Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Jimlaw: Να βγει ο μήνας

Καλημέρα. Μπαίνουμε λοιπόν στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου. Ενός μήνα, που παραδοσιακά δεν είναι και ο πιο καλός στοιχηματικά. Όπως, ήδη έχω πει, από την μία οι διακοπές των πρωταθλημάτων και ο άσχημος καιρός και από την άλλη οι προσθήκες παικτών, που πραγματοποιούν πολλές ομάδες, συνθέτουν έναν μήνα αρκετά δύσκολο σε στοιχηματικό επίπεδο...


Συν τοις άλλοις, υπάρχουν στο πρόγραμμα πολλοί αγώνες Κυπέλλων, μέσα στον Γενάρη. Οι οποίοι αγώνες Κυπέλλων είναι από την φύση τους επικίνδυνοι και αμφίρροποι. Γενικότερα, αρκετά πρωταθλήματα προέρχονται από διακοπή, ο καιρός όπως προανέφερα είναι κακός και οι επιλογές "λιγοστεύουν".

Χρειάζονται και μερικές αγωνιστικές για να αποκτήσουν εκ νέου, μία φόρμα οι ομάδες που δεν έπαιζαν. Για παράδειγμα, όταν οι Γερμανοί έχουν πέντε εβδομάδες διακοπή και ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, δεν είναι καλό να πέσουμε με τα μούτρα πάνω τους για ποντάρισμα. Το ίδιο και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα...

Καλό είναι να αφήσουμε 2-3 αγωνιστικές να περάσουν μετά την επανέναρξη του κάθε πρωταθλήματος και μετά να ασχοληθούμε. Προσωπικά, κατά 99% θα ασχοληθώ με τα πρωταθλήματα που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, την επόμενη αγωνιστική τους.

Ας περάσουμε, όμως στο σημερινό πρόγραμμα. Αρχικά, από την πρώτη μελέτη μου, σημείωσα τις: Εσπανιόλ, Γουαδαλαχάρα, Βαγιαδολίδ, Βόλφσμπουργκ, Ρόντα, Σκάνθορπ, Γουότφορντ, Κόβεντρι, Μπάρνετ, Όξφορντ. 10 ομάδες, δηλαδή.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται να τις ποντάρω όλες. Πρέπει να αφήσω κάποιες έξω από το τελικό μου παιχνίδι. Αφήνω, λοιπόν, την Σκάνθορπ (δυνατή έδρα τελευταία η Καρλάϊλ και η Σκάνθορπ δεν έχει και τρελή φόρμα). Αφήνω και την Γουότφορντ (ζόρικη έδρα το city ground). Έξω και η Μπάρνετ (η Μπέρτον στηρίζεται στην έδρα της και είναι δυνατή εκεί).

Αφήνω και την Κόβεντρι (λόγω ενστίκτου πιο πολύ... Είναι καλή ομάδα, αλλά την Πρέστον την κόντραρα στο τελευταίο της εντός και επαληθεύτηκα.. Τώρα, την αφήνω). Αφήνω και την Βαγιαδολίδ (ναι μεν μετρά δύο σερί νίκες, αλλά τις έκανες εντός έδρας)..

Προχωράω στις ομάδες που κρατάω. Όξφορντ (από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Ομάδα, η οποία ξέρει να κερδίζει εκτός έδρας. Από την άλλη, η Φλίτγουντ σε μέτρια προς κακή κατάσταση. Το 3.25 του διπλού είναι καλό).

Εσπανιόλ (βρίσκεται σε ανέβασμα. Έχει δύο σερί νίκες. Από την άλλη, η Σαραγόσα έχει τρείς σερί ήττες μέσα στο 2013. Επίσης, η Σαραγόσα, έχει πολλές ήττες εντός. Είναι ευάλωτη εντός έδρας. Το 3.50 του διπλού είναι επίσης καλό).

Γουαδαλαχάρα (αήττητη ομάδα εδώ και 7-8 αγωνιστικές. Έχει βρει ρυθμό και ξέρει πως να αποφεύγει την ήττα. Από κει και πέρα, αν βρει τρόπο να σκοράρει, παίρνει και νίκες. Η Χιρόνα, σε πτώση. Προέρχεται και από τεσσάρα από την Σαμπαντέγ. Κάπου στο 3.50 περίμενα το διπλό. Στο 4.80, έχει αξία).

Ρόντα [εδώ κάνω μία παρασπονδία. Είπα παραπάνω, ότι, με τα πρωταθλήματα που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα θα ασχοληθώ την άλλη εβδομάδα, αφήνοντας τουλάχιστον δύο αγωνιστικές να παιχτούν. Εδώ, όμως έχω μια Ρόντα αήττητη τα τελευταία τέσσερα ματς, με καλή παράδοση (0-3-4 τα τελευταία χρόνια), κόντρα σε μία Ντεν Χάαγκ που δεν φημίζεται για την καλή της έδρα. Το διπλό του 4.00 είναι υψηλό).

Το ερώτημα είναι πως θα τα ποντάρω αυτά τα σημεία... Θα μπορούσα να κάνω ένα σύστημα 2-3-4 ή να αφαιρέσω ένα και να κάνω ένα trixie (2-3). Θα μου έκαναν κακό, όμως, οι πιθανότητες επαλήθευσης. Αν ποντάρω το 2-3-4 (yankee) θα θέλω τουλάχιστον 50% ευστοχία (2/4) για να μην χάσω.

Αν ποντάρω το 2-3, θα θέλω 67% ευστοχία για να μην χάσω και ταυτόχρονα για να κερδίσω... Θα κάνω αυτό που συνηθίζω από τις αρχές του μήνα. Θα μειώσω τις πιθανότητες ήττας μου, κατά πολύ και θα πάω με μονά. Άλλωστε, με βοηθούν οι αποδόσεις... Είναι υψηλές... Έτσι, λοιπόν με 1/4 μαζεύω το ποντάρισμα μου (σχεδόν όλο) και με 2/4 (όποια κι αν είναι, βγάζω κέρδος)...

Αρχικό κεφάλαιο: 1000 μονάδες
Προηγούμενο υπόλοιπο: 1005,10 μονάδες

Επιστροφές (23/1/2013): 13 μονάδες
Υπόλοιπο: 1018,10 μονάδες
Ποντάρισμα (26/1/2013):

Μονά αποδεκτά
Φλίτγουντ - Όξφορντ 2 (3.25) Χ 18,5 μονάδες
Σαραγόσα - Εσπανιόλ 2 (3.50) Χ 17,5 μονάδες
Χιρόνα - Γουαδαλαχάρα 2 (4.80) Χ 12,5 μονάδες

Ντεν Χάαγκ - Ρόντα 2 (4.00) Χ 15 μονάδες
Ανοιχτά μπετ: 63,5 μονάδες
Νέο υπόλοιπο: 954,60 μονάδες


Το σκεπτικό μου, το εξήγησα παραπάνω. Με ένα και μόνο εύστοχο, παίρνω πίσω σχεδόν όλο το ποντάρισμα μου. Με δύο, βγήκα και κερδισμένος. Θέλω να βγάλω τον μήνα απλά. Και αυτό που θέλω είναι να ελαχιστοποιώ, όσο γίνεται τις πιθανότητες ήττας μου. Γι' αυτό και παίζω μ' αυτό τον τρόπο (με μονά)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου