Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Οι 5 καλύτερες τριπλέτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Καλησπέρα σε όλους. Για αυτή την Παρασκευή σας έχουμε ένα μίνι αφιέρωμα σε 5 τριπλέτες που σημάδεψαν τον ρου της ιστορίας του ποδοσφαίρου.











5. Άλαν Χάνσεν-Γκριμ Σούνες-Κένι Νταλγκλίς (Λίβερπουλ)

Ο κορμός της μεγάλης Λίβερπουλ των δεκαετιών '70-'80, που δημιούργησε τον μεγάλο θρύλο των κόκκινων. Ο θρυλικός στόπερ Χάνσεν, ο απροσπέλαστος αμυντικός μέσος Σούνες και το μεγάλο αστέρι, ο ''δαίμονας'' Νταλγκλίς, ήταν τα βασικά γρανάζια για τις κατακτήσεις 3 κυπέλλων Πρωταθλητριών αλλά και πολλών εγχώριων τίτλων!



4. Αλφρέδο ντι Στέφανο-Φέρεντς Πούσκας-Πάκο Χέντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Η ιστορική τριπλέτα της Ρεάλ Μαδρίτης τη δεκαετία του '50. 2 τεράστιοι θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που έκαναν μαγικά πράγματα στα χρόνια δόξας τους, και αμφότεροι δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή, ο ντι Στέφανο και ο Πούσκας, που μαζί πέτυχαν περίπου 700 γκολ για τη Ρεάλ (!), αλλά και ένας ακούραστος εργάτης της Ρεάλ επί 18 χρόνια, ο Χέντο, συνετέλεσαν στο ιστορικό και ανεπανάληπτο σερί των 5 συνεχόμενων κυπέλλων Πρωταθλητριών (και μάλιστα των πρώτων που διεξήχθησαν), το διάστημα 1955-1960!



3. Τζορτζ Μπεστ-Ντένις Λάου-Μπόμπι Τσάρλτον (Μαν Γιουν)

Η εν λόγω τριάδα έχει γίνει και άγαλμα έξω από το Ολντ Τράφορντ, αφού οι 3 τους θεωρούνται αυτοί που άλλαξαν την ιστορία των ''Κόκκινων Διαβόλων'' του Μάντσεστερ! Ο Μπεστ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ντριμπλέρ που υπήρξαν στην ιστορία του αθλήματος, ο Λάου ήταν ένας δεινότατος killer και ο Τσάρλτον είναι ίσως ο κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Η εν λόγω τριάδα ήταν οι ηγέτες της ιστορικής κατάκτησης του κυπέλλου πρωταθλητριών του 1968, 10 χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου που σημάδεψε την ιστορία της Μαν Γιουν.



2. Λιονέλ Μέσι-Τσάβι Ερνάντες-Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

Το μαγικό τρίγωνο της επιτυχίας για την Μπάρτσα. Υπό της οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Τσάβι και ο Ινιέστα που βρίσκονται με κλειστά μάτια στο γήπεδο, και συμπληρώνουν άψογα ο ένας τον άλλον, με την απίστευτη τεχνική τους κατάρτιση και το μυαλό τους, αλλά και ο Αργεντίνος σούπερ σταρ και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη αυτή τη στιγμή, χάρισαν μοναδικές στιγμές στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους την 4ετία 2008-2012, προσφέροντας απίστευτες συνεργασίες μέσα στο γήπεδο, και κατακτώντας όλους τους πιθανούς τίτλους!!!



1. Μάρκο φαν Μπάστεν-Ρουντ Γκούλιτ-Φρανκ Ράικαρντ (Μίλαν)

Η κορυφαία 3πλέτα που έχει υπάρξει στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα μέχρι στιγμής. Οι 3 βασικοί πυλώνες της κορυφάιας ομάδας που έχει αναδείξει το άθλημα στα χρονικά, της Μίλαν στα τέλη της 10ετίας του '80 και αρχές αυτής του '90. Οι 3 ιπτάμενοι Ολλανδοί. Ο πληρέστατος χαφ (Ράικαρντ), ο διεισδυτικός και πολυδιάστατος εξτρέμ (Γκούλιτ) και ο επιβλητικός σκόρερ (Φαν Μπάστεν) συνετέλεσαν τα μέγιστα στις μαγικές 2 συνεχόμενες κατακτήσεις Κυπέλλων Πρωταθλητριών (1989, 1990, τελευταία ομάδα που το έχει καταφέρει ως τώρα) και πρόσφεραν μοναδικές στιγμές ως εξέχοντα μέλη της ομάδας που έφερε επανάσταση στο ποδόσφαιρο, υπό τις οδηγίες του θρυλικού Αρίγκο Σάκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου