Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στον Diego Lopez

Για σήμερα το betgrass έχει ένα αφιέρωμα στον Ντιέγκο Λόπεθ, τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, που με σκληρή δουλειά και εξαιρετικές εμφανίσεις κέρδισε τη φανέλα βασικού από τον Ίκερ Κασίγιας.

Αφορμή για το αφιέρωμά μας ήταν η απίστευτη εμφάνισή του εναντίον της πρώην του ομάδας, της Βιγιαρεάλ, το Σάββατο, στο Ελ Μαδριγάλ.


Τα πρώτα χρόνια

Ο Ντιέγο Λόπεθ Ροντρίγκες γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1981 στην Παραδέλα της Ισπανίας. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της Λούγκο στα 13 του, το 1999 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, και την πρώτη σεζόν πραγματοποίησε λίγες και καλές συμμετοχές, και στο τέλος της σεζόν δοκιμάστηκε με επιτυχία στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης.


Η πορεία του στην πρώτη ομάδα άργησε κάπως. Από το 2000 ως το 2003 ήταν στην τρίτη ομάδα της Ρεάλ, όντας βασικός και αναντικατάστατος, ενώ τα επόμενα 2 χρόνια, ως το 2005 ήταν βασικότατος στη δεύτερη ομάδα (γνωστή και ως Castilla).

Η ''προαγωγή'' στην πρώτη ομάδα τωμ Μαδριλένων ήρθε το καλοκαίρι του 2005, με τον Λόπεθ να είναι πολύ χαρούμενος. 2 χρόνια έμεινε στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ, αλλά ήταν συνεχώς στη σκιά του μεγάλου Κασίγιας, και αγωνίστηκε σε 2 σεζόν μόλις σε 11 ματς, στα οποία πάντως πρόλαβε να δείξει την αξία του.







Ο άρχοντας των γκολπόστ της Βιγιαρεάλ

Στα τέλη Ιουνίου του 2007 ήρθε η μεταγραφή που άλλαξε την καριέρα του και τον έκανε έναν απ΄τους κορυφαίους τερματοφύλακες, καθώς μετακινήθηκε στη Βιγιαρεάλ. Με τα υποβρύχια είχε 5 γεμάτες σεζόν και ήταν από τους αγαπημένους της κερκίδας. Κατέγραψε 216 συμμετοχές, και με αυτόν στα γκολπόστ η Βιγιαρεάλ πέρασε ίσως τα καλύτερα χρόνια της ιστορίας της (τα 4 από τα 5)!!






Στη Σεβίλλη και δυναμική επιστροφή στη Ρεάλ

Το 2012 μετακινήθηκε στη Σεβίλλη, αφού με δάκρυα στα μάτια άφησε τη Βιγιαρεάλ την οποία αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Στη Σεβίλλη έμεινε μισή σεζόν, κάνοντας 11 συμμετοχές, και έφυγε τον Ιανουάριο του 2013, όχι φυσικά γιατί δεν τον ήθελαν, αλλά γιατί επέστρεψε στη Ρεάλ η οποία ήθελε να προσθέσει ανταγωνισμό στον Κασίγιας!

Όταν παρουσιάστηκε από τη Ρεάλ, πολλοί περίμεναν ότι απλά θα συμπληρώνει τον Κασίγιας. Κι όμως! Με πολύ σκληρή δουλειά, ο Λόπεθ πήρε τη θέση βασικού από τον ''άγιο Ίκερ'', βγάζοντας μάτια με την απόδοσή του σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, κρατώντας πολλές φορές την ομάδα μόνος του! Σε αυτό βοήθησε και η κόντρα του Κασίγιας με τον Μουρίνιο, φυσικά, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Λόπεθ δεν αξίζει να παίζει!


Το καλοκαίρι η φυγή του Μουρίνιο και η έλευση του Αντσελότι, δεν άλλαξε τίποτα στην κατάσταση. Ο Ντιέγκο Λόπεθ με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του είναι βασικός και αναντικατάστατος, και ο Κασίγιας είναι με το 1 πόδι εκτός Ρεάλ! Κανείς δεν το φανταζόταν, όμως ο Λόπεθ έχει κερδίσει με τη δουλειά και τις εμφανίσεις του την εκτίμηση όλων. Και το αξίζει.




Επιτεύγματα

1 πρωτάθλημα με τη Ρεάλ




Βίντεο


1 σχόλιο:

  1. δεν νομιζω να υπηρχε κανεις που θα περιμενε οτι ο Λοπεθ θα ηταν βασικος στην Ρεαλ...

    να που τα καταφερε ομως. και τελικα φαινεται πως δεν ηταν ο μουρινιο αυτος που δεν εμπιστευοταν τον κασιγιας.

    το ιδιο κανει και ο αντσελοτι ,αφου προτιμα τον Λοπεθ στο τερμα. και γιατι οχι ,αφου παιζει καλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή