Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Premier League: Match Preview 13/09/2013

Καλημέρα και καλό ΣΚ! Σε 3 δόσεις θα παιχθεί η 4η αγωνιστική της Premier League, το σύνολο ωστόσο των παιχνιδιών θα διεξαχθούν το Σάββατο, μόνο ένα ματς την Κυριακή και άλλο ένα τη Δευτέρα. Στην αγωνιστική δεν ξεχωρίζει κάποιο ντέρμπι, ωστόσο σίγουρα θα έχουμε αμφίρροπες αναμετρήσεις, όπως πάντα... Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω 2 ματς τα οποία θα παρακολουθούσα οπωσδήποτε αυτά θα ήταν: Sunderland - Arsenal και Everton - Chelsea. 






Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Σάββατο 14/09/13

14:45 Manchester United - Crystal Palace
17:00 Aston Villa - Newcastle United
          Fulham - West Bromwich Albion
          Hull City - Cardiff City
          Stoke City - Manchester City
          Sunderland - Arsenal
          Tottenham Hotspurs - Norwich City
19:30 Everton - Chelsea

Κυριακή 15/09/13

18:00 Southampton - West Ham United

Δευτέρα 16/09/13

22:00 Swansea City - Liverpool




H United δεν ήταν καλή με Liverpool για αυτό και έχασε σχετικά εύκολα. Μπορεί να είχει κατοχή μπάλας, αλλά δε δημιούργησε ευκαιρίες. Ο Moyes προσπάθησε με τις αλλαγές του να αφυπνίσει την ομάδα, άλλαξε τα άκρα (αφού είχε τον τραυματισμό του Jones, οπότε γύρισε πίσω σε ρόλο δεξιού μπακ ο Valencia, ενώ αντικατέστησε και τον αρνητικό Ashley Young), αλλά και πάλι δεν κατάφερε κάτι. Προσωπικά κουράστηκα να βλέπω τον Giggs να παίζει (;), μάλιστα τον χρησιμοποιεί σε ρόλο δεξιού χαφ, 10αριού...

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως και σε ποια θέση θα χρησιμοποιηθεί - η νέα μεταγραφή από την Everton - Fellaini. Η ποιότητα του Βέλγου είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά δεν ξέρω αν είναι το στυλ παίκτη που θα ταιριάξει στην United. Ο Rooney λογικά θα είναι διαθέσιμος, και θέτει υποψηφιότητα για 11άδα, εκτός και αν προφυλαχθεί για το Ch. League. Γενικότερα ίσως να δούμε και αλλαγές, αφού ο αντίπαλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές (π.χ. η χρησιμοποίηση του Zaha, απέναντι στην πρώην ομάδα του). 

Από την άλλη ο προπονητής της Palace Ian Holloway αντικατέστησε τον Zaha με τον Kebe της Reading που υποβιβάστηκε, μέτριος παίκτης, τίποτα ιδιαίτερο, ενώ αππέκτησε και τον Cameron Jerome από την Stoke, ο οποίος πέτυχε μερικά εντυπωσιακά γκολ πέρυσι, αλλά δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. 

Ο άσος θα βγει, αλλά όχι τόσο εύκολα όσο πιστεύουν όλοι, σε καμιά περίπτωση δεν αξίζουν κάτι 1,15 που βρίσκουμε. Πιστεύω σε ένα σκορ 2-1, ή κάτι ανάλογο...

Μπορεί προσωπικά να μην πίστευα στον προπονητή της Villa, Paul Lambert, αλλά με διέψευσε πανηγυρικά. Το έργο του μιλάει από μόνο του. Όλοι στο νησί πιστεύουν ότι για πλάκα η ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη 10άδα. Η ομάδα δυνάμωσε και άλλο στην επίθεση, αφού απέκτησε τον Τσέχο διεθνή Kozak - από Λάτσιο και πλέον θα υπάρχει και ανταγωνισμός ή εναλλακτικές λύσεις πίσω από τον Benteke. 

Από την άλλη η Newcastle επιτέλους έμαθε ότι θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις της τον Cabaye, και σίγουρα ο Pardew θα νιώθει μια ανακούφιση. Πάντως ήδη ακούγεται ότι τον Ιανουάριο η Arsenal θα χτυπήσει την πόρτα της Newcastle. Η ομάδα εξακολουθεί να μην πατάει καλά, και να ψάχνει την ταυτότητά της, και ελπίζω να έχει το ίδιο πρόβλημα για άλλο ένα παιχνίδι, αφού πρόκειται να την κοντράρω. 

Προσωπικά θεωρώ ότι βρίσκουμε σε πολύ καλή φάση την Aston Villa, με πολύ καλή ψυχολογία, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, με παίκτες με ποιότητα, σε αντίθεση με την Newcastle που δείχνει αποσυντονισμένη. Το ποσοστό είναι μια χαρά, οπότε θα πάμε με τον άσο της Aston Villa. 

Αυτό θα είναι το 2ο παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθούμε. Θα ποντάρουμε στον άσο της Fulham!

Η ομάδα του Martin Jol μπορεί να κέρδισε την πρώτη αγωνιστική εκτός με την Sunderland, αλλά έκτοτε δεν πατάει καλά. Η ήττα εντός από την προβληματική τότε Arsenal προσγείωσε απότομα τους οπαδούς της. Παρόλα αυτά ο αντίπαλος είναι τέτοιος που με κάνει να πιστεύω ότι έστω και δύσκολα θα καταφέρει να κάμψει την αντίστασή τους. Η Fulham έχει καλές μονάδες και ειδικότερα στην επίθεση μπορεί να βγάλει ποιότητα. 

Από την άλλη, η Albion είχε πολύ σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση (με τη φυγή του Lukaku), το οποίο προσπάθησε να καλύψει έστω και τελευταία μέρα των μεταγραφών με τους Anichebe (Everton) και Sessegnon (Sunderland). Δαπάνησε 12.5 εκ £  για τους δύο επιθετικούς, ώστε να πλαισιώσουν τον Anelka, ο οποίος μπορεί να μεγάλωσε παρόλα αυτά έχει πολύ ποιότητα και το δείχνει σε κάθε πάσα του ή κίνησή του. Παρόλα αυτά, οι παίκτες θα χρειαστούν χρόνο, οπότε ελπίζω ότι δε θα καταφέρουν κάτι τόσο γρήγορα.

Η Fulham τέτοια παιχνίδια δύσκολα ή εύκολα τα κερδίζει, το ποσοστό είναι καλό οπότε θα πάμε με τον άσο. 

Ντέρμπι νεοφώτιστων και καλά θα είναι να μείνουμε μακριά. 

Προσωπικά είδα το παιχνίδι Manchester City - Hull City και η ομάδα έδειξε κάποια πράγματα. Αμυντικά ήταν πολύ καλή, ενώ είχε και ευκαιρίες για να κάνει το 1-1. Τελικά στο 90+ δέχθηκε και το 2ο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Yaya Toure, οπότε λογικά η ψυχολογία τους δε θα είναι και τόσο καλή. Πάντως εκείνο το ματς, είναι από αυτά που είναι μέσα στις ήττες προγράμματος, σε αντίθεση με το σημερινό, που ειναι must win. 

Πιθανή ισοπαλία του στυλ 1-1, γενικότερα έχει πολύ Χ το παιχνίδι. Αν ξεφύγει μάλλον θα πάει προς τον άσο. 

Η Man. City δεν πατάει καλά. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ακόμη και εντός έδρας με αντίπαλο την Hull που θα περίμενε κανείς ένα ευρύ σκορ, δυσκολεύτηκε χαρακτηριστικά. Δε σημειώνει με την ιδια ευκολία γκολ, όπως άλλες χρονιές, ενώ και στην άμυνα τα προβλήματα συνεχίζονται. Πάλι μάλλον θα αναγκαστεί να παίξει ο Javi Garcia ως κεντρικός αμυντικός, θέση που δεν του ταιριάζει, αφού δεν την γνωρίζει και κάνει λάθη. Ο Kompany είναι τραυματίας, η νέα μεταγραφή ο Demichelis επίσης, ο Micah Richards δεν είναι έτοιμος, οπότε θα πάμε σε αλχημείες...

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η City παίζει φέτος πολύ από τα πλάγια και με σέντρες. Είναι η ομάδα (από τις πρώτες της κατάταξης) που έχει σημειώσει τις περισσότερες κεφαλιές. Μάλιστα ήδη έχει σκοράρει 3 φορές με κεφαλιά, ενώ πέρυσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα είχε μόλις 6! Από τη μια είναι λογικό, αφού απέκτησε τον Negredo, αλλά από την άλλη, με αντίπαλο την Stoke είναι βέβαιο ότι θα ζοριστεί, καθώς στην άμυνα θα παίξουν πολύ ξύλο με τα τσεκούρια της Stoke, Huth, Pieters κλπ... Και ο Begovic είναι εξαιρετικός, οπότε αν θέλει να κερδίσει η Man. City σίγουρα θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους. 

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι γαλάζιοι είχαν 12 παίκτες που έλειπαν με τις εθνικές ομάδες, ενώ υπάρχει και το Ch. League που θα πρέπει να δώσουν βάση. 

Αν αγωνιστεί ο Yovetic ίσως να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που θα χρειαστούν για να φύγουν με το διπλό, ειδάλλως το παιχνίδι κρύβει και πολύ Χ. Καλύτερα πάντως να μην ασχοληθούμε το 1.65 δεν είναι αρκετό. 

Δυστυχώς η Sunderland θα κινδυνεύσει, αφού το υλικό της δεν είναι για Premier League. Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε και ο Sessegnon. Ο Di Canio από την άλλη τραβάει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Τις προάλλες κατήγορησε ανοικτά τους παίκτες του, (μετά την ήττα από την Crystal Palace). Οι δημοσιογράφοι τον κατηγορούν για αυτό, αφού του χρεώνουν πως δε γίνεται να το λες αυτό στη δημοσιότητα, μπορείς να τους "σκίσεις" στα αποδυτήρια. 

Η μεταγραφή που έκαναν ήταν ο Borini από Liverpool, πολύ καλός παίκτης όσο αγωνίστηκε στην Roma, στην Liverpool τον είδαμε ελάχιστα. Λείπει και ο αρχηγός John O'Shea, οπότε να δούμε ποιος θα παίξει εκεί...

Στην Άρσεναλ από την άλλη έχουμε αλλαγή κλίματος στα αποδυτήρια, πλέον και ο κόσμος των κανονιέρηδων κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον, αφού θεωρούν πως με άλλη μια τέτοια μεταγραφή τον Ιανουάριο το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί. Μεγάλο λάθος της Ρεάλ που έδωσε τον Οζίλ, αφού με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να δώσει τον Ντι Μαρία, που δεν της ήταν τόσο χρήσιμος πλέον. Είμαι βέβαιος ότι ο Οζίλ θα κάνει παπάδες με την Άρσεναλ. Πιστεύω πολύ στο διπλό, αλλά το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό. Δεν ξέρω αν θα προφυλαχθούν και κάποιοι παίκτες από τον Βενγκέρ. 

Διπλό, αλλά το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό για Premier. 


Το σίριαλ Bale επιτέλους τελείωσε, οπότε όλοι θα συγκεντρωθούν στο πως θα δέσει το σύνολο, αφού οι νέοι παίκτες είναι πολλοί. Η Tottenham δεν ξεκίνησε πολύ καλά, το θέμα δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά περισσότερο οι εμφανίσεις. Τουλάχιστον έχει δέσει πολύ στην άμυνα, αφού έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Παρόλα αυτά, σημειώνει και δύσκολα τέρμα. Από λύσεις πάντως υπάρχουν και είναι πολλές και για όλες τις θέσεις. 

Από την άλλη η Norwich έχει καθιερωθεί στην κατηγορία ως μια μέτρια - ανταγωνιστική ομάδα, και στέκεται αξιοπρεπώς σε κάθε έδρα. Ο Chris Hughton παράγει έργο, για αυτό και το όνομά του ακούστηκε ότι παίζει για αντικαταστάτης του προπονητή της Εθνικής Ιρλανδίας. Παρόλα αυτά δε νομίζω ότι θα αφήσει την ποδοσφαιρική στέγη που βρήκε στο Norwich για να πάει σε μια ηλεκτρική καρέκλα σαν και αυτή της Ιρλανδίας. 

Δύσκολα ή εύκολα νίκη για τους Spurs, αλλά και πάλι το ποσοστό δεν αξίζει.


 Συμπερασματικά

Μια δυάδα ρίσκου: 

Aston Villa - Newcastle Utd 1
Fulham - WBA 1
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δώσω τα ποσοστά του ΟΠΑΠ, αφού για κάποιον λόγο η σελίδα τους δεν είναι διαθέσιμη στην Αγγλία, οπότε μπορώ να σας πω ότι σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού οι δύο άσοι παίζονται στο 2.10, επομένως 4.20. 

Θα ποντάρουμε 20 μονάδες, οπότε πέφτουμε στα 980...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου