Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Inter Milan - AC Milan 1-1 Το σκορ αδικεί την Μίλαν

Με 1-1, τελείωσε το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στην Ίντερ και την Μίλαν. Έτσι, η Μίλαν πέρασε έστω και για μία μέρα στην τρίτη θέση (αύριο παίζει η Λάτσιο) και η Ίντερ παρέμεινε έναν βαθμό κάτω από την συμπολίτισσα της.

Σ' αυτό το ντέρμπι και οι δύο ομάδες, προερχόταν από Ευρωπαϊκά παιχνίδια (η Μίαν έπαιξε με την Μπαρτσελόνα και η Ίντερ με την Κλούζ).

Ας περάσουμε όμως στα του αγώνα . . .

Το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο ήταν ισορροπημένο. Οι δύο ομάδες, έκαναν αναγνωριστικό παιχνίδι και στην συνέχεια ο αγώνας απέκτησε ροή.

Η Μίλαν, από το 15ο λεπτό και μετά ανέβασε στροφές, πίεσε την Ίντερ, ανέβασε αρκετούς παίκτες στην επίθεση και έψαξε το γκολ. Είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο (15ο λεπτό με 25ο). Έκλεισε την Ίντερ πίσω, έκανε φάσεις, έβγαλες αυτοματισμούς.

Στο 20ο λεπτό, ο Ελ Σαράουι (αφού δέχτηκε ωραία διαγώνια - συρτή πάσα) με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο, γενικά παρατηρήσαμε τα εξής:

- Η Μίλαν, περιόρισε τα ατομικά της λάθη στον ελάχιστο βαθμό.

- Η Μίλαν, ανέβασε τις γραμμές αρκετά, όπως και όσο έπρεπε, προσέχοντας στην κυκλοφορίας της να μην χαθεί η μπάλα και δεχτεί αντεπίθεση.

- Η Μίλαν, πίεσε την Ίντερ, μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της και την ανάγκασε να κάνει αρκετά λάθη. Σε ένα από αυτά τα λάθη, προήλθε και το 1-0.

- Η Μίλαν, ανέβαζε παίκτες και ταυτόχρονα είχε γρήγορες επιστροφές, όποτε αυτό χρειαζόταν.

- Η Μίλαν, επέλεξε να "χτυπήσει" την Ίντερ από τα αριστερά (δηλαδή από την δεξιά πτέρυγα της Ίντερ) με τον Ντι Τσίλιο να ανεβαίνει συχνά πυκνά και να προκαλεί πολλά ρήγματα.

- Η Ίντερ, σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους δεν κατάφερε να φτιάξει παιχνιδι, να πιέσει και να κλείσει την Μίλαν.

- Η Ίντερ, έδειξε συμπτώματα νευρικότητας και άγχους (τόσο στην φάση που ο Καμπιάσο κλώτσησε τον πεσμένο Μοντολίβο στα πλευρά, όσο και στην κίτρινη κάρτα του Ρανόκια, όπως επίσης και στις φάσεις που η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Άλβαρεζ και ο Γκουαρίν ενώ μπήκε περιοχή από τα πλάγια, βγήκε έξω από την γραμμή του άουτ πριν σεντράρει. Δείγματα νευρικότητας και άγχους όλα αυτά).

- Η Ίντερ, δεν είχε καλές τοποθετήσεις παικτών κυρίως στην άμυνα και θα μπορούσε να δεχτεί και παραπάνω γκολ.


Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν πιο ισορροπημένο. Μοιρασμένες φάσεις, αλλά δεν υπήρξε καλός ρυθμός. Η Μίλαν, από την μία πλευρά έψαξε όσο μπορούσε το δεύτερο γκολ που θα της έδινε την νίκη, αλλά από την άλλη δεν ήθελε να ρισκάρει κιόλας, αφήνοντας ακάλυπτους χώρους πίσω.

Ο Σκελότο (έτσι τον αποκαλούσαν οι Ιταλοί σχολιαστές) αποδείχτηκε "χρυσή αλλαγή" για τον Αντρέα Στραματσιόνι, καθώς μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε με μία όμορφη κεφαλιά. Το γκολ προήλθε μετά από μία σέντρα ακριβείας του Ναγκατόμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, γενικά παρατηρήσαμε τα εξής:

- Το παιχνίδι ήταν περισσότερο ισορροπημένο.

- Η Μίλαν, επιδίωξε το δεύτερο γκολ, μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

- Στα αρνητικά της Μίλαν, το γεγονός ότι δεν καθάρισε το παιχνίδι (με δεύτερο γκολ από το πρώτο ημίχρονο ή ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο) εφόσον είχε τις προϋποθέσεις.

- Η Ίντερ, δεν δημιου΄ργησε παιχνίδι, δεν πίεσε την Μίλαν, δεν την έκλεισε. Απλά ήταν τυχερή που ισοφάρισε και δεν δέχτηκε προηγουμένως και δεύτερο γκολ.

- Η Ίντερ, μπορεί να ισορρόπησε στο δεύτερο μέρος αλλά η επιθετική της γραμμή ήταν βραχυκυκλωμένη.

- Η Ίντερ, στο τελευταίο δεκάλεπτο, προσπάθησε να κλείσει την Μίλαν, αλλά αρκέστηκε στην κατοχή.

- Στον Στραματσιόνι πιστώνεται η "χρυσή αλλαγή" του Σκελότο. Αντίθετα, για τον Αλέγκρι υπάρχουν ερωτηματικά γιατί άργησε τόσο πολύ να κάνει τις αλλαγές του... Τη  πρώτη του αλλαγή την έκανε στο 81ο λεπτό.

- Από το 1-1 και μετά οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν. Φύλαξαν τα νώτα τους (άλλωστε και ντέρμπι μεγάλο ήταν και το γόητρο παίζει τον ρόλο του και από αγώνες Ευρωπαϊκούς προερχόταν)..


Εντύπωση προκαλεί η άκρως θετική παρουσία του Μουντάρι στον χώρο του κέντρου για την Μίλαν. Δείχνει ένας κεντρικός μέσος που μπορεί να τα κάνει όλα και να βοηθήσει τα μέγιστα. Τόσο την Τετάρτη με την Μπάρτσα, όσο και σήμερα με τη Ίντρ, έδειξε ότι είναι ικανός να αμυνθεί, να πατήσει αντίπαλη περιοχή, να σουτάρει από μακρυά, να δώσει γκολ, ότι είναι μαχητικός.

Η Μίλαν, ήταν καλύτερη, έκανε περισσότερες φάσεις, έβγαλε αυτοματισμούς και το τελικό 1-1 την αδικεί. Η Ίντερ, ήταν πολύ κακή στο πρώτο μέρος. Και τυχερή που δεν δέχτηκε πάνω από ένα γκολ. Στο δεύτερο, ισορρόπησε αλλά δεν εντυπωσίασε. Μόνον το 1-1 κρατάει. Θα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να βρεθεί μέσα στην τελική τριάδα της βαθμολογίας...

2 σχόλια:

  1. αδικει την μιλαν,αλλα ας μην ξεχναμε οτι και η ιντερ παροτι ντεφορμε τελευταια ειναι ομαδα με ιστορια και παικτες που ξερουν απο τετοια παιχνιδια...το οτι βρεθηκαν πισω στο σκορ νωρις και αντεδρασαν δειχνει και την νοοτροπια τους.
    πολυ καλος αγωνας,με αρκετες φασεις,στο τελος νικησε το ποδοσφαιρο (και το στοιχημα φυσικα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει.. Ομάδες κολοσσοί και οι δύο. Δεν το συζητάμε...

    Απλά, η Μίλαν ειναι τωρα σε καλύτερη φάση από την Ίντερ. Και χθες, είχε ευκαιρία νίκης... Ειδικά με την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή