Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οι αδικημένοι παίκτες των μεγάλων ομάδων (μέρος 2ο)


Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα έχουμε το δεύτερο μέρος από την λίστα με τον παίκτη, από κάθε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, ο οποίος δεν τυγχάνει της λάμψης και της αναγνώρισης που αξίζει με βάση τη δουλειά που κάνει για διάφορους λόγους...






Διαβάστε το πρώτο μέρος της λίστας:



Ίντερ: Ρικάρντο Άλβαρεζ

Περίπου το ίδιο με τον Ντε Γιονγκ. Σε άλλη θέση βέβαια ο Ρίκι, αφού πρόκειται για μεσοεπιθετικό με εξαιρετικό ταλέντο, τεχνική, αντίληψη, σουτ και με τα δύο πόδια και ηγετικό ρόλο πολλές φορές. Και αυτός από τους λίγους (άντε άλλοι 7-8 να είναι εδώ) του τωρινού ρόστερ της Ίντερ που αξίζουν στ' αλήθεια να φορούν την φανέλα της.





Μπαρτσελόνα: Σεσκ Φάμπρεγας


Απλά λόγω του ταλέντου του Μέσι και του Νεϊμάρ, αλλά και τους τεράστιους (αλλά πλέον πεσμένους) Τσάβι και Ινιέστα, ο Σεσκ δεν έχει την αναγνώριση που θα ήθελε, παρόλο που είναι πολλές φορές ένα κέντρο μόνος του!






Ρεάλ Μαδρίτης: Λούκα Μόντριτς


Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Μόντριτς. Η εξέλιξή του στη Ρεάλ είναι φανταστική φέτος, κάνει πραγματικά τα πάντα από τον άξονα του γηπέδου, αλάνθαστος, είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της Ρεάλ, όμως ζει στη σκιά του Ρονάλντο, του Μπενζεμά, του Μπέιλ και τώρα τελευταία του Χεσέ. Τρομερός παίκτης!





Ατλέτικο Μαδρίτης: Αρντά Τουράν


Ο Ντιέγκο Κόστα βάζει τα γκολ, ο Βίγια είναι το μεγάλο όνομα, ο Κόκε δίνει τις καταπληκτικές ασίστ και ο Κουρτουά πιάνει τα πάντα, όμως την αθόρυβη δουλειά την κάνει ο αριστερός εξτρέμ Αρντά Τουράν. Ανεβοκατεβαίνει την πλευρά, βοηθάει το μπακ, βγάζει αντεπιθέσεις, δίνει πολλές μπαλιές, προωθεί το παιχνίδι και βοηθάει παντού.






Μπάγερν Μονάχου: Φίλιπ Λαμ

Ο,τι και να πω γι' αυτόν τον τύπο είναι λίγο. Πιστεύω πως όταν τελειώσει την καριέρα του θα μιλάμε για 1 εκ των 3-4 κορυφαίων πλάγιων μπακ στην ιστορία του ποδοσσφαίρου. Φέτος χρησιμοποιείται και ως αμυντικός χαφ, αλλά και εκεί δίνει ρεσιτάλ του πώς παίζεται η θέση. Για μένα τουλάχιστον τα 2-3 τελευταία χρόνια, είναι (μαζί με τον Ιμπραήμοβιτς) αυτός που ακολουθεί τους Μέσι-Ρονάλντο στο θρόνο!





Ντόρτμουντ: Κούμπα Μπλαστσικόφσκι


Ό,τι περίπου είδατε στην Ατλέτικο για τον Αρντά ισχύει και εδώ. Ο Λεβαντόφσκι και ο Ομπαμεγιάνκ βάζουν τα γκολ, ο Ρόις είναι το μεγάλο αστέρι, ο Γκέτσε πέρσι και ο Μκιταριάν φέτος βγάζουν τις πάσες, όμως ο ακούραστους Πολωνός με το όνομα γλωσσοδέτη κάνει σπουδαία δουλειά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού από τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής.




Παρί Σεν Ζερμέν: Μπλεζ Ματουιντί


Τρεχαλατζής, όμως είναι στη σκιά των μεγάλων αστέρων της Παρί. Κάνει πολύ σημαντική δουλειά από τον άξονα και παίζει καταλυτικό ρόλο σε πολλά ματς.



2 σχόλια:

  1. Μονο για τον Αλβαρες δεν συμφωνω. Ολοι περιμεναν πολυ περισσοτερα απο αυτον...
    Επισης θα εβαζα στην λιστα και τον Καμπαιγ , που ειναι φοβερος παικτης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αλβαρεζ ειναι απο τους πιο σταθερους σε αποδοση πακτες της Ιντερ. Μαζι με Γκουαριν, Παλασιο και Χαντανοβιτς οι μονοι που μπορεις να βασιστεις εαν εισαι οπαδος της Ιντερ.

    Ο Καμπαιγ οντως ειναι πολυ παικταρας, αλλα εχει λιγο καιρο στην Παρι γι αυτο προτιμησα τον ''παλιο'' Ματουιντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή