Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 Αποθέωση του ποδοσφαίρου

Καλησπέρα σε όλους. Το παιχνίδι που μονοπωλεί το ενδιαφέρον από χθες δεν είναι άλλο από το El Clasico που διεξήχθη στο Καμπ Νου και ανέδειξε νικήτρια ομάδα την Μπαρτσελόνα με 2-1 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι συνέβη στο χθεσινοβραδινό ματς.








Ο αγώνας

Το ματς ξεκίνησε με κάποιες αναγνωριστικές πάσες και παιχνίδι κέντρου. Στο 12' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Μπενζεμά.

Στο 19ο λεπτό ήρθε και το γκολ που άνοιξε για τα καλά το ματς. Ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε στο κόρνερ και ο Ματιέ που είχε προωθηθεί με μία εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία των διχτυών του Ίκερ Κασίγιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Γάλλου στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Στο 31' ο Νεϊμάρ έχασε απίστευτη ευκαιρία μπροστά από την εστία. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μόντριτς έβγαλε την εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Μπενζεμά έκανε το τακουνάκι και ο Ρονάλντο τελείωσε υποδειγματικά τη φάση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από εκεί και πέρα η Ρεάλ ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού έχοντας τον έλεγχο των κινήσεων. Χαρακτηριστικότερη η ευκαιρία στο 43' όταν ο Μπράβο έβγαλε με τα ακροδάχτυλα τη σουτάρα του Ρονάλντο, ενώ 3 λεπτά νωρίτερα ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Μπέιλ ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι έχασε μία μεγάλη ευκαιρία η Ρεάλ με τον Μπενζεμά να σουτάρει και τον Μπράβο να αποκρούει, σιγά σιγά άρχισε να κλείνεται πίσω και πολλοί παίκτες της να χάνουν τις δυνάμεις τους, με τη Μπαρτσελόνα από το 55' και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού να είναι κυρίαρχος στο παιχνίδι.

Στο 56', o Ντάνι Άλβες έβγαλε ψηλή μακρινή μπαλιά και ο Λουίς Σουάρεζ απέδειξε γιατί θεωρείται από τους κορυφαίους σέντερ φορ του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Και χρειάστηκε μόλις 2 επαφές για αυτό. Ένα τέλειο κοντρόλ που έκανε τη μπάλα να κολλήσει στο έδαφος και τον ίδιο να προσπεράσει τους Ράμος-Πέπε και ένα εξαιρετικό πλασέ στην απέναντι γωνία του Κασίγιας. Έτσι, έγινε το 2-1.

Στο επόμενο τέταρτο ο Νεϊμάρ ανέλαβε δράση, όμως παρότι περνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του όποτε ήθελε, χαλούσε τα πάντα με τον ατομισμό του στην τελική προσπάθεια. Στο 73' ο Μέσι έχασε μία καλή ευκαιρία, ενώ 4 λεπτά αργότερα χρειάστηκε και πάλι ο Μπράβο να επέμβει και να σώσει το σουτ του Μπενζεμά. Στο 87' ο Κασίγιας αποσόβησε τετ-α-τετ του Άλμπα που έκανε απίστευτη προώθησε α λα Euro 2012.

Κάτι άλλο αξιοσημείωτο στο παιχνίδι δεν υπήρξε και έτσι έληξε με την Μπαρτσελόνα να παίρνει μία τεράστια νίκη στο κατάμεστο Καμπ Νου.



Οι παίκτες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπράβο (9): Μαζί με Πικέ οι MVP της αναμέτρησης. Σταθερότατος όποτε χρειάστηκε και σε εξόδους και με τη μπάλα στα πόδια, ενώ είχε στο ενεργητικό του 3-4 πολύ μεγάλες και καθοριστικές επεμβάσεις.
Πικέ (9): Εμφάνιση παγκόσμιας κλάσης, όπως τον είχαμε συνηθίσει μέχρι πριν κάποια χρόνια.
Ματιέ (8): Πολύ μεστό παιχνίδι, σωστές τοποθετήσεις και το γκολ που άνοιξε το σκορ.
Άλβες (6): Βοήθησε πιο πολύ αμυντικά παρά επιθετικά.
Άλμπα (7): Ασταμάτητο τρέξιμο και βοήθειες και αλληλοκαλύψεις τόσο αμυντικά όσο επιθετικά.
Μασεράνο (7): Πάντα μέσα στις μονομαχίες, με σωστές βοήθειες στα στόπερ.
Ράκιτιτς (6): Εξαιρετικός κατά διαστήματα, αλλά πολλές φορές χαμένος.
Ινιέστα (7): Με την εμπειρία του ξεκίνησε πολλές επιθέσεις.
Μέσι (7): Δεν σκόραρε, ωστόσο βοήθησε πάρα πολύ στην προώθηση της μπάλας προς την αντίπαλη περιοχή και έκανε αρκετές από τις μαγικές κούρσες του.
Νεϊμάρ (7): Προσπάθησε πάρα πολύ και αν είχε λίγο πιο καθαρό μυαλό στις τελικές αποφάσεις του θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα.
Σουάρεζ (8): Πάντα μαχητικός, πάντα μέσα στις φάσεις και πέτυχε το πανέμορφο γκολ που κλείδωσε τη νίκη. Μεγάλο ματς από έναν μεγάλο παίκτη.
Μπουσκέτς (7): Μπήκε για να βοηθήσει στη διατήρηση της κατοχής στο χώρο του κέντρο και τα σωστά μαρκαρίσματα και το έκανε.
Τσάβι (-): Δεν μπορεί να κριθεί.
Ραφίνια (-): Δεν μπορεί να κριθεί.


ΡΕΑΛ

Κασίγιας (6): Από τη μία φέρει κάποια ευθύνη και στα 2 γκολ, από την άλλη όμως έκανε και κάποιες αποκρούσεις που κράτησαν τη Ρεάλ στο παιχνίδι.
Πέπε (6): Πάντα μέσα στις μονομαχίες.
Ράμος (6): Μπορούσε και καλύτερα. Έχασε αρκετές φορές τον Σουάρεζ.
Καρβαχάλ (6): Και αυτός μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα αμυντικά αφού ο Νεϊμάρ τον προσπέρασε ουκ ολίγες φορές, ωστόσο βοήθησε αρκετά επιθετικά.
Μαρσέλο (8): Εξαιρετικό παιχνίδι σε κάθε τομέα, με διαφορά ο κορυφαίος της Ρεάλ.
Μόντριτς (7): Ηρεμία και σιγουριά στις πάσες, ενώ από αυτόν ξεκίνησε το γκολ των Μαδριλένων.
Κρόος (6): Δεν βοήθησε στη δημιουργία όσο θα έπρεπε, ωστόσο ανασταλτικά πήγε αρκετά καλά.
Ίσκο (6): Με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.
Μπέιλ (5): Με μία λέξη μετριότατος.
Ρονάλντο (7): Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε πιο πολύ από όλους τους επιθετικούς της Ρεάλ και σκόραρε και το γκολ, ωστόσο θα μπορούσε να προσφέρει το κάτι παραπάνω και να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες.
Μπενζεμά (5): Χαμένος μέσα στους Πικέ-Ματιέ. Πέρα από το τακουνάκι-ασίστ στον Ρονάλντο στη φάση του γκολ, δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικός.
Βαράν (7): Όσο έπαιξε ήταν πολύ καλύτερος από Πέπε και Ράμος. Εξαιρετικές τοποθετήσεις και αντιδράσεις όποτε χρειάστηκε.
Χεσέ (-): Δεν μπορεί να κριθεί.
Λούκας Σίλβα (-): Δεν μπορεί να κριθεί.



Συμπέρασμα

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ ήταν αρκετά καλύτερη από τη Μπαρτσελόνα, όμως στο δεύτερο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στην διατήρηση της νίκης βοήθησε και η εξαιρετική μέρα που βρισκόταν η άμυνα και ο τερματοφύλακας της Μπάρτσα αλλά και η μετριότητα των μεσοεπιθετικών της Ρεάλ. Επίσης, το ματς κρίθηκε και στην ατομική ικανότητα του Σουάρεζ, σε ένα γκολ που λίγοι στον κόσμο έχουν την ευφυϊα και την τεχνική να πετύχουν.

Γενικό συμπέρασμα είναι ότι είδαμε μία ποδοσφαιρικές πανδαισία, μία ματσάρα, ένα πραγματικό ντέρμπι, μία αποθέωση του ποδοσφαίρου, που τα είχε όλα. Γκολ, φάσεις, τρίπλες, ρυθμό, ένταση, μονομαχίες, τα πάντα. Ευχαριστούμε όσους αγωνίστηκαν για το θέαμα που μας προσέφεραν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου