Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Χωρίς εκπλήξεις τα προημιτελικά του Champions League

Συμπληρώθηκαν χθες Τετάρτη οι ομάδες των προημιτελικών το Champions League. Δύο Γερμανικές, δύο Αγγλικές, τρεις Ισπανικές και μία Γαλλική. Όλες μα όλες από τα πιο δημοφιλή Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Επίσης, λείπουν οι Ιταλικές ομάδες. Δείγμα ότι το Ιταλικό ποδόσφαιρο διανύει μία αγωνιστική κρίση σε συλλογικό επίπεδο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα ζευγάρια και στις ομάδες που πέρασαν στα προημιτελικά . . .

Ρεάλ - Σάλκε 3-1: Η Ρεάλ σφράγισε την πρόκριση της από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στην Γερμανία. Ουσιαστικά την σφράγισε από την κλήρωση κιόλας, γιατί η Σάλκε δεν είναι ομάδα επιπέδου των 16 του Champions League. Οι Μαδριλένοι είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Τσέλσι - Γαλατά 2-0: Η Τσέλσι δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί από την αρχή κιόλας. Αναμένεται να αποτελέσει σκληρό καρύδι σε περίπτωση που κληρωθεί με Μπάγερν - Ρεάλ και να έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά με οποιαδήποτε άλλη κλήρωση. Οι Τούρκοι φάνηκαν "λίγοι".

Ντόρτμουντ - Ζενίτ 1-2: Η Ντόρτμουντ είχε την τύχη να κληρωθεί για δεύτερη σερί χρονιά με ομάδα που δεν βρισκόταν σε ρυθμό πρωταθλήματος. Πέρασε όμως σε γενικές γραμμές δεν πείθει και δεν αποτελεί φόβητρο για καμία ομάδα στους οκτώ.

Μαν Γιουν - Ολυμπιακός 3-0: Οι περισσότεροι Έλληνες (οπαδοί του Ολυμπιακού και μη) είδαν αυτό το ματς. Πιστεύω ότι οι Άγγλοι πέρασαν λόγο "μετάλλου", λόγω "φανέλας". Ο Ολυμπιακός είχε τις δυνατότητες αλλά δεν μπόρεσε εν τέλη. Και το ερώτημα γι' αυτόν είναι "αν όχι και φέτος, πότε μια καλή πορεία στην Ευρώπη ; ; ; ".

Μπαρτσελόνα - Μαν Σίτυ 2-1: Η Μπάρτσα δεν είναι η Μπάρτσα των περασμένων ετών. Αυτό φαίνεται εδώ και δύο σαιζόν. Η Μαν Σίτυ παρόλο που στάθηκε καλά σε γενικές γραμμές, δεν πείθει ακόμα στην Ευρώπη.

Παρί - Λεβερκούζεν 2-1: Η Παρί με ευκολία προκρίθηκε. Είναι σκληρό καρύδι για την συνέχεια. Η Λεβερκούζεν έφτασε το ταβάνι της. Παραπάνω δεν μπορεί και δύσκολα θα μπορέσει και στο μέλλον.

Ατλέτικο - Μίλαν 4-1: Δίκαια πέρασε η Ατλέτικο. Δείχνει να είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα και φέτος και τα επόμενα χρόνια αν χειριστεί σωστά τις καταστάσεις της. Η Μίλαν ψάχνεται. Και θα ψάχνεται εφόσον δεν αποκτήσει παίκτες που θα την ανεβάσουν επίπεδο.

Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1: Η Μπάγερν είναι το πρώτο φαβορί και δίκαια. Δεν χάνει αυτή η ομάδα. Πιθανόν ο μόνος τρόπος να χτυπηθεί στις επόμενες φάσεις είναι η αμυντική τακτική (στυλ Τσέλσι 2012 και Ίντερ 2010). Άρα από την Τσέλσι ; ; ; Λόγω Μουρίνιο ; ; ; Πιθανό.. Θα δείξει το μέλλον... Η Άρσεναλ για πολλοστή φορά έδειξε ότι έχει χαμηλό ταβάνι και δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις κορυφαίες ομάδες.

1 σχόλιο:

  1. Για μενα τα φαβορι κατα σειρα ειναι:

    1. Μπαγερν (υπερομαδα απλα)
    2. Ρεαλ (εχει ανεβει παρα πολυ και παιζει μπαλαρα)
    3. Παρι ΣΖ (εχει εκπληκτικο υλικο)
    4. Τσελσι (λογω εμπειριας, προσωπικοτητας και Μουρινιο)
    5. Μπαρτσελονα (ολα να τα περιμενεις απο αυτους)
    6. Ατλετικο (ο Σιμεονε εχει φτιαξει τρομερη ομαδα)
    7. Ντορτμουντ (εξαιρετικο υλικο, αλλα παρα πολλοι τραυματισμοι)
    8. Μαν Γιουν (δεν εχει δειξει τιποτα.. και στο 3-0 επι του Ολυμπιακου πιο πολυ μιλησε η προσωπικοτητα των Γκιγκς, Φαν Περσι και Ρουνει και τα αντανακλαστικα του Ντε Χεα, παρα επαιξε μπαλα η Μαν Γιουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή