Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Real Madrid - Barcelona 1-1 Ανοιχτοί λογαριασμοί (Vid)

Με 1-1 ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και σε Μπαρτσελόνα. Βάση του τελικού σκορ, οι δύο ομάδες αφήνουν "ανοιχτούς λογαριασμούς" για τον ημιτελικό του Καμπ Νου στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο αγώνας, δεν είχε τον ρυθμό και την ποιότητα που είχαν τα προηγούμενα ντέρμπι των δύο ομάδων. Παρόλα αυτά, περιλάμβανε αρκετή τακτική και χαμένες κλασικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Το 1-1, επαναλαμβάνεται μετά από εννέα παιχνίδια ανεξαρτήτου έδρας. Τελευταία φορά είχε σημειωθεί στις 3-5-2011, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Καμπ Νου, για το Champions League της σεζόν 2010-2011.

Η Ρεάλ, ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα. Ως γηπεδούχος που ήταν, "έψαχνε" το γρήγορο γκολ. Ένα γκολ, το οποίο θα της έδινε έξτρα ώθηση αλλά και θα βοηθούσα τα πλάνα του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι ευκαιρίες, όμως, του Ρονάλντο (στο 2ο λεπτό με φάουλ) και του Εσιέν (σέντρα - σουτ στο 9ο λεπτό) αποκρούστηκαν από τον Πίντο.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ "περίμενε" την Μπάρτσα. Η Μπάρτσα, ανέλαβε ενεργητικό ρόλο στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η αμυντική λειτουργία των Μαδριλένων ήταν τόσο καλή, που δεν έδινε δικαιώματα στους Καταλανούς. Εξαίρεση μόνον, αποτέλεσε στο 24ο λεπτό το γύρισμα της μπάλας του Βαράν στον Αντάν (που ήταν πολύ αδύνατο). Ο Τσάβι, "έκλεψε" την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.


ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΡΕΑΛ


Το αδύνατο σημείο της Ρεάλ, ήταν η αμυντική της γραμμή
. Μόνο ο Αρμπελόα έπαιζε από τους λεγόμενους βασικούς. Και εκείνος ως αριστερό μπακ. Ως δεξί μπακ, αγωνιζόταν ο Εσιέν. Πράγμα το οποίο σήμαινε αδυναμία της Ρεάλ να αναπτυχθεί από τα άκρα. Στο κέντρο άμυνας, ο Βαράν με τον Καρβάλιο. Και τερματοφύλακας, ο Αντάν. Παρόλα αυτά, οι απουσίες των βασικών αμυντικών αντιμετωπίστηκαν με την καλοδουλεμένη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.


ΤΑΚΤΙΚΗ ΡΕΑΛ


Καταρχήν, η Ρεάλ δεν ανέβασε την αμυντική της γραμμή πάνω από τα 12-15 μέτρα πάνω από την περιοχή της
. Στην συνέχεια, όταν κάποιος παίκτης της Μπάρτσα (είτε από τα άκρα - είτε από τον άξονα) έκανε κίνηση προς την περιοχή, υπήρχε πάντα ένας Μαδριλένος αμυντικός που τον ακολουθούσε. Επίσης, η πίεση των κεντρικών χαφ της, ήταν έντονη. Και συν τοις άλλοις, οι γραμμές της Ρεάλ ήταν πολύ κοντά. Δεν είχαν μεγάλες αποστάσεις.

Η Ρεάλ, δεν έπαιξε κατακτιτικό ποδόσφαιρο. Δεν ανέβασε τις γραμμές της, με σκοπό να σκοράρει οπωσδήποτε. Ο Μουρίνιο, γνώριζε καλά ότι είχει σημαντικές απουσίες και ότι δεν τον "έπαιρνε" να παίξει κυρίαρχο ποδόσφαιρο. Αν άφηνε χώρους πίσω, οι γρήγοροι Καταλανοί θα έβρισκαν πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Με το πέρασμα των λεπτών, η Ρεάλ πίεσε παραπάνω τους παίκτες της Μπάρτσα, οι οποίοι όταν πιεζόταν "έχαναν" συχνά την μπάλα. Αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 3-4 φάσεις μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου. Η Ρεάλ να ασκεί πίεση και η Μπάρτσα να "πουλάει" μπάλα στο κέντρο.

Στο 27ο λεπτό, ο Μπενζεμά έχασε μονάδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Και αυτή η φάση, προήλθε μετά από πούλημα μπάλας της Μπάρτσα στο κέντρο. Απόδειξη, ότι η πίεση και το πλάνο του "Μου", έπιαναν τόπο. Ο Γάλλος, δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Μουρίνιο, κατάφερε στο πρώτο μέρος να αντιμετωπίσει πολύ καλά τις απουσίες του. Το θέμα του, απλά ήταν το πως θα σκοράρει. Μόνο το γκολ έλειψε από την Ρεάλ.

Η Μπάρτσα, απείλησε από το φάουλ - δοκάρι του Τσάβι στο 21ο λεπτό και από το χαλαρό γύρισμα του Βαράν στον Αντάν, που έκλεψε πάλι ο Τσάβι. Κατά τα άλλα, η Μπάρτσα ήταν βραχυκυκλωμένη. Τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ


- Η Ρεάλ επιδίωξε το γρήγορο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο.

- Στην συνέχεια, "περίμενε" την Μπάρτσα στηριζόμενη στην αμυντική της λειτουργία.
- Οι γραμμές της Ρεάλ ήταν κοντά η στην άλλη.
- Όταν η Ρεάλ πίεζε στο κέντρο, οι παίκτες της Μπάρτσα, συχνά "πουλούσαν" την μπάλα.
- Η Μπάρτσα, δεν ανέβαζε πολλούς παίκτες στην επίθεση.


Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε ξανά με φάση για την Ρεάλ στο 47ο λεπτό. Ο Ινιέστα, έχασε την μπάλα στο κέντρο (πιθανό φάουλ) και ο Μπενζεμά μέσα από την περιοχή έκανε σουτ, το οποίο ήταν άστοχο.

Στο 50ο λεπτό, μετά από ένα διώξιμο του Αρμπελόα (αν δεν κάνω λάθος) και μια αδράνεια των παικτών της Ρεάλ να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Φάμπρεγας, ο οποίος σκόραρε. Ένα φτηνό γκολ, για την Ρεάλ.

Στην συνέχεια, το δεδομένο ήταν πως η Ρεάλ θα ανέβαινε. Έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 60ο λεπτό, ο Ρονάλντο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Η μπάλα, μετά από σέντρα, πέρασε από τρεις Καταλανούς αμυντικούς (Πικέ, Πουγιόλ, Άλβες) οι οποίοι αδράνησαν. Παρόλα αυτά, ο Ρονάλντο αστόχησε από κοντά.


ΜΕΤΑ ΤΟ 60


Εφόσον, η Ρεάλ θα ανέβαινε κυνηγώντας την ισοφάριση, το σίγουρο ήταν ότι η Μπάρτσα θα έβρισκε χώρους για την κόντρα επίθεση
. Η Μπάρτσα, άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, να κάνει το passing game της κατά διαστήματα, να ανεβάζει και τα πλάγια μπακ (κυρίως τον Άλβες), ο Μέσι να παίρνει πρωτοβουλίες, γενικότερα να βρίσκει χώρους...

Στο 70ο λεπτό, ο Άλβες πήρε την μπάλα από τα δεξιά (μετά από ανέβασμα του) και "έβγαλε" μια μπαλιά μέσα στην περιοχή για τον Φάμπρεγας, ο οποίος αστόχησε στο σουτ. Και στο 73ο λεπτό, χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Μετά από ανεκμετάλλευτο κόρνερ της Ρεάλ, βγήκε η βαθιά μπαλιά για τον Πέδρο, ο οποίος έφυγε μόνος του τετ α τετ με τον Αντάν. Έφτασε μέχρι την μικρή περιοχή (από πλάγια θέση), αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ...

Αν η Μπάρτσα σ' αυτή την φάση έκανε το 0-2, όλα θα τελείωναν... Και επειδή ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο, στο 81ο λεπτό ο Βαράν με κεφαλιά (από το σημείο του πέναλτι) και μετά από σέντρα του Οζίλ, έκανε το τελικό 1-1. Η Μπάρτσα, στο 88ο λεπτό έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Άλμπα και έτσι έμεινε το 1-1.


ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ


Ασφαλώς και η Μπάρτσα, με το εκτός έδρας γκολ, πήρε ένα μικρό προβάδισμα
. Τίποτα, όμως δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο. Η Ρεάλ, στα τελευταία παιχνίδια στο Καμπ Νου, έχει το αποτέλεσμα και τα γκολ. Μετά την πεντάρα της 29ης Νοέμβρη 2010 και στα επόμενα 6 ματς που έδωσε στην Βαρκελώνη με την Μπάρτσα, έχει απολογισμό μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Οι δύο ήττες, είναι στο super cup.

Φυσικά και η Μπάρτσα, θα παρουσιαστεί διαφορετικά εντός έδρας. Η Ρεάλ, μέχρι τότε θα έχει πίσω και τους απόντες (Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κασίγιας).

Στον πρώτο ημιτελικό, η τακτική έπαιξε τον ρόλο της για την Ρεάλ αλλά η έλλειψη ουσίας στις ευκαιρίες της (μέχρι το 80ο λεπτό), της στέρησαν το θετικό αποτέλεσμα. Η Μπάρτσα, βραχυκυκλώθηκε αλλά δεν λύγισε. Και πήρε θετικό αποτέλεσμα.


Στην Βαρκελώνη, η Ρεάλ θα θέλει ένα γκολ. Σε πρώτο πλάνο, βέβαια. Όχι, δύο όπως πέρυσι. Μένει να δούμε την τακτική που θα ακολουθήσει ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ στον επαναληπτικό και το αν η Μπάρτσα θα καρδιοχτυπήσει τους οπαδούς της, όπως πέρυσι...Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τα γκολ του αγώνα . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου