Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Premier League: Match Preview 23-24/02/2013

Καλημέρα και Καλό ΣΚ σε όλους/ες από το παγωμένο Λονδίνο (πάλι χιονίζει για 4η-5η φορά φέτος)!   Φουλ αγωνιστική δράση το ΣΚ και Δευτέρα για την Premier και τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. 
.
.
To υποτιθέμενο ντέρμπι βάση βαθμών είναι την Κυριακή: Manchester City - Chelsea. Αν όμως επέλεγα να παρακολουθήσω μόνο ένα ματς από όλη την αγωνιστική αυτό θα ήταν αναμφισβήτητα το West Ham - Tottenham για πολλούς λόγους. Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σάββατο 23/02/2013
14:45 Fulham - Stoke City
17:00 Arsenal - Aston Villa
          Norwich - Everton
          QPR - Manchester United
          Reading - Wigan
          West Bromwich Albion - Sunderland
Κυριακή 24/02/2013
15:30 Manchester City - Chelsea
          Newcastle - Southampton
Δευτέρα 25/02/2013
22:00 West Ham Utd - Tottenham

Επιλογές - Ποντάρισμα

Μονό αποδεκτό: Newcastle - Southampton 1, (με απόδοση 2.20)

Στοιχηματίζω 20.00 € x 2.20 = 44.00 €

Μονό αποδεκτό: West Ham Utd - Tottenham 1, (με απόδοση 3.50)
Στοιχηματίζω 20.00 € x 3.50 = 70.00 €

Η μπάγκα μου πέφτει στα 850.00 €.

Ανάλυση Σκεπτικού
Όλοι ξέρουμε ότι το μεγάλο αστέρι της Tottenham είναι ο Gareth Bale. Παρόλα αυτά οι μικρές διαστάσεις του Boleyn Ground (Upton Park) δε θα του δώσουν την ευκαιρία να ανεβάσει ταχύτητες. Επιπρόσθετα ο Sam Allardyce είναι κατά παράδοση λάτρης της άμυνας και στο πως να μελετάει τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Πιστεύω λοιπόν ότι θα καταφέρει να τον "κλείσει" επιτυχώς.

Η ομάδα της Τότεναμ επιπλέον έχει και την κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών σε Premier και Europa League (αγωνίστηκε και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο την Πέμπτη). Μοναδικός διαθέσιμος επιθετικός ο Adebayor που παρόλα αυτά δεν βρίσκεται σε φόρμα. Τα κάστανα από τη φωτιά βγάζει πάντα ο Bale.

Στο ματς θα κρατηθεί ενός λεπτού - όχι σιγής - αλλά χειροκροτήματος προς την μνήμη του μεγάλου κεντρικού αμυντικού Sir Bobby Moore (20 χρόνια από τον θάνατό του), ο οποίος αποτέλεσε ηρωϊκή μορφή για West Ham (με 544 συμμετοχές), αλλά και για την Εθνική Αγγλίας (108 συμμετοχές με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966). Προς τιμήν του το ένα πέταλο του γηπέδου της West Ham έχει το όνομά του και είναι λογικό η ομάδα να έχει άλλον έναν λόγο να θέλει να κερδίσει το συγκεκριμένο ματς προς τιμήν του.

Από εκεί και πέρα, η κόντρα των δύο ομάδων είναι δεδομένη. Δεν είναι απλά ένα τοπικό ντέρμπι. Η Tottenham ανέκαθεν "έκλεβε" παίκτες από την WHU. Ακόμη και τώρα συνεχίζουν να πωλούνται μπλουζάκια με το πρόσωπο του προδότη Harry Redknapp. Επιπλέον την οργή των οπαδών των σφυριών θα συγκεντρώσει και ο επίσης αχάριστος Scott Parker, (και ο Jermaine Defoe ξεκίνησε την καριέρα του στην West Ham).

Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο το ματς καθώς η Tottenham είναι σε φουλ φόρμα και έχει μονάδες που μπορούν να σκοτώσουν (Bale, Adebayor, Lennon, Dembele, Dempsey). Παρόλα αυτά λόγω ιδιαιτεροτήτων εγώ θα ποντάρω στον άσο. 

Θετικά προβληματισμένος θα είναι ο Alan Pardew αφού θα έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Οι μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο ενδυνάμωσαν την ομάδα και πλέον κοιτάζει με άλλο μάτι την πορεία της (όχι για φέτος που τα πάντα έχουν κριθεί, αλλά για τη νέα χρονιά). Σίγουρα θα είναι ένα ζόρικο ματς, αφού και η Southampton είναι πολύ ανεβασμένη μετά την πρόσληψη του Mauricio Pocchettino.

Στατιστικά:

  • Οι ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 87 φορές. 35 νίκες για τη γηπεδούχο και 33 για τους φιλοξενούμενους. 
  • Τελευταίο ματς των δύο ομάδων έληξε 0-2 για τους Αγίους! 
  • 6 από τις τελευταίες 7 νίκες της Newcastle ήρθαν από τα εντός έδρας ματς.
  • Η ήττα της Newcastle από την Tottenham χάλασε ένα μίνι θετικό σερί νικών (με Chelsea και Aston Villa). 
  • O επιθετικός της Sunderland Rickie Lambert κυνηγάει να επιτύχει το 100ο γκολ. Μάλιστα έχει σκοράρει στις 5 από τις τελευταίες 6 εκτός έδρας αναμετρήσεις των Αγίων. Μακάρι να μην τα καταφέρει αύριο!


Betting Tips για τα υπόλοιπα παιχνίδια
  • Reading - Wigan πιθανός 1. Πιστεύω περισσότερο στην ομάδα της Reading. 
  • Fulham - Stoke City, πιθανός 1. Αν δεν πάρει και αυτό το ματς η Fulham αρχίζει να σφίγγει ο κλοιός αφού μετά έχει και πολύ δύσκολο πρόγραμμα. 
  • Norwich - Everton, no bet. Σε καμιά περίπτωση δε θα πήγαινα στο διπλό. 
  • QPR - Manchester Utd, no bet. Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω το 1.60 του διπλού. Μακάρι να βγει για αυτούς που ποντάρουν σε ισχυρά φαβορί, αλλά δεν ψήνομαι. Για άσο δεν το συζητάω. Δεν πρόκειται να ξαναποντάρω στην ομάδα της QPR, με έχει καταστρέψει φέτος. 
  • West Bromwich Albion - Sunderland: το μόνο που θα μπορούσα να προτείνω είναι Under. 
  • Manchester City - Chelsea, καθαρή τριπλή. Η Chelsea αποδίδει καλύτερα εκτός, η City βρίσκεται σε μεγάλη κάμψη, δεν αξίζει να ποντάρει κανείς στον άσο. 
Καλή τύχη σε όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου