Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τι έγινε μεσοβδόμαδα στο Champions και στο Europa League 5-6-7/05/2015

Καλησπέρα σε όλους. Όπως κάθε Παρασκευή μετά απο εβδομάδα ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έτσι και σήμερα θα δούμε τι έγινε στο Champions League και στο Europa League, με τους πρώτους αγώνες των ημιτελικών φάσεων στις 2 διοργανώσεις να έχουν διεξαχθεί τις προηγούμενες 3 ημέρες, και τους επαναληπτικούς να είναι την ερχόμενη βδομάδα.





CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους-Ρεάλ 2-1: Απροσδόκητα καλή η Γιουβέντους στο μεγάλο ματς, εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο από τον Αλέγκρι και με τους περισσότερους παίκτες να κάνουν μεγάλο ματς. Από την άλλη, μία άκρως υποτονική Ρεάλ, σε άθλια μέρα μεσοαμυντικά και ελάχιστες λύσεις μπροστά. Η Γιούβε πήρε άξια τη νίκη και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Οι πιθανότητες πλέον είναι 55-45 υπέρ της Ρεάλ πάντως, κυρίως όμως λόγω του εκτός έδρας γκολ. Τα γκολ για τη Γιούβε οι Μοράτα και Τέβεζ (πέναλτι), ενώ για τη Ρεάλ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 3-0: Σε αυτόν τον πρόωρο τελικό η Μπάρτσα είχε με διαφορά το πάνω χέρι. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δεύτερου είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων όμως βρήκε μπροστά της έναν εξαιρετικό Νόιερ. Από την άλλη, η Μπάγερν, με εξαίρεση ένα 20λεπτο στο 2ο μέρος και κάποιες αναλαμπές στο πρώτο, όπου παρουσίασε κάποιες απειλές, δεν έπαιξε καλά, πληγωμένη και από τις απουσίες. Και εκεί που έδειχνε η Μπάγερν να παίρνει το πάνω χέρι σχετικά, στο 77' έρχεται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της εποχής μας και μέσα σε 3 λεπτά με 2 γκολ (το δεύτερο καταπληκτικό) καθαρίζει το ματς. Εκτός από τα 2 γκολ, ο μεγάλος Λιονέλ Μέσι έδωσε και ασίστ στο γκολ που καθάρισε και την υπόθεση πρόκριση (95-5 πλέον πιστεύω οι πιθανότητες), το οποίο πέτυχε ο Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις.



EUROPA LEAGUE


Σεβίλλη-Φιορεντίνα 3-0: Άκρως εμφατική νίκη της Σεβίλλης στο Σάντσεθ Πιθχουάν, κάνοντας επίδειξη ανωτερότητας απέναντι στη νωχελική Φιορεντίνα που όμως προσπάθησε αρκετά. Η Σεβίλλη πάντως έχοντας ποιότητα σε όλες τις γραμμές έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και με 3 γκολ καθάρισε την μπουγάδα και όπως όλα δείχνουν θα προκριθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό, όντας μάλιστα και κάτοχος του τροπαίου από πέρσι. Τα γκολ της Σεβίλλης τα πέτυχαν οι Βιδάλ (2) και Γκαμεϊρό.

Νάπολι-Ντνίπρο 1-1: Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο η... μικρούλα Ντνίπρο από την Ουκρανία, που κάνει την καλύτερη με διαφορά χρονιά στην ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και εκεί που με την κλήρωση φαινόταν όλα εύκολα για τη Νάπολι, παρότι πέτυχε νωρίς το γκολ με τον Λόπεζ, στο 81' η Ντνίπρο ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σελέζνιοφ, έχοντας μάλιστα μόλις 3 τελικές έναντι 15 των Ναπολιτάνων, και πήρε το μερικό προβάδισμα για το μεγάλο θαύμα που θα είναι πρόκριση στον τελικό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου