Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στον Gareth Bale


Κάθε Τετάρτη έχουμε πλέον καθιερώσει ένα αφιέρωμα σε παίκτη (πιο σπάνια σε μία ομάδα ή έναν προπονητή) που πρωταγωνιστεί στην διεθνή ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τον Ουαλό μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που έχει πλέον βρει τα πατήματά του στη Μαδρίτη, τον Γκάρεθ Μπέιλ.







Μεγάλος παικταράς ο Μπέιλ. Είναι ταχύτατος, έχει ένα από τα καλύτερα αριστερά πόδια του πλανήτη (σε πάσες, σέντρες, σουτ, εκτελέσεις στημένων), κάνει τρομερές κούρσες, είναι ικανότατος τριπλαδόρος και σκοράρει πολύ συχνά. Ξεκίνησε να παίζει αριστερό μπακ, ενώ σταδιακά μετακινήθηκε πιο μπροστά, ως αριστερό εξτρέμ, ενώ έπαιξε και σχεδόν μία σεζόν και ως επιθετικός χαφ!


Ο Γκάρεθ Φρανκ Μπέιλ γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1989 στο Κάρντιφ της Ουαλίας. 


Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε με τη Σαουθάμπτον το 2005. Στην πρώτη του σεζόν είχε μόλις 2 συμμετοχές, ενώ η επόμενη ήταν γεμάτη, αφού κατέγραψε 43 εμφανίσεις και 5 γκολ.


Το 2007 ο Μπέιλ υπέγραψε στην Τότεναμ, στην οποία έμεινε για 6 χρόνια και έγινε εκ των αγαπημένων της κερκίδας, δίνοντας τα πάντα στην ομάδα. 



Οι 3 πρώτες σεζόν του Μπέιλ ήταν κυρίως αναγνωριστικές, ώστε να συνηθίσει σε υψηλό επίπεδο, καταγράφοντας πάντως 76 συμμετοχές και 6 γκολ.



Η πρώτη του γεμάτη σεζόν ήταν η 2010-11, η οποία ήταν και η καλύτερη στην ευρωπαϊκή ιστορία της Τότεναμ, αφού έφτασε ως τους 8 του Τσουλου. 



Ο Μπέιλ έπαιξε 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, αφού ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα αριστερά (κυρίως άμυνα, αλλά μετακινήθηκε και πιο μπροστά σε κάποια παιχνίδια), σκόραρε 11 γκολ



Αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς από ψηφοφορία των παικτών στην Πρέμιερ Λιγκ, στην καλύτερη 11άδα της Πρέμιερ Λιγκ και στην καλύτερη 11άδα της UEFA!


Την ίδια σεζόν έγινε παγκοσμίως γνωστός για την εμφάνισή του απέναντι στην Ίντερ. Στο 4-3 του πρώτου ματς, έκανε ένα απίστευτο χατ τρικ και παραλίγο να ισοφαρίσει, αφού η ομάδα του έχανε 4-0 από το 35', ενώ στο δεύτερο παιχνίδι έδωσε 3 ασίστ και οδήγησε τα σπιρούνια σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους, με 3-1 επί της κατόχου του τροπαίου!


Την επόμενη χρονιά ο Μπέιλ καθιερώθηκε ως το μεγάλο αστέρι της ομάδας, μετά και την αποχώρηση του Μόντριτς για τη Ρεάλ, με τον οποίο είχαν αρμονική συνεργασία στην Τότεναμ (και πλέον μαγεύουν και στη Ρεάλ)!

Τη σεζόν 2011-12 ο Μπέιλ είχε 42 συμμετοχές και 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μονιμοποιηθεί ως μεσοεπιθετικός πλέον. Η Τότεναμ βγήκε 4η, ωστόσο έχασε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω της κατάκτησης του από την Τσέλσι. Ο Ουαλός συνέχισε να καταγράφει καταπληκτικές εμφανίσεις και αναδείχθηκε και πάλι στην καλύτερη 11άδα της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ήταν υποψήφιος και πάλι για παίκτης της χρονιάς!


Η περσινή σεζόν ήταν αναμφίβολα η καλύτερη στην καριέρα του Μπέιλ. Μετέτρεψε την Τότεναμ σε ομάδα που εξαρτάται από την απόδοση ενός παίκτη (τη δική του), πήρε σε όλη τη σεζόν στις πλάτες του την ομάδα και μάγεψε κόσμο με τα κατορθώματά του στο γήπεδο!


Είχε 44 συμμετοχές, σκόραρε 26 γκολ και έγινε ίνδαλμα στις τάξεις των οπαδών της Τότεναμ! Αγωνίστηκε κυρίως ως 10άρι και κεντρικός χαφ και ήταν ο ηγέτης του παιχνιδιού της ομάδας!



Αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ και από την Ομοσπονδία και από τους παίκτες, στην καλύτερη 11άδα του πρωταθλήματος και σε αυτήν της UEFA!


Λογικό ήταν μετά από τέτοια σεζόν το ενδιαφέρον πάρα πολλών τοπ ομάδων να απογειωθεί για τον Μπέιλ (είχε ήδη ακουστεί τα προηγούμενα χρόνια για Μπαρτσελόνα κυρίως, αλλά και για Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ρεάλ, Μπάγερν και άλλες) και να ξεσπάσει ένα μεγάλο σήριαλ.





Από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού φαβορί ήταν η Ρεάλ, η οποία με τα πολλά τον έκανε παίκτη της και ταυτόχρονα την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με 100 εκατομμύρια!!! Ο Μπέιλ έτυχε απίστευτης υποδοχής και η επερχόμενη συνεργασία του με τον Ρονάλντο τρέλανε τους πάντες!

Μέχρι στιγμής ο Μπέιλ με τη φανέλα της Ρεάλ, κυρίως λόγω των τραυματισμών, αλλά και της πίεσης λόγω του ποσού που ξοδεύτηκε, δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που ήταν όταν ήταν στην Τότεναμ. Ωστόσο, με τον καιρό έχει βρει τα πατήματά του, συνεργάζεται αρμονικά με την ομάδα, κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει σκοράρει 14 γκολ σε 27 συμμετοχές! Αναμένεται σπουδαία συνέχεια από τον Ουαλό με τους Μαδριλένους!



Φυσικά είναι και το μεγάλο αστέρι της εθνικής Ουαλίας. Μέλος της από το 2006 (σε ηλικία 17 ετών έκανε ντεμπούτο!), μετράει ήδη 43 συμμετοχές και 11 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος!






Βίντεο




1 σχόλιο:

  1. Κριμα που ειναι Ουαλος και δεν προκειται να παιξει ποτε σε euro / mundial .

    Κατα τα αλλα ειναι ενας παικτης με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εξελιξη ! Απο το πουθενα εγινε παγκοσμιος γνωστος (και οχι αδικα). Βρισκεται σε καλο δρομο και δειχνει να βελτιωνεται καθε χρονια. Το ζητουμενο ειναι να εχει και διαρκεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή