Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Real Madrid: Έτοιμη για το 10ο ; ; ;

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και στην προσπάθεια που κάνουν για να κατακτήσουν πρωτάθλημα, κύπελλο και φυσικά το περιβόητο 10ο Τσάμπιονς Λιγκ.



Πορεία έως τώρα

Στο πρωτάθλημα η Ρεάλ είναι 3η με 76 βαθμούς, όντας 3 πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και 2 πίσω από τη 2η Μπαρτσελόνα. Μετράει μέχρι στιγμής 24 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ έχει σκοράρει 90 γκολ και έχει δεχτεί 32. Σίγουρα στοίχισε το ότι δεν κέρδισε ούτε ένα από τα 4 ντέρμπι με Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 11η ως την 28η αγωνιστική ήταν αήττητη. Απομένουν 6 -θεωρητικά πανεύκολες για τη Ρεάλ- αγωνιστικές και όλα είναι ανοιχτά.

Στον τελικό του κυπέλλου που θα γίνει στις 16 Απριλίου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα, έφτασε η Ρεάλ. Προηγουμένως απέκλεισε στους 32 την Ολιμπίκ Σατίβα (0-0 εκτός, 2-0 εντός), στους 16 την Οσασούνα (2-0 εντός, 0-2 εκτός), στους 8 την Εσπανιόλ (0-1 εκτός, 1-0 εντός) και στα ημιτελικά την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-0 εντός, 0-2 εκτός). Τρομερό και άξιο αναφοράς το γεγονός ότι δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ σε 8 ματς κυπέλλου!

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε πανεύκολα από τον όμιλο ως 1η με 16 βαθμούς (5-1-0), με αντιπάλους τις Γιουβέντους, Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη, σκοράροντας 20 γκολ (καλύτερη επίθεση των ομίλων) και δεχόμενη 5! Στους 16 πέρασε με περίπατο από τη Σάλκε με 1-6 εκτός και 3-1 εντός, ενώ στο πρώτο ματς του προημιτελικού επιβλήθηκε της περσινής φιναλίστ -που παρατάχθηκε με πάρα πολλές απουσίες πάντως- Ντόρτμουντ με 3-0 και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς.

Μέχρι στιγμής η Ρεάλ έχει δώσει και στις 3 διοργανώσεις 49 ματς, έχοντας 39 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες. Έχει πετύχει 135 γκολ και έχει φάει 39.



Αγωνιστικά

Στο τέρμα ο Κασίγιας παίζει σε κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας τρομερές εμφανίσεις, με σκαμπανεβάσματα ο Λόπεθ του πρωταθλήματος.

Στην άμυνα λείπει η απαραίτητη χημεία. Δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη βασική 4άδα που θα βγάλει τη σεζόν. Στα στόπερ εναλλάσσονται οι Ράμος-Πέπε-Βαράν, με τους 2 πρώτος να έχουν πιο πολλά παιχνίδια λόγω των τραυματισμών του νεαρού Γάλλου, ενώ λίγα παιχνίδια έχει και ο νεαρός Νάτσο. Στα δεξιά μόνο τώρα που τραυματίστηκε ο Αρμπελόα θεωρείται βασικός ο Καρβαχάλ -που έχει μεγάλες δυνατότητες-, αφού μέχρι τότε έπαιζαν μία ο ένας μία ο άλλος, ενώ στα αριστερά υπάρχει ο εκπληκτικός επιθετικά αλλά ανεπαρκής αμυντικά Μαρσέλο, με μπακ απ τον ασταθή Κοεντράο.

Στον άξονα, μετά τον τραυματισμό του Κεντίρα, την επιστροφή του Αλόνσο και κάποιους πειραματισμούς, έχει βρεθεί η χρυσή τομή και πλέον είναι η πιο δυνατή και σταθερή γραμμή της ομάδας. Αλόνσο-Μόντριτς-Ντι Μαρία έχουν εκπληκτική συνεργασία μεταξύ τους και βοηθούν τρομερά σε όλους τους τομείς. Ο Ιγιαραμέντι θέλει χρόνο προσαρμογής σε υψηλό επίπεδο ακόμα, ο Κεντίρα μέχρι τον τραυματισμό του πάλι δεν πατούσε καλά, ενώ ο Καζεμίρο έχει πάρει πολύ λίγες ευκαιρίες.

Στην επίθεση, οι Ρονάλντο-Μπέιλ-Μπενζεμά στη μέρα τους μπορούν να διαλύσουν κάθε άμυνα του κόσμου, ωστόσο οι 2 τελευταίοι έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα και πρέπει να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους, ειδικά ο Μπέιλ δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ως δεξί εξτρέμ. Ο Ίσκο έκανε απίστευτο ξεκίνημα, όμως σταδιακά έπεσε, ο νεαρός Χεσέ έβγαλε μάτια, όμως πάνω στην καλύτερή του φόρμα ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός, ενώ ο έτερος νεαρός, Άλβαρο Μοράτα, δείχνει ακόμα να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Ουσιαστικά, το πρόβλημα της Ρεάλ είναι η σταθερότητα της άμυνας και τα σκαμπανεβάσματα των Μπέιλ-Μπενζεμά. Αν λυθούν αυτά και αποκτηθεί και ένας στόπερ για βασικούρα, του χρόνου η Ρεάλ θα είναι πανίσχυρη.



Μέλλον

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία ομάδα ημέρας. Τι εννοώ; Ότι στην καλή της μέρα καμία ομάδα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει (ίσως μόνο η υπερομάδα Μπάγερν), ωστόσο αυτό πρέπει να το σταθεροποιήσει αν θέλει να επιστρέψει στους μεγάλους τίτλους. Ο Αντσελότι κάνει αρκετή δουλειά, όμως πρέπει να γίνει κάτι και με τα μεγάλα ματς και την αντιμετώπισή τους. Από υλικό πάντως η Ρεάλ δεν έχει κανένα πρόβλημα.

1 σχόλιο:

  1. Ο αντσελοτι προσπαθει να δωσει στοιχεια απο τις προηγουμενες ομαδες του στην Ρεαλ. Μερικα πειραματα που κανει εχουν...παρελθον.

    Πχ στην Τσελσι ηταν ο πρωτος αν δεν κανω λαθος που χρησιμοποιησε τον Λαμπαρντ αμυντικο χαφ. Ολοι το εκραζαν στην αρχη αλλα μετα η τσελσι αρχισε να ριχνει 6αρες και 7αρες...
    Ετσι και με μοντριτς που απο 10αρι εχει γινει πολυ καλο 8αρι και παιζει και καλη αμυνα.

    Αυτο με τον Μπειλ δεν ξερω αν θα βγει , κατα την γνωμη μου θα ηταν καλυτερα να παιζει αριστερα.

    Πιστευω οτι φετος μπορει να κατακτησει το Τσαμπιονς Λιγκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή