Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τι έγινε μεσοβδόμαδα στο Champions και στο Europa League 10-11-12/03/2015

Καλησπέρα σε όλους.  Αυτή την Παρασκευή παρουσιάζουμε συνοπτικά το τι είδαμε στις 2 μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στην εβδομάδα.










CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο-Βασιλεία 4-0: Επίδειξη δύναμης της πορτογαλικής ομάδας των πολλών παικταράδων που κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη Πόρτο των τελευταίων χρόνων. Ισοπέδωσε την ελβετική ομάδα που ήταν ανήμπορη να προβάλει κάποια αντίσταση και έτσι χάρη σε γκολ των Μπραχίμι, Ερέρα, Καζεμίρο και Αμπουμπακάρ εξασφάλισε εύκολα την πρόκριση, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ελβετία.

Ρεάλ-Σάλκε 3-4: Το καλύτερο ματς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι στιγμής μακράν του δευτέρου. Η Σάλκε κυνήγησε την πρόκριση, κάτι που κανείς δεν περίμενε και κάτι που θα αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση! Στάθηκε πολύ καλύτερη από τη Ρεάλ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε ένα διπλό που θα μνημονεύεται για πάντα, έστω και αν δεν συνοδεύτηκε με πρόκριση! Τα γκολ για τη Ρεάλ οι Ρονάλντο (2, με κεφαλιά αμφότερα) και Μπενζεμά, ενώ για τη Σάλκε Φουχς, Χούντελαρ (2) και Σανέ (γκολάρα στο ντεμπούτο του στο Τσουλου) σκόραραν. Ήρωας ο Κασίγιας στο τελευταίο 10λεπτο.

Μπάγερν-Σαχτάρ 7-0: Νομίζω πως δεν χρειάζονται και πολλά λόγια και αναλύσεις εδώ... Για την ιστορία, σκόρερ των Βαυαρών οι Μίλερ (2), Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

Τσέλσι-Παρί Σ.Ζ. 1-1 (2-2 παρ.): Απίστευτη ηρωική και παλικαρίσια πρόκριση των Παριζιάνων μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ! Με κόντρα διαιτησία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με 10 παίκτες από το 32' και εκτός έδρας κατάφεραν και πήραν την πρόκριση στην παράταση χάρη στον κανόνα των εκτός έδρας γκολ! Στο 81' η Τσέλσι προηγήθηκε με τον Κέιχιλ, όμως στο 86' ο Νταβίντ Λουίζ σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, στο 96' ο Αζάρ με πέναλτι έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην Τσέλσι. Ωστόσο, η Παρί δεν τα παράτησε ποτέ και η εξαιρετική κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα (τεράστιο ματς από τον Βραζιλιάνο) στο 114' έδωσε την πρόκριση στην Παρί!!



EUROPA LEAGUE

Στους 2 μεγάλους ''εμφυλίους'' της φάσης των 16, στα πρώτα ματς, είχαμε ισοπαλία στην Ιταλία μεταξύ Φιορεντίνα και Ρόμα με 1-1, ενώ στην Ισπανία η Σεβίλλη πήρε μεγάλο διπλό με 1-3 μέσα στη Βιγιαρεάλ, με τον Βιτόλο να πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Europa League (13 δευτ.). Η Βόλφσμπουργκ εκτόπισε την Ίντερ με 3-1, Έβερτον και Κλαμπ Μπριζ νίκησαν με το ίδιο σκορ (2-1) Δυναμό Κιέβου και Μπεσίκτας αντίστοιχα, η Νάπολι κέρδισε με 3-1 τη Δυναμό Μόσχας με χατ τρικ του Ιγκουαΐν, η Ζενίτ 2-0 την Τορίνο, ενώ ο Άγιαξ υπέστη ήττα από τη Ντνίπρο με 1-0.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου