Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων του Europa League. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ξεχωριστά έναν έναν καθένα από τους 12 ομίλους που προέκυψαν και θα κάνουμε τις προβλέψεις μας για το ποιες ομάδες θα προκριθούν στη φάση των 32 του θεσμού.



Α' όμιλος: Βαλένθια - Σουόνσι - Κούμπαν - Σεν Γκάλεν

Εδώ είναι λογικό πως οι Βαλένθια και Σουόνσι έχουν προβάδισμα για την πρόκριση. Εγώ πάντως επειδή έχω εικόνα της ομάδας, δεν ξεγράφω τη Σεν Γκάλεν. Πολύ δυνατό σύνολο. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως θα περάσουν οι δύο πρώτες.



Β' όμιλος: Αϊντχόφεν - Δ. Ζάγκρεμπ - Τσερνομόρετς - Λουντογκόρετς

Εδώ είναι βέβαιο πως η Αϊντχόφεν θα περάσει και λογικά ως 1η. Για τη 2η θέση ξεκάθαρο προβάδισμα έχει η έμπειρη στην Ευρώπη Δυναμό Ζάγκρεμπ.



Γ' όμιλος: Σταντάρ Λ. - Σάλτσμπουργκ - Έλφσμποργκ - Έσμπιεργκ

Αρκετά αμφίρροπος όμιλος, με τη Σταντάρ και τη Σάλτσμπουργκ να έχουν το ελαφρύ προβάδισμα, αλλά δεν είναι απίθανο να περάσει και η Έλφσμποργκ.



Δ' όμιλος: Ρουμπίν Κ. - Γουίγκαν - Μάριμπορ - Ζούλτε Βάρ.

Είναι ο πιο αμφίρροπος από τους 12 ομίλους. Όλοι μπορούν να περάσουν και όλοι μπορούν να αποκλειστούν. Είναι 4 ποιοτικές ομάδες και είναι βέβαιο ότι θα δούμε ωραία ματς μεταξύ των 4. Για μένα πολύ ελαφρύ προβάδισμα έχουν οι Ρουμπίν και Μάριμπορ.



Ε' όμιλος: Φιορεντίνα - Ντίπρο - Πάκος Φερ. - Παντούρι

Το απόλυτο του αφεντικό του ομίλου είναι η Φιορεντίνα, και θεωρώ πως θα κάνει 5 ή 6 νίκες. Απο 'κει και πέρα, για τη 2η θέση θα παλέψουν οι Ντίπρο και Πάκος Φερέιρα, με τους Πορτογάλους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Η Παντούρι θα πάει απλά για τη συμμετοχή.



ΣΤ' όμιλος: Μπορντό - ΑΠΟΕΛ - Άιντραχτ Φρ. - Μακ. Τελ Αβίβ

Ο 4ος ήταν ο πιο αμφίρροπος, ενώ αυτός έιναι ο πιο δυνατός όμιλος του φετινού Γιουρόπα. 4 πολύ γνωστές ομάδες, με μεγάλη φανέλα και ποιοτικά ρόστερ αναμένεται να δώσουν σπουδαία παιχνίδια. Όσον αφορά το θέμα της πρόκρισης, Μπορντό και Άιντραχτ έχουν το προβάδισμα.



Ζ' όμιλος: Δυν. Κιέβου - Γκενκ - Ραπίντ Β. - Τουν

Η Δυναμό Κιέβου λόγω εμπειρίας και η Γκενκ λόγω ρόστερ έχουν το προβάδισμα. Απο 'κει και πέρα, οι άλλες δύο ομάδες θα παλέψουν και ίσως περάσει κάποιος άλλος, αλλά οι δύο πρώτες ε΄χουν το προβάδισμα.



Η' όμιλος: Σεβίλλη - Φράιμπουργκ - Εστορίλ - Σλ. Λίμπερετς

Θεωρώ ότι η Σεβίλλη και η Φράιμπουργκ απέχουν κατά πολύ σε ποιότητα και εμπειρία από τις Εστορίλ και Σλόβαν Λίμπερετς, γι' αυτό και θεωρώ ότι θα περάσουν εύκολα και οι δύο. Ενδιαφέροντα βέβαια τα 2 μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και η μάχη για την πρωτιά.



Θ' όμιλος: Λιόν - Μπέτις - Γκιμαράες - Ριέκα

Ακριβώς το ίδιο με τον προηγούμενο όμιλο συμβαίνει και εδώ. Αναμένεται και εδώ να είναι καθαρά υπόθεση των δύο (Λιόν και Μπέτις), με τις Γκιμαράες και Ριέκα να έχουν ρόλο κομπάρσου. Ενδιαφέρουσα και εδώ η μάχη της πρωτιάς.



Ι' όμιλος: Λάτσιο - Τραμπζονσπόρ - Λέγκια Β. - Απόλλων Λεμεσού

Η ομάδα μου η Λάτσιο έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρωτιά και θεωρώ πως θα την πάρει. Για τη 2η θέση, οι άλλες 3 ομάδες είναι εξίσου καλές, με τους Τούρκους της Τραμπζονσπόρ να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.



Κ' όμιλος: Τότεναμ - Ανζί - Σέριφ Τιρασπόλ - Τρόμσο

Η -επίσης ομάδα μου- Τότεναμ αναμένεται μετά και τις μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι (θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο) να παρουσιαστεί εξαιρετική φέτος και είναι δεδομένο ότι φιλοδοξεί για μία καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ (κατάκτηση δηλαδή!), και θεωρώ ότι η πρωτιά είναι στο τσεπάκι της. Για 2η βλέπω την Τρόμσο, και μη σας φανεί καθόλου περίεργο.



Λ' όμιλος: Αλκμάαρ - ΠΑΟΚ - Μακ. Χάιφα - Σαχτιόρ Καραγκάντι

Αν δεν ήμασταν Έλληνες και δεν είχαμε -άλλοι μικρό, άλλοι μεγάλο- ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ, θα έλεγα ότι είναι ο πιο αδιάφορος όμιλος. Και να μην παρεξηγηθούν οι ΠΑΟΚτσήδες, αλλά θα το πω και πάλι. Πραγματικά ο λιγότερο ποιοτικός όμιλος, με χαμηλού επιπέδου ρόστερ ομάδες. Προβάδισμα για την πρόκριση η Αλκμάαρ και ο ΠΑΟΚ.

1 σχόλιο:

  1. Γενικότερα Νίκο, υπάρχουν πολλές ομάδες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια ούτε με "κυάλια" έβλεπαν την Ευρώπη...

    Και μερικές χώρες που δυσκολεύοταν να βάλουν έστω μία ομάδα στους ομίλους, τώρα να έχουν δύο και τρεις...

    Παράδειγμα η Κροατία (Ντινάμο και Ριέκα), Ισραήλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μακάμπι Χάϊφα), Κύπρος (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων Λεμεσού), το Βέλγιο έχει τρεις ομάδες (Σταντάρ, Γκενκ, Ζούλτε)...

    Γενικότερα έχω την αίσθηση ότι το επίπεδο των ομάδων έχει πέσει. Δηλαδή, ακόμα και οι κορυφαίες ομάδες των ομίλων (Βαλένθια που είναι το νούμερο ένα, λΥΏΝ, Σεβίλλη, Αλκμάαρ) είναι πεσμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια...

    Είναι λίγες ομάδες που παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο ή δυνάμωσαν παραπάνω... Για παράδειγμα η Φιορεντίνα, η Τότεναμ ακόμα και η Σουόνσι μπορώ να σου πω αν δουν την διοργάνωση σοβαρά έχουν πολύ μέλλον... Συν όποιες τρίτες του τσουλού ερθουν στους 32 και δουν σοβαρα τον θεσμό αυτόν...

    Αυτό οφείλεται στα οικονομικά προβλήματα και σε λίγες περιθπτώσεις σε θέματα ποινών (πχ Φενέρ, Μπεσίκτας, Μέταλιστ)... Τρεις αρκετά καλές ομάδες για τα δεδομένα του Europa...

    Από τη μία πλευρά είναι και καλό γιατί θα έχουν την δυνατότητα διάκρισης και κάποιες ομάδες που δεν είχαν ευκαιρίες στο παρελθόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή