Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Premier League: Match Review 19-20/01/13

Άσχημο Σάββατο, ξεκινήσαμε με το αριστερό αφού η West Brom δε μας έκανε το χατίρι να κερδίσει αυτήν την απαίσια ομάδα που λέγεται Aston Villa. Κατά τα άλλα βγήκε έστω και στο 90' το Goal - Goal  του Tottenham - Man. Utd.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. 


Η Liverpool ξεσπάθωσε απέναντι στα καναρίνια την οποία και κατατρόπωσε με 5-0! Επιτέλους η Liverpool έχεις κάποιον ποιοτικό παίκτη δίπλα στον Suarez. Ο Sturridge πραγματικά έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα. 3 γκολ σε μόλις 3 συμμετοχές για αυτόν. Το σημαντικό είναι ότι φαίνεται να ταιριάζει πολύ στην ομάδα, σε ένα σύστημα με 2 γρήγορους επιθετικούς που εναλλάσσονται τη θέση, ενώ είναι και οι 2 ταχύτατοι. Οι κόκκινοι φαίνεται να είναι σε καλή φόρμα, (3 παιχνίδια αήττητοι).

Πολύ όμορφα και τα 4 γκολ, ενώ το 5ο γκολ (αυτογκόλ) προήλθε από τον αμυντικό της Wigan. Το καλό για αυτούς είναι ότι επέστρεψε στη δράση και ο Borini (από τον πρόσφατο τραυματισμό), ενώ υπάρχει και ο φέρελπις Stirling στον πάγκο, οπότε επιτέλους υπάρχουν κάποιες επιλογές στην επίθεση και στα άκρα. 








Σε καλή κατάσταση βρίσκονται πλέον οι μαύρες γάτες, σε αντίθεση με τη Wigan που προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι μία από τις ομάδες που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία, καθώς στερείται παικτών με εμπειρία και ποιότητα. Με παίκτες σαν τον Stam, τον Beausejour, για επιθετικό τον Di Santo κλπ δεν πας πουθενά. 

Από την άλλη η Sunderland έχει την τύχη να έχει τον Steven Fletcher, ο οποίος είναι πραγματικά ένας αξιοπρεπέστατος επιθετικός για την Premier League. 10 γκολ σε 21 παιχνίδια και συνεχίζει! Ειδική στις αντεπιθέσεις η Sunderland αφού έχει τον ταχύτατο (αλλά τσαπατσούλη στην τελική προσπάθεια) Sessegnon. Αν και βρέθηκαν λοιπόν πίσω στο σκορ με αυτογκόλ γρήγορα κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με 1-3. 








Βλέπω τον Alan Pardew σύντομα να αποχαιρετά. Σε πολύ κακή κατάσταση η ομάδα. Ο Cabaye μπορεί να επέστρεψε, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ από φάουλ, αλλά έφυγε και πάλι τραυματίας από το γήπεδο. Μάλιστα στην αλλαγή του (επειδή ο κόσμος δεν το γνώριζε) αποδοκίμαζε την επιλογή του προπονητή τους. Πάντως οι ανθρακορύχοι αγωνίστηκαν πολύ καλά στο 1ο ημίχρονο, έκαναν πολλές φάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν με τον P. Cisse. 

Η Reading έκανε 2 ευκαιρίες συνολικά και ευτύχησε να έχει 100% ευστοχία! Και τα 2 γκολ η αλλαγή La Fondre, ο οποίος το 1ο γκολ το σημείωσε με το στήθος ενώ ήταν πεσμένος στο χορτάρι! Προσωπικά θεωρούσα ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ερχόταν ισοπαλία, αλλά η κακή κατάσταση της Newcastle με διέψευσε!








Στο ματς που επιλέξαμε δυστυχώς η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Μόλις στο 12΄ ο πολύ αξιόλογος επιθετικός της Aston Villa - Benteke, πέτυχε ένα φανταστικό γκολ. Το πρόβλημα για μας ήταν ότι και η 2η καθαρή τους ευκαιρία αξιοποιήθηκε σωστά με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα σοβαρό προβάδισμα για την Villa από το πουθενά (με Agbolanhor). 0-2 λοιπόν με 2 ευκαιρίες...

Από εκεί και πέρα το 2ο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι "Χωριάτες" κλείστηκαν για να κρατήσουν το υπερ-πολύτιμο για αυτούς τρίποντο, ενώ η Albion έκαναν επιθέσεις κατά κύματα. Το 1-2 έγινε πολύ γρήγορα μόλις στο 49'! Και ενώ έδειχναν ότι κάτι μπορεί να γίνει και να το γυρίσουμε, ο Odemwingie έχασε τα άχαστα. Σε μία μάλιστα από τις ευκαιρίες του αγώνα πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά πλάσαρε άστοχα από πλάγια θέση. Τελικά το 2-2 το πέτυχε αλλά στο 83', που πλέον ήταν αργά...








O Remy άρχισε να ξεπληρώνει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να τον αποκτήσουν από την Marseille (μαγκιά της QPR που τον απέκτησε μέσα από τα χέρια της Newcastle). Ταχύτατος επιθετικός που κινείται πολύ στην πλάτη της άμυνας και έχει καλά τελειώματα. 0-1 λοιπόν σε μια αντεπίθεση της QPR και ασίστ από τον πολύ καλό Taarabt.

 Το παράδοξο είναι ότι προειδοποίησε την άμυνα της WHU άλλες 2 φορές νωρίτερα, αλλά και τις δύο φορές ο Remy πιάστηκε (σωστά) off-site. Τελικά η 3η ήταν και η φαρμακερή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιον λόγο ανέβαινε τόσο ψηλά η άμυνα της WHU. Σε καμιά περίπτωση η ομάδα δεν μπορεί να παίξει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και να πιέζει ψηλά. Από εκεί και μετά η QPR κλείστηκε πολύ, προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις και εν μέρει τα κατάφερε, αφού ανταπεξήλθε σχετικά με επιτυχία. 

Οι νέες μεταγραφές της West Ham αγωνίστηκαν και ήταν σχετικά καλές (Joe Cole, σημείωσε γκολ, αλλά και ο Chamakh). Ειδικά ο Joe Cole φαίνεται αναγεννημένος στην ομάδα που τον ανέδειξε! Ο Chamakh από την άλλη, μπορεί για την Άρσεναλ να ήταν πολύ λίγος, αλλά για τα Σφυριά φαίνεται να ξεχωρίζει, (η έλλειψη ποιότητας στην ομάδα είναι εμφανής, που στηρίζεται κυρίως στη δύναμη, στο πάμε παιδιά να τους πάρουμε, γιουρούσι κλπ). Η ομάδα κλασσικά έπαιξε μονόπατα από τα αριστερά με τον Matt Jarvis ο οποίος έβγαλε πολλές σέντρες για το κεφάλι του Μαροκινού αρχικά και στη συνέχεια για τον Carlton Cole.

Τελικά τη λύση την έδωσε ο έταιρος Cole - Joe, αφού πήρε το ριμπάουντ από κεφαλιά του Carlton που απέκρουσε ο πολύ καλός Julio Cesar. Μετά από την ισοφάριση η ομάδα πίεσε πολύ για να γυρίσει ολοκληρωτικά το παιχνίδι, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Αρκεί και μόνο να ρίξει μια ματιά στα στατιστικά για να καταλάβει πως πήγε το παιχνίδι:

46 γεμίσματα για την West Ham
10 τελικές
63%-37% κατοχή
12-2 κόρνερ







Ασταθής ομάδα η Swansea, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Χθες μας έδειξε το καλό της πρόσωπο και κέρδισε με 3-0. Η Stoke City από την άλλη, ενώ είχε μία από τις καλύτερες άμυνες της Λίγκας, ξαφνικά δέχεται πολλά γκολ. Σε κακό φεγγάρι η ομάδα του Tony Pulis.

Όσο για τα σημερινά 2 ντέρμπι καλύτερα να δώσω τα βίντεο:
Chelsea - Arsenal: 
http://youtu.be/5UEgQUlzEfo

Tottenham - Manchester United:
http://www.dailymotion.com/video/xwwmvq_tottenham-vs-manchester-united-1-1-goals-highlights_sport

2 σχόλια:

  1. Ωραία η ανάλυση σου Vardari...

    Η Νιουκάστλ, πλέον έχει περάσει σε επικίνδυνο στάδιο. Και φαντάσου ότι με το ίδιο ρόστερ πέρυσι "χτυπούσε" 4άδα. Και ο Πάρντιου, ανανέωσε μέχρι το 2020 ! ! ! Η Ρέντινγκ ήταν καλά. Τωρα με το διπλό αυτό, μπαίνει σε τροχιά παραμονής...

    Η Άστον Βίλα, γιατί απαίσια ρε συ ; ; ; Μετα την 8άρα, είναι άστα να πάνε. Αφού το 0-2, δεν κατάφερε να το διατηρήσει και μάλιστα η Γουέστ Μπρόμ μπορόυσε να κάνει και το 3-2, είναι χάλια.

    Η Γουέστ Χαμ, λανθασμένα ανέβασε τις γραμμές της, τόσο πολύ. Πάντως, μετά το 0-1 το παιχνίδι "μύριζε" ότι θα έρθει στα ίσα. Ήταν πιεστική η Γουέστ Χαμ και άξιζε το γκολ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά ρε Jim.

    Πέρυσι 4άδα, φέτος 4άδα από το τέλος... Πλέον έχει όμως απουσίες: ο Ben Haim με τα γυάλινα πόδια και ο Cabaye είναι πολύ μεγάλες απουσίες, (είναι μόνιμα τραυματίες). Προβληματισμός υπάρχει και για τους 2 Αργεντίνους: Coloccini και Gutierez, που δε φαίνεται να έχουν το μυαλό τους στην ομάδα, (ίσως να σκέφτονται να αποχωρήσουν). Τέλος η ομάδα έχει μείνει μόνο με τον Papis Cisse και τα αδέλφια Ameobi (Shola και Sammy). Όλοι περίμεναν ότι μετά τη φυγή Demba Ba ο ερχομός του Remy θα ήταν σίγουρος, αλλά τελικά εκείνος κατέληξε στην QPR.

    H Aston Villa πιστεύω ότι θα πέσει, αν και η ομάδα της δεν είναι τόσο άσχημη. Έχει πραγματικά 3 πολύ δυνατούς επιθετικούς - μεσοεπιθετικούς (Bent, Benteke, Agbolanhor), των οποίων η αξία είναι πολύ υψηλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή