Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Giorgos Bet : Τα φαβορί και το ντέρμπι

Μετά από απουσία μερικών εβδομάδων επιστρέφω και εγώ στην ''ενεργό δράση'' , ξεκινώντας τα στοιχηματικά άρθρα.

Βρισκόμαστε πλέον στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ''εκπλήξεις'' στα αποτελέσματα...Θα ποντάρω λοιπόν στα φαβορί αλλά και στο ''μικρό''  ντέρμπι της αγωνιστικής.





Τορίνο - Μίλαν (Σάββατο 21:45)

Η Μίλαν θα ταξιδέψει στο Τορίνο με καλή ψυχολογία , μετά από την τελευταία της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Μπαλοτέλι  είναι σε καλή φόρμα αφού στο τελευταίο παιχνίδι έκανε κυριολεκτικά τα πάντα , ενώ και με την εθνική Ιταλίας σκόραρε το νικητήριο γκολ κόντρα στην Τσεχία. Πολύ πιθανό να δούμε ως παρτενέρ του τον Μάτρι , ενώ την θέση από πίσω τους θα πάρει λογικά ο Κακά. Απουσιάζουν οι Πατσίνι , Αμπάτε , Μπονέρα για αυτό και θέση βασικού διεκδικεί ο Ζακάρντο.

Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν μια αρνητική παράδοση ,αφού έχουν να κερδίσουν την Μίλαν από τον Νοέμβριο του 2001 ! Οι Ιμόμπιλε και Σέρσι θα προβληματίσουν την άμυνα της Μίλαν που έχει δεχτεί ήδη 3 γκολ...

Πρόβλεψη : Ντεμπούτο για τον Κακά και φορμαρισμένος Μπαλοτέλι γέρνουν το ματς προς το διπλό 2 (1,75).


Φιορεντίνα - Κάλιαρι (Κυριακή 13:30)

Η Φιορεντίνα ξεκίνησε με 2 νίκες το πρωτάθλημα. Η τελευταία μάλιστα ήταν με 5-2 ενάντια στην Τζένοα. Ο Μοντέλα θα πραγματοποιήσει μερικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Πασκουάλ θα μείνει εκτός λόγο τραυματισμού και ο Κουαρδάδο που είναι κουρασμένος μετά τους αγώνες της Κολομβίας. Την θέση τους θα καλύψουν οι Τόμοβιτς και Αλόνσο. Τα μεγάλα όπλα της Φιορεντίνα είναι επίσης διαθέσιμα. Αναφέρομαι φυσικά στους Μάριο Γκόμες και Ρόσι που αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Η Κάλιαρι είναι χωρίς απουσίες και θα παραταχθεί με τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα. Ξεχωρίζει ο αμυντικός μέσος Ναινγκόλαν  ενώ και ο Ιταλός επιθετικός Μάρκος Σό.

Πρόβλεψη : Ανώτερη σε όλα τα επίπεδα η Φιορεντίνα , λογικά εύκολος ο άσσος  1 (1,45).


Σαμπντόρια - Τζένοα (Κυριακή 21:45)

Το...μικρό ντέρμπι της αγωνιστικής (αφού στο ενδιαφέρον μονοπωλεί το Ίντερ - Γιουβέντους) βρίσκει τους 2 αντίπαλους περίπου στην ίδια μοίρα , αφού δεν ξεκίνησαν καλά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η Σαμπντόρια έχασε δύσκολα από την Γιουβέντους με 1-0 και στη συνέχεια έφερε 2-2 εκτός έδρας με την Μπολόνια. Η Τζένοα έχασε και τους 2 αγώνες που έδωσε , τον τελευταίο μάλιστα με 5-2 από την Φιορεντίνα !

Η Τζένοα  διαθέτει πολύ καλύτερο ρόστερ από πέρσι , αλλά ακόμα φαίνεται να μην έχει βρει τα πατήματά της στο γήπεδο και ο προπονητής της (Φάμπιο Λιβεράνι) νιώθει την καρέκλα του να τρίζει... Η περσινή περιπέτεια της Τζένοα έκανε τους οπαδούς να χάσουν την υπομονή τους και κανείς δεν θέλει να την δει να περνάει τα ίδια τώρα που γιόρτασε τα 120 χρόνια ύπαρξής της !

Από την άλλη πλευρά η Σαμπντόρια απέδωσε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και γενικά έδειξε πιο έτοιμη σαν ομάδα. Στην επίθεση στηρίζεται στον 21χρονο Γκαμπιαντίνι που θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο.

Πρόβλεψη : Η έδρα μπορεί να κάνει την διαφορά σε αυτή την αναμέτρηση. Ωστόσο το ντέρμπι παραμένει ντέρμπι και η διαφορά των ομάδων δεν είναι μεγάλη . Για κάλυψη επιλέγω το 1Χ (2,30 - 3,25) με ανοικτή διπλή.

Πρόταση :

Τορίνο - Μίλαν               2 (1,75)
  
Φιορεντίνα - Κάλιαρι    1 (1,45)

Σαμπντόρια - Τζένοα   1X (2,30 - 3,25) ανοικτή διπλή


Ποντάρισμα : 4 μονάδες (άρα 8 λόγο ανοικτής διπλής)

2 σχόλια: