Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Περιμένοντας το Juventus - Benfica

Στο Europa League την περασμένη εβδομάδα διεξήχθησαν οι πρώτοι τέσσερις αγώνες των προημιτελικών.

Μπενφίκα, Γιουβέντους και Βασιλεία απέκτησαν μεγάλο προβάδισμα επί των αντιπάλων τους και πλέον μένουν 90 ακόμη λεπτά για την είσοδό τους στην τετράδα.

Η αλήθεια είναι ότι οι τρεις αυτές ομάδες είναι σοβαρές, έμπειρες και πολύ δύσκολα οι αντίπαλοί τους στους επαναληπτικούς θα μπορέσουν να αναστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση . . .

Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει και στην Σεβίλλη εκεί που η Σεβίλλη καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0. Σκορ που διαμορφώθηκε στον πρώτο αγώνα. Η Πόρτο δεν είναι η παλιά Πόρτο όμως όπως και να το κάνουμε είναι η Πόρτο που έχει βαρύ όνομα στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά το ζευγάρι που περιμένουμε όλοι εδώ και καιρό αφού καταλάβαμε ότι είναι το κορυφαίο της διοργάνωσης είναι το Γιουβέντους - Μπενφίκα . . . Το ερώτημα είναι αν θα το δούμε στα ημιτελικά ή στον τελικό. Το ιδανικό θα είναι να το δούμε στον τελικό. Όμως, εδώ υπάρχει και μία ιδιαιτερότητα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Γιουβέντους. Οπότε, θα είναι πολύ δύσκολο το έργο των Πορτογάλων. Άσχετα αν είναι ένα και μόνο ματς.

Η Μπενφίκα τα τελευταία χρόνια ψάχνει ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο (κυρίως αυτό του Europa League). Βλέπεται η Πόρτο έχει σηκώσει τρία Ευρωπαϊκά τρόπαια την τελευταία δεκαετία και αυτή ούτε ένα. Η Σπόρτινγκ Μπράγκα το 2011 και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας το 2005 έφτασαν στον τελικό του Europa League και Ουέφα αντίστοιχα (ομάδες που η Μπενφίκα της θεωρεί κατώτερες τα τελευταία χρόνια). Αυτή (η Μπενφίκα) έφτασε πέρυσι και έχασε. Και αν φτάσει και φέτος με την Γιούβε μέσα στο Τορίνο και χάσει, τότε θα της βγει και το όνομα στην Πορτογαλία από τους οπαδούς των άλλων ομάδων. Χρειάζεται επειγόντως ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο για την Μπενφίκα είναι να κληρωθεί με την Γιουβέντους στα ημιτελικά. Έτσι ώστε να έχει και την δυνατότητα του εντός έδρα αγώνα. Που όλοι όσοι ξέρουν την Μπενφίκα γνωρίζουν ότι το Ντα Λουζ της δίνει περισσότερη δύναμη. Κάπως έτσι κατάφερε και η Γαλατάσαράϊ να αποκλείσει την Γιουβέντους στους ομίλους του Champions League. Με την δύναμη της έδρας. Σε διπλά ματς.

Αν ήταν μονό σε ουδέτερη έδρα δεν θα τα σκεφτόμουν αυτά. Όμως είναι μονό ματς στην έδρα του δυνατού (γιατί όπως και να το κάνουμε η Γιούβε είναι πιο δυνατή από την Μπενφίκα). Οπότε θεωρώ ότι συμφέρει την Μπενφίκα η κλήρωση με την Γιουβέντους στα ημιτελικά.

2 σχόλια:

  1. Θα ειναι καλο ματς αν βρεθουν στα ημιτελικα αλλα σκεψου και το εξης :

    Αν περασει η Γιουβεντους στον τελικο (που ειναι και το πιθανοτερο) τοτε ο τελικος θα ειναι πραγματικος περιπατος ! Γιατι οποιος και να ειναι αντιπαλος , ακομα και η Βασιλεια , δεν θα μπορεσει να απειλησει την Γουβεντους μεσα στο σπιτι της !

    Για αυτο και θα προτιμουσα να δω το Μπενφικα - Γιουβεντους στον τελικο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ιδανικό για τους ποδοσφαιρόφιλους είναι Γιουβέντους - Μπενφίκα στον τελικο..

    Εγώ έκανα λόγο τι πιστεύω ότι συμφέρει την Μπενφίκα.. Σε μονό ματς στην έδρα του δυνατού δεν έχει πολλές τύχες... Αν ήταν μονό ματς με την Γιούβε στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ θα σου έλεγα ναι μπορεί...

    Όμως μέσα στο Τορίνο, στην έδρα της Γιούβε κιόλας είναι εξαιρετικά δύσκολο.... Γι' αυτό λέω ότι καλύτερα να τους πετύχουν στα ημιτελικά και να παιχτεί εκεί ο Κυπελλούχος Ευρώπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή