Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Αφιέρωμα στον Alexis Sanchez

Καλησπέρα σε όλους. Λόγω εθνικών ομάδων αυτή την Τρίτη δεν έχουμε Weekend Review, αλλά ένα αφιέρωμα στον παίκτη που παίρνει από το χέρι τη φετινή Άρσεναλ, και δεν είναι άλλος από τον Αλέξις Σάντσεζ.










Συλλογική καριέρα


Ο Αλέξις Αλεχάντρο Σάντσεζ Σάντσεζ γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1988 στην Τοκοπίγια της Χιλής. Πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, αφού η οικογένειά του ήταν πολύ φτωχή και ο ίδιος δούλευε σε ορυχεία για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Παράλληλα, έπαιζε μπάλα και στην ομάδα της Κομπρελόα, μία πόλη λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Τοκοπίγια. Με την Κομπρελόα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2005, μόλις στα 17 του. Έκατσε 1 χρόνο, έχοντας 50 συμμετοχές και 12 γκολ.
Το 2006 εντοπίστηκε από το φημισμένο δίκτυο scouting της Ουντινέζε και αποκτήθηκε από τους Φριουλιάνι. Ωστόσο, τις 2 πρώτες σεζόν δόθηκε δανεικός για να πάρει εμπειρίες. Πρώτη σεζόν και δανεισμός ήταν σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας του, την Κόλο Κόλο, όπου κατέγραψε 48 συμμετοχές και 9 γκολ, κατακτώντας και την Κλαουσούρα και την Απερτούρα! Την επόμενη χρονιά δανείστηκε στην ομάδα-θρύλο του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, τη Ρίβερ Πλέιτ, με τη φανέλα της οποίας είχε 31 συμμετοχές και 4 γκολ, κατακτώντας την Κλαουσούρα.

Τις επόμενες 3 σεζόν (2008-2011), ο Αλέξις αγωνίστηκε στο Ούντινε και θεωρείται από τους πιο αγαπητούς ξένους παίκτες που πέρασαν από την ομάδα, αφού επί 3 χρόνια έδωσε τα πάντα και ήταν το μεγάλο αστέρι. Συνολικά αγωνίστηκε σε 112 παιχνίδια και σκόραρε 21 γκολ, πραγματοποιώντας τρομερές εμφανίσεις!

Το 2011 ο Σάντσεζ έκανε το άλμα στην καριέρα του και μετακόμισε στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπαρτσελόνα, η οποία πλήρωσε στην Ουντινέζε 30 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει! Στους Καταλανούς αγωνίστηκε για 3 σεζόν, γνώρισε μεγάλη κριτική και αποθέωση, η καριέρα του εκεί πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως στο τέλος κέρδισε το σεβασμό όλων για το ότι τα έδινε όλα σε κάθε παιχνίδι και σε κάποια μεγάλα ματς ήταν στους διακριθέντες.

Στα 3 χρόνια που αγωνίστηκε με τη Μπλαουγκράνα φανέλα, όπου έκανε και το ντεμπούτο του στο Τσουλου και κατ' επέκταση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχε συνολικά 141 συμμετοχές και σκόραρε 47 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας κατά καιρούς πολύ καλή συνεργασία με τον Λιονέλ Μέσι. Κατέκτησε 1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο, 2 σούπερ καπ Ισπανίας, 1 σούπερ καπ Ευρώπης και 1 παγκόσμιο συλλόγων!

Το 2014 ο Αλέξις βλέποντας ότι και με την παρουσία των Νεϊμάρ και Σουάρεζ δύσκολα θα βρει πολύ χρόνο συμμετοχής στη Μπάρτσα, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, στο μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του. Η Άρσεναλ πλήρωσε πάνω από 40 εκατ. στη Μπαρτσελόνα και τον έκανε δικό της, ανοίγοντας του μία καινούργια και πολύ μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του.
Μέχρι στιγμής στην Άρσεναλ ο Χιλιανός είναι το κάτι άλλο. Πραγματικά είναι το Α και το Ω της επιθετικής λειτουργίας των κανονιέρηδων και σχεδόν μόνος του τους οδηγεί σε κάθε παιχνίδι! Έχει ήδη 11 γκολ σε 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (1ος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις για την Άρσεναλ, 3ος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ), έχει ήδη κατακτήσει 1 Κομιούνιτι Σιλντ (σούπερ καπ Αγγλίας) και οι φίλοι της Άρσεναλ έχουν βρει στο πρόσωπό τους τον νέο ηγέτη της ομάδας τους!




Στην εθνική


Ο Σάντσεζ είναι φυσικά μεγάλο κεφάλαιο και στην εθνική Χιλής. Παρότι είναι μόλις 25 χρονών, είναι 3ος σε συμμετοχές (75) και 4ος σκόρερ (24 γκολ) στην ιστορία της ομάδας!! Έχει ήδη αγωνιστεί σε 2 Μουντιάλ (2010, 2014, και στα 2 ο καλύτερος της Χιλής, στο φετινό σκόραρε και 2 γκολ), ενώ είχε φτάσει και στην 3η θέση του Παγκοσμίου U20. Το ντεμπούτο τουμε την αντρική εθνική ομάδα το έκανε στις 27 Απριλίου το 2006 κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.







Τρόπος παιχνιδιού


Πολυσύνθετος και πολυδιάστατος ποδοσφαιριστής ο Αλέξις Σάντσες. Φυσική του θέση είναι στα αριστερά της επίθεσης, όμως μπορεί κάλλιστα να παίξει και δεξιά, και πίσω από τον φορ ή και κορυφή. Κυρίαρχο πλεονέκτημά του είναι η ταχύτητα και η διεισδυτικότητά του, έχει πολύ καλό σουτ από μακριά, ενώ δεν παραλείπει και περίτεχνες ενέργειες. Όπως φαίνεται, έχει βελτιώσει κατά πολύ και το κύριο μειονέκτημά του όλα αυτά τα χρόνια, τα τελειώματά του.







Βίντεο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου