Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Rodrigo Palacio αφιέρωμα

Ο Ροντρίγκο Παλάσιο συνεχίζει και τη φετινή σεζόν να αποτελεί το σημείο αναφοράς της Ίντερ, ενώ με δικό του πολύ ωραίο γκολ στο 86ο λεπτό κρίθηκε το ντέρμπι του Μιλάνου (νίκη της Ίντερ με 1-0 επί της Μίλαν).

Ας δούμε αναλυτικά το τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο εξαιρετικός Αργεντίνος επιθετικός.








Η πορεία του

Ο Ροντρίγκο Σεμπαστιάν Παλάσιο γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1982 στη Μπαϊα Μπλάνκα της Αργεντινής. Έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στην ακαδημία της τοπικής ομάδας, Μπέλα Βίστα, από τα 8 του χρόνια έως τα 20 του, όταν τον ανακάλυψαν οι σκάουτερς της Ουρακάν. Με την Ουρακάν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2002, και κάθισε εκεί μόλις 1,5 σεζόν, έχοντας 15 γκολ σε 53 συμμετοχές!

Επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Μπάνφιλντ, μία ομάδα που έχει αναδείξει πολλούς γνωστούς Αργεντίνους ποδοσφαιριστές. Στην Μπάνφιλντ θα κάτσει μία συνολικά σεζόν (μισή+μισή), στην οποία θα σκοράρει 11 τέρματα σε 38 συμμετοχές, έχοντας ήδη αναδείξει το ταλέντο του και έχοντας προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων.

Το 2005 θα μεταπηδήσει στην Μπόκα Τζούνιορς, τη μεγαλύτερη ομάδα της Αργεντινής, με της οποίας τη φανέλα θα μεγαλουργήσει για 4,5 αγωνιστικές σεζόν! Αναντικατάστατος από την πρώτη στιγμή, θα γίνει ο αγαπημένος των οπαδών και ο σταθερός σκόρερ της ομάδας. Με 184 συμμετοχές, 83 γκολ, πρώτος σκόρερ στην Απερτούρα του 2006, 3 πρωταθλήματα, 1 Λιμπερταδόρες και ένα Σουνταμερικάνα, δεν μπορεί να μην εξακολουθεί να λατρεύεται από τους οπαδούς της Μπόκα!

Το υπερατλαντικό ταξίδι ήρθε το 2009, και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου του 2009, όταν και ο Παλάσιο υπέγρφε συμβόλαιο με την ιταλική Τζένοα. Στην Τζένοα θα είναι σταθερότατος, θα βγει 3 συνεχόμενες χρονιές πρώτος σκόρερ της ομάδας, σκοράροντας συνολικά 38 γκολ σε 100 ακριβώς εμφανίσεις, ενώ ειδικά την τελευταία σεζόν θα είναι καθοριστικότατος, αφού με δικά του 19 γκολ στο πρωτάθλημα η ομάδα από τη Γένοβα θα κατορθώσει τελικά να παραμείνει στην κατηγορία.

Μετά από τέτοια χρονιά δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει μία μεγάλη μεταγραφή. Ο Ροντρίγκο Παλάσιο μετακομίζει στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ το 2012 έναντι 10.5 εκατ. ευρώ. Ο Αργεντίνος θα κάνει μία εκπληκτική σεζόν με τους Νερατζούρι (ατομικά μιλώντας, αφού η Ίντερ είχε μετριότατη σεζόν πέρσι), από την οποία θα είναι από τους διακριθέντες και ο πιο σταθερός παίκτης της μαζί με τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, αφού θα σκοράρει 22 γκολ σε 39 εμφανίσεις και θα είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, η οποία τελικά δεν θα πετύχει τους στόχους της, όμως ο Παλάσιο έχει κερδίσει τα εύσημα από όλους.

Στη φετινή χρονιά και με τον τραυματισμό του συμπατριώτη του Ντιέγκο Μιλίτο, ο Παλάσιο εξ αρχής καλούνταν να σηκώσει το κύριο μέρος του σκοραρίσματος για τους Μιλανέζους. Τα καταφέρνει περίφημα μέχρι στιγμής, έχοντας ήδη πετύχει 12 γκολ σε 18 συμμετοχές, διατηρώντας την Ίντερ μέσα στους στόχους της και συνεχίζοντας να είναι το μεγάλο πουλέν της κερκίδας!






Στην εθνική

Η ύπαρξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών στην επιθετική γραμμή της Αργεντινής, όπως οι Μέσι, Ιγκουαϊν, Αγουέρο, Λαβέτσι, Τέβεζ, Μιλίτο, κλπ., είναι ο λόγος που ο Παλάσιο δεν έχει όσες διεθνής συμμετοχές του αρμόζουν, έχοντας καταγράψει μόλις 15, έχοντας πετύχει και 2 γκολ. Ήταν μέλος των 23άδων της εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 (έπαιξε μισή ώρα ως αλλαγή στην πρεμιέρα απέναντι στην Ακτή) και το Κόπα Αμέρικα του 2007.





Τρόπος παιχνιδιού

Ο Παλάσιο είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός. Μπορεί να σκοράρει με ποικίλους τρόπους (κεφαλιά, τελείωμα, μακρινό σουτ, σουτ και με τα δυο πόδια), είναι γρήγορος, βοηθάει στην πίεση από ψηλά, γυρνάει πίσω για να πάρει μπάλα και συνεργάζεται με τους συμπαίκτες που παίζουν πίσω του.



Βίντεο

Το γκολ απέναντι στη Μίλαν:


Όλα τα γκολ του Παλάσιο στην περσινή σεζόν:


Με τη φανέλα της Τζένοα:


Στιγμές από την καριέρα του Παλάσιο στην Μπόκα Τζούνιορς:




1 σχόλιο:

  1. Πολυ ωραιο το αρθρο Νικο , απο τους αγαπημενους μου παικτες ο Παλασιο ( παντα εκανε θαυματα στο football manager !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή