα πρωτάθλημα που είναι κατεξοχήν αμυντικογενές είναι ρίσκο...

    Ιγκουαϊν, Καγιεχόν, Αλμπιόλ είναι εύκολο να προσαρμουστούν στις απαιτήσεις του Ιταλικού πρωταθλήματος ; ; ; Δεν νομίζω...

    Βάλε και την αλλαγή συστήμαος που θα επέλεθει (σιγά μην παίξει το 3-5-2 ο Ράφα) βάλε την αλλαγή νοοτροπίας γενικότερα.

    Ειναι ρισκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι ρισκο συμφωνω... αλλα ενα ρισκο που πιστευω πως θα πετυχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή