Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στον Sergio Aguero

Ο Σέρχιο ''Κουν'' Αγουέρο ήταν ο MVP του ντέρμπι του Μάντσεστερ (νίκη 4-1 για Σίτι) και το Betgrass σας έχει την πορεία του Αργεντίνου παικταρά.










Τα πρώτα χρόνια

Ο Σέρχιο Λιονέλ Αγουέρο ντελ Καστίγιο γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1988 στο Κίλμες της Αργεντινής. Από τα 9 του μόλις χρόνια εντάχθηκε στο δυναμικό της Ιντεπεντιέντε, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2002, στα... 15 του! Παίρνοντας κάποιες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, η ανάδειξη ήρθε τη σεζόν 2005-06, όταν είχε 18 γκολ σε 36 συμμετοχές.





Η καθιέρωση στην Ατλέτικο

Η εκπληκτική του σεζόν με τα χρώματα της Ιντεπεντιέντε του έδωσε το διαβατήριο για την Ευρώπη, και συγκεκριμένα για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Από την πρώτη στιγμή ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην Ατλέτικο, είχε καταλυτική συμβολή στην αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας, η οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και το Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2010. Συνέθεσε ένα φονικό δίδυμο με τον Ντιέγκο Φορλάν στην επίθεση και λατρεύτηκε από τους οπαδούς της Ατλέτικο. Συνολικά με τους ροχιμπλάνκος είχε 234 συμμετοχές και 101 γκολ



Ο σταρ της Μαν Σίτι

Μετά από 5 φοβερά χρόνια στην Ατλέτικο, ήρθε το μεγάλο βήμα στην Πρέμιερ Λιγκ και τα πετροδόλαρα της Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα, στις 28 Ιουλίου του 2010, ανακοινώνεται η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ! Ο Αγουέρο δηλώνει ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει με τη Σίτι. Και το καταφέρνει με το παραπάνω, καθώς είναι ο σημαντικότερος παίκτης της ομάδας τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια.


Το ντεμπούτο του ήταν ονειρεμένο, αφού έπαιξε 30 λεπτά εναντίον της Σουόνσι, και πρόλαβε να βάλει 2 γκολ και να δώσει 1 ασίστ! Εξίσου φανταστικό ήταν και το τελείωμα της σεζόν 2011-12, καθώς με το γκολ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο 94', εναντίον της ΚΠΡ, χάρισε στη Σίτι τον τίτλο του πρωταθλητή!

Ο Αγουέρο είναι το κλειδί του παιχνιδιού της Σίτι και δύσκολα βγαίνει από την 11άδα. Οι οπαδοί τον λατρεύουν, ο ίδιος δηλώνει ότι ζει ένα όνειρο καθημερινά στην Σίτι και ότι θέλει να πετύχει περισσότερα. Σε πολλά ματς κρατάει την ομάδα μόνος του και συνεργάζεται πολύ καλά με τους συμπαίκτες του. Συνολικά με τη φανέλα των Πολιτών έχει αγωνιστεί σε 94 παιχνίδια και έχει σκοράρει 51 γκολ, με τους οπαδούς -και τον ίδιο φυσικά- να ευελπιστούν σε ανάλογη συνέχεια.





Στην εθνική

Ο Σέρχιο έχει γίνει διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αργεντινής, κατακτώντας μάλιστα και 2 Παγκόσμια Κύπελλα με την Κάτω των 20, αλλά και χρυσό μετάλλιο στους Ολ. Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Είναι πολύ σημαντικό μέλος της εθνικής και συνυπάρχει άψογα με Μέσι και Ιγκουαϊν. Έχει συμμετάσχει σε Μουντιάλ του 2010 και Κόπα Αμέρικα του 2011. Συνολικά μετράει 46 διεθνής συμμετοχές με την ανδρική ομάδα και 19 γκολ.





Θέσεις και τρόπος παιχνιδιού

Ο Αγουέρο είναι ένας all-around επιθετικός. Παίζει άνετα πίσω από τον καθαρό σέντερ φορ, δίπλα σε αυτόν, μπορεί να παίξει και μόνος του ως φορ στο ρόλο false 9, ενώ παίζει άνετα και στις πτέρυγες. 

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητά του, καθώς είναι ταχύτατος, η τακτική εξυπνάδα του, η πολύ καλή τεχνική του και το πολύ καλό του πόδι, ενώ είναι εξαιρετικός και στις κινήσεις μακριά από τη μπάλα, γι' αυτό και είναι πολύτιμος σε κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του.



Επιτεύγματα

Ατλέτικο Μ.: 1 Γιουρόπα Λιγκ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Ιντερτότο
Μαν Σίτι: 1 πρωτάθλημα, 1 Κομιούνιτι Σιλντ
Εθν. Αργεντινής: 1 χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, 2 μουντιάλ U20



Βίντεο












1 σχόλιο:

  1. πολυθεσιτης , ταχυτατος με φοβερα τελειωματα και καλη ντριπλα.
    υστερει βεβαια στον αμυντικο τομεα και αυτο φαινεται οταν παιζει στα πλαγια ,αφου αφηνει τον καημενο τον ζαμπαλετα με 2 και 3 αντιπαλους... και τρεχει ο τουρε να τον καλυψει.

    κατα τα αλλα , επιθετικα ειναι φωτια ο ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή