Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χρυσή μπάλα 2013: Η μάχη

Η μάχη για τη Χρυσή Μπάλα κορυφώνεται. Στις αρχές Ιανουαρίου όπως πάντα θα ανακοινωθεί ο καλύτερος παίκτης για το έτος 2013, σύμφωνα με τους ψήφους δημοσιογράφων, προπονητών εθνικών ομάδων και αρχηγών εθνικών ομάδων.

Τα μεγάλα φαβορί για φέτος είναι οι 2 συνήθης ύποπτοι (Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο) καθώς και ο τρεμπλούχος με τη Μπάγερν, Φρανκ Ριμπερί. Πάμε να δούμε τη μάχη για το σπουδαιότερο ατομικό βραβείο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.








Λιονέλ Μέσι

Ο Μέσι μέσα στο 2013 συνέχισε να είναι εντυπωσιακός, βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ισπανίας, το οποίο και κατέκτησε, όμως τους 2 τελευταίους μήνες τους χάνει λόγω του τραυματισμού του, και έτσι είναι αυτονόητο ότι πολύ δύσκολα θα πάρει το βραβείο.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο πλέον είναι ένας άκρως ολολκηρωμένος ποδοσφαιριστής, δουλεύει πάρα πολύ καθημερινά, είναι το σημείο αναφοράς της Ρεάλ, συνεχίζει να σβήνει τους αντιπάλους του, βγήκε πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έμεινε άτιτλος και αυτό μετράει πάρα πολύ.

Φρανκ Ριμπερί

Ο Ριμπερί μπορεί να υστερεί και σε φυσικό ταλέντο, αλλά και σε ατομικά στατιστικά από τους προηγούμενους 2, οι οποίοι είναι και οι κυρίαρχοι αυτής της ποδοσφαιρικής γενιάς, όμως ήταν πραγματικά εξαιρετικός και ήταν ο MVP στην κατάκτηση του τρεμπλ με τη Μπάγερν, δουλεύοντας εξαιρετικά για την ομάδα και πάντα παρών στα μεγάλα ματς.



Προσωπική άποψη

Μπορεί ο Μέσι για άλλη μια φορά να έκανε εξωπραγματικά πράγματα, να σκόραρε χιλιάδες γκολ (σχήμα λόγου), και να κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας. Μπορεί ο Ρονάλντο να έκανε και αυτός εξωπραγματικά πράγματα, να σκόραρε άπειρα γκολ (σχήμα λόγου) και να έστειλε μόνος του την Πορτογαλία στο Μουντιάλ (μην λησμονούμε ότι δεν πήρε κάποιον τίτλο).

Όμως ο Ριμπερί συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τρεμπλ από τη Μπάγερν, και κατά τη γνώμη μου σε αυτόν πρέπει να πάει η χρυσή μπάλα. Και δεν το λέω επειδή είμαι οπαδός της Μπάγερν. Ας μην επαναληφθεί το λάθος που έγινε το 2010 (Σνάιντερ τότε στη θέση του Ριμπερί).


3 σχόλια:

  1. Το εχει παρει ο Ροναλντο...χθες !

    καλος ο Ριμπερι , βοηθησε πολυ αλλα ο Ροναλντο ειναι ο πλεον αδικημενος τα τελευταια χρονια και ηρθε η ωρα να κερδισει την χρυση μπαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ο ribery πήρε πρωτάθλημα και champions leauge αλλά αυτό δεν ωφελείται αποκλειστικά από αυτόν. Η Μπάγερν είναι ολοκληρωμένη ομάδα.Το βασικότερο έχει να κάνει όμως με το κριτήριο της χρυσής μπάλας που είναι καλύτερη επίδωση παίκτη και όχι της ομάδας που παίζει οπότε Ρονάλντο > Ριμπερί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή