Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Οι 30 καλύτεροι ποδοσφαιριστές της σεζόν 2014-2015

Καλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη για τη σεζόν που μας πέρασε, με μία κατάταξη τους πρώτους 30, μία καλύτερη 11άδα από αυτούς και τους επιλαχόντες. Σημειωτέον ότι όλα αυτά είναι καθαρά υποκειμενική άποψη.











30. Σέρχιο Ράμος: Ο Ισπανός αμυντικός της Ρεάλ μπορεί να μην έκανε την εξαιρετική περσινή σεζόν (2013-14), και να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο, ωστόσο παρέμεινε στο κορυφαίο επίπεδο και με εξαίρεση ορισμένα παιχνίδια ήταν ο πιο σταθερός αμυντικός των Μερένχες. Συνολικά είχε 42 συμμετοχές και 7 γκολ.

29. Μάρκο Βεράτι: Το next best thing της Ιταλίας που κάνει πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Παρί σεν Ζερμέν είχε άλλη μία τρομερή σεζόν και ήταν ο ηγέτης του κέντρου της Παρί. Κατέκτησε και τους 4 εγχώριους τίτλους και έφτασε ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας συνολικά 48 συμμετοχές, 3 γκολ και 11 ασίστ.

28. Μαρσέλο: Άλλη μία σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο για τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, ακούραστος, ανεβοκατέβαινε την πλευρά, σταθερός σε όλα τα μεγάλα ματς. Συνολικά είχε 53 συμμετοχές, 4 γκολ και 11 ασίστ.

27. Τιάγκο Σίλβα: Άλλος ένας παίκτης της Παρί μετά τον Βεράτι. Ο Τιάγκο Σίλβα είναι δεδομένο ότι καθαρά ποιοτικά είναι ο κορυφαίος σέντερ μπακ του πλανήτη, ωστόσο οι τραυματισμοί που είχε φέτος του στέρησαν αρκετές εμφανίσεις. Κατάφερε ωστόσο να δείξει την μεγάλη κλάση του όποτε αγωνίστηκε, έχοντας 40 συμμετοχές και 2 γκολ, με highlight αναμφίβολα το γκολ μέσα στο Λονδίνο με το οποίο απέκλεισε την Τσέλσι και οδήγησε την Παρί των 10 παικτών στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

26. Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς: Απίστευτη σεζόν από τον αειθαλή και αθληταρά Σέρβο δεξιό μπακ της Τσέλσι. Καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ήταν ο ένας από τους 3 παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ που δεν έχασαν ούτε λεπτό από το φετινό πρωτάθλημα! Απίστευτα πνευμόνια, πάθος και σταθερότητα στην απόδοσή του, λατρεύεται από τους φίλους της Τσέλσι. Συνολικά είχε 49 συμμετοχές, 6 γκολ και 7 ασίστ.

25. Νταβίντ ντε Χέα: Μπορεί να είναι με τα 2 παρά τέταρτο πόδια εκτός Ολντ Τράφορντ, ωστόσο τη σεζόν που μας πέρασε ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν ο MVP της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απίστευτες αποκρούσεις, βελτιωμένες αδυναμίες, σε πολλά ματς κράτησε μόνος του τη Μαν Γιουν και αναδείχτηκε δικαιότατα κορυφαίος παίκτης της Γιουνάιτεντ από την ψήφο του κόσμου και των συμπαικτών του για 2η σερί σεζόν, αλλά και καλύτερος τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ! Συνολικά είχε 43 συμμετοχές (οι 37 στο πρωτάθλημα).

24. Τζιόρτζιο Κιελίνι: Ίσως η κορυφαία σεζόν στην πολυετή καριέρα του Ιταλού έμπειρου αμυντικού της Γιουβέντους. Από αυτόν ξεκινούσε για άλλη μια χρονιά η άμυνα της Γιούβε σε κάθε ματς, όντας πολύ παθιασμένος, ηγέτης και πολύ σταθερός στην απόδοσή του, βοήθησε τα μέγιστα στο να φτάσει η Γιουβέντους ένα βήμα από το τρεμπλ! Συνολικά είχε 45 συμμετοχές και 1 γκολ, στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας!

23. Τόνι Κρόος: Μετά από μία εξαιρετική σεζόν στη Μπάγερν και ένα μαγικό Μουντιάλ, ο Γερμανός χαφ μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από πολύτιμη μεταγραφή, καθώς ειδικά στα ματς που ήταν τραυματίας ο Μόντριτς (και ήταν αρκετά!), κράτησε μόνος του το κέντρο της Ρεάλ. Ήταν πολύ τυχερή η Ρεάλ που τον απέκτησε τελικά. Ήταν ο παίκτης της Ρεάλ με τις περισσότερες συμμετοχές (55), σκοράροντας 2 φορές και δίνοντας 15 ασίστ.

22. Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Ο,τι και να πούμε για αυτόν τον τερματοφύλακα είναι λίγο. Απέδειξε για άλλη μία σεζόν ότι δικαιότατα θεωρείται μέσα στους κορυφαίους όλων των εποχών και μαζί με τον Κασίγιας ο κορυφαίος του 21ου αιώνα. Απίστευτες εμφανίσεις, εμβληματική παρουσία κάτω από τα γκολπόστ της Γιούβε και καθοριστική συνεισφορά στο νταμπλ της Γιούβε και ειδικά στο να γίνει αυτή φιναλίστ του Τσουλου, το οποίο δυστυχώς για τον ίδιο δεν κατέκτησε, και έτσι παρέμεινε χωρίς αυτή τη σπουδαία κούπα στην καριέρα του. Συνολικά κατέγραψε 47 συμμετοχές.

21. Νταβίντ Αλάμπα: Ο κορυφαίος αριστερός μπακ του πλανήτη τα τελευταία 3 χρόνια φέτος το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν αγωνίστηκε στον άξονα, αφού για τα αριστερά της άμυνας στη Μπάγερν ο Πεπ Γκουαρδιόλα προτίμησε τον εξαιρετικό Ισπανό Χουάν Μπερνάτ. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Αυστριακό παικταρά Αλάμπα να κάνει άλλη μία εξαιρετική σεζόν, η οποία ωστόσο τελείωσε σχετικά νωρίς για τον ίδιο λόγω σοβαρού τραυματισμού το Μάρτιο και έτσι έχασε το τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι της. Ωστόσο, είχε προλάβει να αποβεί για άλλη μια χρονιά πολύ σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της Μπάγερν. Συνολικά είχε 29 συμμετοχές, 5 γκολ και 3 ασίστ.

20. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Αποκτήθηκε ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από τη Μπάγερν και απεδείχθη εξαιρετικά έξυπνη κίνηση, αφού η Μπάγερν έχει μετά από αρκετά χρόνια world class σέντερ φορ. Ο Πολωνός φορ είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένος, αφού πέρα από την ερωτική επαφή με τα δίχτυα, έχει τρομερή τεχνική, δίνει ασίστ, βοηθάει στην ανάπτυξη και ακόμα και στα αμυντικά. Συνολικά είχε 49 συμμετοχές, 25 γκολ και 13 ασίστ, διόλου άσχημα για πρώτη σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο.

19. Τζον Τέρι: Παρότι είναι σχεδόν μία 20ετία στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι, παρότι έχει πατήσει τα 34, δείχνει να μην πτοείται από το χρόνο και για άλλη μια χρονιά ήταν ο απόλυτος ηγέτης της Τσέλσι και ειδικά στην άμυνά της, κάνοντας εξαιρετική σεζόν. Δεν έχασε, όπως και ο Ιβάνοβιτς, ούτε λεπτό από το φετινό πρωτάθλημα και ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Λιγκ Καπ. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις ο Άγγλος αμυντικός είχε 49 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ.

18. Κάρλος Τέβεζ: Έχει ήδη φύγει από τη Γιουβέντους για λογαριασμό την αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς, έπειτα από 2 εκπληκτικές σεζόν με τους μπιανκονέρι. Απέδωσε εξαιρετικά και κουβάλησε και με το παραπάνω το βάρος του νούμερου 10 της Γιούβε (το 10 του μεγάλου Ντελ Πιέρο δηλαδή!), όντας ο κινητήριος μοχλός της επιθετικά. Η σεζόν βέβαια που μας πέρασε ήταν ίσως και η κορυφαία στην καριέρα του, αφού έκανε τρομερά πράγματα με τη φανέλα της Γιούβε, βοηθώντας τα μέγιστα στο νταμπλ και στο να φτάσει ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνολικά ο Αργεντίνος επιθετικός είχε 48 συμμετοχές, 29 γκολ και 10 ασίστ.

17. Λούκα Μόντριτς: Όλοι ξέρουμε ότι στα καλά του είναι ο κορυφαίος μέσος του κόσμου και ο σημαντικότερος παίκτης της Ρεάλ αφού αποτελεί το Α και το Ω στον ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Ωστόσο, φέτος ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενους τραυματισμούς που τον εμπόδισαν τη συμμετοχή σε πολλά μεγάλα ματς και έτσι η Ρεάλ σε πολλά από αυτά βραχυκύκλωσε χωρίς τον Κροάτη χαφ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τίτλων, με μία εκ των σημαντικότερων αιτιών να είναι η συνεχής απουσία του Μόντριτς. Ωστόσο, όσο έπαιξε είδαμε το τι μπορεί να κάνει, αφού ήταν μαγικός για άλλη μια χρονιά, παραδίδοντας σεμινάρια για το πώς παίζεται η θέση του μέσου. Συνολικά είχε 25 συμμετοχές, 1 γκολ και 5 ασίστ.

16. Κέβιν Ντε Μπρούιν: Η σεζόν στην οποία ο Βέλγος μέσος (8αρο10άρι παίζει) ''συστήθηκε'' και με το παραπάνω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, η οποία φέτος είχε εκπληκτική σεζόν με ηγέτη τον Ντε Μπρούιν. Ο Βέλγος με το baby face έκανε πράγματα και θαύματα στα γήπεδα της Bundesliga (και όχι μόνο) και έκανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη να τον λατρέψει μόλις στα 23 του. Συνολικά είχε 51 συμμετοχές, 16 γκολ και 28 ασίστ (21 στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι οι πρώτοι σε ασίστ στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τη σεζόν)!

15. Σεσκ Φάμπρεγκας: Παρότι στο δεύτερο γύρο έπεσε η απόδοσή του, ο Ισπανός χαφ που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Τσέλσι, κάνοντας ''προδοσία'' στην παλιά του ομάδα, την Άρσεναλ, ήταν τρομερά καθοριστικός στον πρώτο γύρο όπου η Τσέλσι ουσιαστικά έδειξε την ανωτερότητά της και έδεσε άμεσα με το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, όντας ο μαέστρος των Μπλε του Λονδίνου. Συνολικά είχε 47 συμμετοχές, 5 γκολ και 24 ασίστ.

14. Αντουάν Γκριεζμάν: Έπειτα από 2 εκπληκτικές σεζόν στη Σοσιεδάδ, ο Γάλλος επιθετικός (εξτρέμ-δεύτερος επιθετικός) έκανε το βήμα παραπάνω παίρνοντας μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είχε δείξει ήδη εξαιρετικά δείγματα, όμως αυτά που έκανε στην πρώτη του κιόλας σεζόν στους Ροχιμπλάνκος δεν τα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας! Την πήρε από το χέρι σε πάρα πολλά ματς, μάγεψε με την απόδοσή του (ταχύτατος, τεχνίτης, σκόρερ, μυαλωμένος) και ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ατλέτικο! Συνολικά είχε 53 συμμετοχές, 25 γκολ και 6 ασίστ!

13. Αλέξις Σάντσεζ: Ήρθε ως διωγμένος -σχεδόν- από τη Μπαρτσελόνα για περίπου 40 εκατομμύρια και έπιασε και με το παραπάνω τα λεφτά του, αφού ήταν με διαφορά ο καλύτερος της Άρσεναλ, και ειδικά στον πρώτο γύρο αν δεν υπήρχε αυτός, ίσως η Άρσεναλ να ήταν... κάπου στη μέση του πρωταθλήματος! Συνολικά ο Χιλιανός εξτρέμ είχε 52 συμμετοχές, 25 γκολ και 12 ασίστ!

12. Νεϊμάρ: Μετά από μία σεζόν προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο Βραζιλιάνος βιρτουόζος εξτρέμ της Μπαρτσελόνα φέτος ήταν εκπληκτικός, αρκετά πιο δουλεμένος (έχει κάποιες αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσει για να γίνει τοπ-κλας) και άριστα δεμένος με τους Μέσι και Σουάρεζ, έκανε τρομερή σεζόν, έχοντας πολύ σημαντικό ρόλο στο τρεμπλ της Μπαρτσελόνα. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις ο Νεϊμάρ είχε 51 συμμετοχές, 39 γκολ και 11 ασίστ.

11. Ίσκο: Στον πρώτο γύρο ήταν ο σημαντικότερος παίκτης της Ρεάλ, παρότι στην αρχή της σεζόν λογιζόταν πιο πολύ ως... ρεζέρβα πολυτελείας. Μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση σε όλες τις θέσεις του κέντρο, άξονα και πλάγια, πολυεργαλείο δηλαδή, είναι τρομερός τεχνίτης, εξαιρετικός τακτικά, οξυδερκής και με πολύ καλά πόδια. Συνολικά φέτος κατέγραψε 53 συμμετοχές, 6 γκολ και 14 ασίστ.

10. Ζεράρ Πικέ: Η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του Ισπανού αμυντικού. Ειδικά μέσα στο 2015 ήταν απίστευτα ώριμος, ηγέταρος στην άμυνα της Μπαρτσελόνα και πάρα πολύ σταθερός στην απόδοσή του, ειδικά στα μεγάλα ματς, βάζοντας και αυτός ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι στο τρεμπλ. Συνολικά είχε 44 συμμετοχές και 7 γκολ.

9. Πολ Πογκμπά: Ο κορυφαίος νέος παίκτης του πλανήτη για άλλη μια σεζόν τρέλανε κόσμο με αυτά που έκανε με τη φανέλα στη Γιουβέντους, αφού έκοβε και έραβε, δείχνοντας έτοιμος να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις προσδοκίες που έχουν όλοι από αυτόν. Δυνατός λόγω της σωματοδομής του, φοβερή τεχνική κατάρτιση και οργάνωση παιχνιδιού και τρομερό μακρινό σουτ, ειδικά στην Ιταλία σε πολλά ματς έκανε πλάκα, ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υστέρησε σχεδόν σε κανένα ματς. Γενικά κατά τη γνώμη μου ήταν ο κορυφαίος της Γιούβε σε αυτή την εξαιρετική χρονιά των Τορινέζων. Συνολικά ο Γάλλος μέσος είχε 41 συμμετοχές, 10 γκολ και 11 ασίστ.

8. Σέρχιο Αγουέρο: Για άλλη μια σεζόν το μεγάλο αστέρι και ο ηγέτης της Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο Αργεντίνος παικταράς, που παρότι για άλλη μια χρονιά είχε κάποιους τραυματισμούς, κατάφερε να διατηρηθεί στο κορυφαίο επίπεδο με τεράστιες εμφανίσεις εντός και εκτός Αγγλίας. Συνολικά είχε 42 συμμετοχές, 32 γκολ και 9 ασίστ!

7. Μάνουελ Νόιερ: Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου τα τελευταία χρόνια που έχει πάει τη θέση σε άλλο επίπεδο ήταν και πάλι το σημείο αναφοράς της άμυνας της Μπάγερν, με τις συνεχείς εξόδους του, το διάβασμα παιχνιδιού του και φυσικά τα ρεφλέξ του ήταν και πάλι σε κορυφαίο επίπεδο η απόδοσή του. Συνολικά ο Γερμανός sweeper-keeper έπαιξε σε 50 παιχνίδια.

6. Άριεν Ρόμπεν: Έχει ξαναειπωθεί ότι εάν αυτός ο παίκτης δεν είχε τραυματισμούς συνεχώς στην καριέρα του, θα ήταν σε επίπεδο εφάμιλλο με Μέσι-Ρονάλντο. Για άλλη μια σεζόν επιβεβαιώθηκε αυτό, αφού από τη μία έχασε πάρα πολλά ματς λόγω προβλημάτων τραυματισμών, από την άλλη όμως ήταν τρομερός και ηγέτης της Μπάγερν όποτε και αν αγωνίστηκε, αφού είναι παίκτης που με μία ενέργεια κρίνει παιχνίδια! Κανείς δεν θα 'ξερε που θα έφτανε η φετινή Μπάγερν αν ήταν λίγο πιο υγιής ο Ρόμπεν. Συνολικά ο Ολλανδός εξτρέμ κατέγραψε 30 συμμετοχές, 19 γκολ και 9 ασίστ, βοηθώντας σημαντικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Μπάγερν και να φτάσει αυτή ως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

5. Φίλιπ Λαμ: Όπως και ο Αλάμπα, έτσι και ο Γερμανός που αποτελεί προσωπική μου ''καψούρα'', φέτος (είχε γίνει και πέρσι σε αρκετά ματς) χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο. Έδειξε και πάλι το πόσο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ είναι, αφού ήταν άριστος στα περισσότερα παιχνίδια, κάνοντας τρομερή δουλειά και με απίστευτη διάρκεια στην απόδοσή του. Είναι φαινόμενο αυτός ο παίκτης αφού όπου κι αν παίξει είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας του. Συνολικά φέτος ο Λαμ είχε 33 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ. Αν δεν είχε και τον τραυματισμό του στη μέση τη σεζόν είναι βέβαιο ότι θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο τη Μπάγερν να πετύχει τους στόχους της.

4. Έντεν Αζάρ: Εδώ και 2 χρόνια ο Βέλγος εξτρέμ είναι το σημείο αναφοράς στην μεσοεπιθετική λειτουργία της Τσέλσι. Φέτος όμως ήταν η καλύτερη και πιο ώριμη σεζόν του, αφού ήταν ηγέτης και τα έκανε όλα, σε πολλά ματς ειδικά στον δεύτερο γύρο κουβάλησε τους μπλε σχεδόν μόνος του, όντας ο κορυφαίος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν που μας πέρασε! Συνολικά είχε 52 συμμετοχές, 19 γκολ και 13 ασίστ, όμως η συνεισφορά του ήταν απείρως μεγαλύτερη από αυτά που δείχνουν οι αρίθμοί!

3. Λουίς Σουάρεζ: Πήρε μεταγραφή 80 εκατομμυρίων το καλοκαίρι προερχόμενος από μαγική σεζόν με τη Λίβερπουλ, έχασε το πρώτο κομμάτι της σεζόν λόγω τιμωρίας και πολλοί αμφισβήτησαν το πώς θα δέσει με τη Μπαρτσελόνα. Ο Ουρουγουανός φορ, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, με το που μπήκε το 2015 και μέχρι να τελειώσει η σεζόν έδειξε ότι δίκαια θεωρείται ο κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη εδώ και 2 χρόνια. Βοήθησε τα μέγιστα στο τρεμπλ της Μπάρτσα, κάνοντας πολύ μεγάλες εμφανίσεις σε πολλά σημαντικά ματς, όπως μέσα στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι, ή εναντίον της Παρί, ή στο Κλάσικο για το πρωτάθλημα. Συνολικά ο Σουάρεζ είχε 43 συμμετοχές, 25 γκολ και 24 ασίστ!

2. Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Πορτογάλος παρότι στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν ήταν τρομερός, είχε κάποιες περιόδους που χανόταν. Ωστόσο για άλλη μια σεζόν ήταν μαζί με τον Μέσι σε εντελώς άλλο επίπεδο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, με τον Ρονάλντο να είναι και πάλι ο απόλυτος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Όλο το παιχνίδι της στηρίζεται πάνω του εδώ και χρόνια και έτσι έγινε και πάλι. Παρότι έμεινε άτιτλος, κατέγραψε 61 γκολ (και 22 ασίστ) σε 54 συμμετοχές!!!

1. Λιονέλ Μέσι: Εντάξει τώρα γι' αυτόν τι να πούμε.. Χρειάζονται πολλά πολλά; Προσωπικά τολμώ να πω πως ο Αργεντίνος τη σεζόν που μας πέρασε, έκανε, αν όχι την καλύτερή του, σίγουρα όμως την πιο μεστή και ουσιαστική χρονιά του. Ήταν ένας πραγματικός ηγέτης με τη Μπαρτσελόνα, έδεσε αρμονικά με το σύνολο και κατάφερε μέσω του παιχνιδιού του να κάνει και τους άλλους να ξεχωρίσουν, όντας ο κορυφαίος του πλανήτη χαρίζοντας στιγμές μαγείας, και φυσικά ο καλύτερος της Μπαρτσελόνα σε χρονιά τρεμπλ, ενώ στα μεγάλα ματς ήταν πάντα παρών (ειδικά στον πρώτο ημιτελικό με τη Μπάγερν και στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στη Μπιλμπάο όπου πέτυχε και τα κορυφαία φετινά του γκολ). Συνολικά ο μάγος της μπάλας κατέγραψε 57 συμμετοχές, 58 γκολ και 31 ασίστ(!!!), σπάζοντας και πάλι πολλά ρεκόρ, και όσο οι χρονιές περνούν τόσο πιο πάνω μπαίνει στο ποδοσφαιρικό πάνθεον!!!




Καλύτερη 11άδα




Αναπληρωματικοί:




Επιλαχόντες: Ντε Χέα, Ράμος, Μόντριτς, Κρόος, Βεράτι, Σάντσεζ, Γκριεζμάν, Λεβαντόφσκι



Στο... τσακ

Χαβιέ Μασεράνο
Σέρχιο Μπουσκέτς
Ιβάν Ράκιτιτς
Αντρές Ινιέστα
Χάμες Ροντρίγκεζ
Κάρλος Μπάκα
Έβερ Μπανέγα
Χοσέ Γκαγιά
Αντρέα Πίρλο
Άλβαρο Μοράτα
Φελίπε Άντερσον
Λούκα Τόνι
Ντιέγκο Κόστα
Θέσαρ Αθπιλικουέτα
Νεμάνια Μάτιτς
Τζο Χαρτ
Νταβίντ Σίλβα
Χάρι Κέιν
Τόμας Μίλερ
Χουάν Μπερνάτ
Ζερόμ Μπόατενγκ
Μάρκο Ρόις
Άλεξ Μέιερ
Ρικάρντο Ροντρίγκεζ
Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς
Αλεξάντρ Λακαζέτ
Λουίζ Αντριάνο
Γέβχεν Κονοπλιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου