Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ποδοσφαιρικά διλήμματα: Πελέ vs Μαραντόνα

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για την ακρίβεια την Τρίτη έχουμε στο blog τη στήλη ''Ποδοσφαιρικά διλήμματα'', στην οποία αναφέρουμε τα δυνατά σημεία δύο ομάδων που έχουν κόντρα μεταξύ τους και δίνουμε ''βήμα'' στο κοινό για να αποφασίσει ποια εκ των 2 προτιμάει. Από σήμερα προσθέτουμε και διλήμματα μεταξύ παικτών, ενώ αργότερα θα έχουμε και προπονητών.

Στη σημερινή ανάρτηση θα ασχοληθούμε με τους 2 -κατά πολλούς- κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.







Ο Πελέ ανήκει στο κλειστό club των 5 παικτών που έχουν ξεπεράσει τα 1.000 γκολ. Συνολικά στην καριέρα του σκόραρε 1284 γκολ σε 1375 εμφανίσεις!
Πόντος: Πελέ


Οι κούρσες του Μαραντόνα παραμένουν ιστορικές και ανεξίτηλες μέχρι σήμερα. Η απίστευτη ισορροπία που είχε παρά το ύψος του, ο τρομερός έλεγχος της μπάλας, οι τρίπλες του, η ταχύτητά του, του επέτρεπαν να κάνει σλάλομ που έκαναν τους πάντες να παραμιλούν!
Πόντος: Μαραντόνα

Ο Μαραντόνα ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τη Νάπολι στον... ποδοσφαιρικό χάρτη. Όταν πήγε εκεί (1984), η Νάπολι ήταν μία μικρομεσαία ομάδα ''ασανσέρ'' της Ιταλίας. Ωστόσο, στα 7 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της, ο Μαραντόνα την απογείωσε, πανηγυρίζοντας μαζί της 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 1 σούπερ καπ Ιταλίας και 1 κύπελλο UEFA!
Πόντος: Μαραντόνα


Ο Πελέ από την άλλη έκανε την βραζιλιάνικη Σάντος (έπαιξε εκεί 18 χρόνια) ξακουστή σε όλο τον πλανήτη. Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 2 Κόπα Λιμπερταδόρες, 2 διηπειρωτικά, 10 πρωταθλήματα Παουλίστα και έπαιξε καταπληκτική μπάλα. Ακόμα και σήμερα η Σάντος είναι ταυτισμένη με τον Πελέ!
Πόντος: Πελέ


Ο Πελέ κατέκτησε 3 Μουντιάλ με την εθνική Βραζιλίας (1958, 1962, 1970), σκοράροντας μάλιστα στους 2 από τους 3 τελικούς!
Πόντος: Πελέ


Ο Μαραντόνα ήταν ο ηγέτης και αρχηγός της εθνικής Αργεντινής που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1986. Μόνος του μάλιστα κέρδισε την Αγγλία στα ημιτελικά, με την ιστορική κούρσα που πέρασε όλη την ομάδα και το θρυλικό χέρι του θεού!
Πόντος: Μαραντόνα





Εσείς τι θα διαλέγατε ; ; ;

4 σχόλια:

  1. Προτιμω να μην διαλεξω... θρυλοι και οι 2 τους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω διαλεγω Μαραντονα... Οι κουρσες του ηταν το κατι αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα παίκτης που δεν έχει έρθει στην Ευρώπη να δοκιμαστεί από τις σκληροτράχηλες Ιταλικές άμυνες ή από την απόλυτη αγωνιστική Γερμανική πειθαρχία ή από τον "τρελό" Αγγλικό ρυθμό, εν ολίγοις να δοκιμαστεί στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν μπορεί να συγκρίνεται με έναν παίκτη (Μαραντόνα) που πέρασε απολύτως πετυχημένα αυτή την διαδικασία..

    Ο Πελέ είναι η ιστορία της Βραζιλίας... Μέχρι εκεί όμως... Από κει και μετά τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες πολλές...

    Το πιο εύκολο δίλημμα για μένα από τότε που άρχισε η στήλη..

    Μαραντόνα, δαγκωτό ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΜαρτίου 14, 2014

    πελε, γιατι σουταρε, ντριπλαρε, πασαρε και με τα δυο ποδια, ηταν πολυ καλος στο ψηλο παιχνιδι, εκρηκτικος και ξεχωρισε ως ο καλυτερος αναμεσα σε ενδεκαδες(βραζιλια) παικτων παγκοσμιας κλασης. στην ευρωπη δεν επαιξε γιατι δεν το αφησε η κυβερνηση της βραζιλιας, οπως και αλλους ποδοσφαιριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή