Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Οι όμιλοι του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ

Καλησπέρα σε όλους. Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινάει σήμερα και όλοι αναμένουμε να δούμε σπουδαίο ποδόσφαιρο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, που αναμένεται και φέτος συναρπαστική.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη φάση των ομίλων του φετινού θεσμού και να κάνουμε τις προβλέψεις μας για την τελική κατάταξη.










Α' όμιλος

Ατλέτικο Μ. - Γιουβέντους - Ολυμπιακός - Μάλμε

Δύσκολη κλήρωση για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας. Φέτος για κάποιο λόγο πιστεύω πως η Γιουβέντους είναι πιο πιθανό να κάνει μία φοβερή πορεία στην Ευρώπη παρά να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την υπολογίζω ως 1η στον όμιλο. Ακολουθεί η Ατλέτικο που έκανε τρομερή μπίζνα στο μεταγραφικό παζάρι και έχει και την περσινή καταπληκτική χρονιά ως παρακαταθήκη. Ο Ολυμπιακός πάντως πιστεύω πως όσο δύσκολο είναι να περάσει, τόσο δύσκολο είναι να χάσει και την 3η θέση από την χαμηλού επιπέδου (για Τσουλου) Μάλμε.



Β' όμιλος

Ρεάλ Μ. - Βασιλεία - Λίβερπουλ - Λουντογκόρετς

Εντάξει για τον πρώτο δεν χωράει κουβέντα. Ρεάλ χωρίς 2η σκέψη. Το ίδιο και για τον τελευταίο. Η Λουντογκόρετς δεν μπορεί να κάνει κι άλλη υπέρβαση. Όσον αφορά τη 2η θέση, πιστεύω πως η Λίβερπουλ έχει ιερό καθήκον στην επιστροφή της να προκριθεί τουλάχιστον στους 16, έχοντας ανταγωνισμό την πάντα υπολογίσιμη στην Ευρώπη, Βασιλεία. Πιστεύω πως οι Reds θα τα καταφέρουν και οι Ελβετοί θα συνεχίσουν στο Europa League.



Γ' όμιλος

Μπενφίκα - Ζενίτ - Λεβερκούζεν - Μονακό

Πραγματική ''σφαγή'' εδώ. Ο πιο αμφίρροπος όμιλος, με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς για το πού θα τερματίσουν οι 4 ομάδες να έχουν ίσες πιθανότητες. Πρώτη πάντως βλέπω τη Λεβερκούζεν, που έχει φτιάξει φοβερό σύνολο, και 2η την Μπενφίκα, που πρέπει επιτέλους να προκριθούν και πάλι από τον όμιλο. Όσον αφορά τους 2 νεόπλουτους της παρέας, προβλέπω τη Μονακό να κερδίζει στο νήμα την 3η θέση και τη Ζενίτ να τερματίζει τελευταία.




Δ' όμιλος

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ - Γαλατασαράι - Άντερλεχτ

Και την Άρσεναλ, όπως και τη Γιούβε, την έχω για μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη φέτος. Πιστεύω πως θα τερματίσει 1η, στη μάχη με τη Ντόρτμουντ για την πρωτιά, με τους Βεστφαλούς να βγαίνουν 2οι. 3η θέση την Γαλατά από το ανερχόμενο πρωτάθλημα της Τουρκίας, και τελευταία την Άντερλεχτ.



Ε' όμιλος

Μπάγερν - Μάν. Σίτι - ΤΣΣΚΑ Μ. - Ρόμα

Ο κορυφαίος όμιλος του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Με 3 τρομερές ομάδες που διεκδικούν τίτλο σε 3 από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και μία ομάδα από τη Ρωσία που πάντα είναι σκληροτράχηλη και δύσκολη αντίπαλος. Πρώτη θέση βλέπω την ομάδα μου τη Μπάγερν, που έχει φτιάξει ένα τρομερό ρόστερ, δεύτερη τη Σίτι, που φέτος είναι έτοιμη για το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη, 3η τη Ρόμα, που θα αφοσιωθεί κυρίως στο πρωτάθλημα και 4η την ΤΣΣΚΑ, που σίγουρα δεν θα πέσει αμαχητί.



ΣΤ' όμιλος

Μπαρτσελόνα - Παρί Σ.Ζ. - Άγιαξ - ΑΠΟΕΛ

Λέω από τώρα πως η Παρί θα κατακτήσει τη φετινή κούπα. Κάνω την πρόβλεψή μου. Την βλέπω 1η στον όμιλο, και 2η την Μπαρτσελόνα που κάνει νέα αρχή φέτος έχοντας τρομερό υλικό. 3ο βλέπω τον Άγιαξ που πιστεύω στη μετέπειτα πορεία του στο Europa θα φτάσει τουλάχιστον ημιτελικά, και τελευταίο τον συμπαθέστατο ΑΠΟΕΛ, των ''αδερφών'' μας Κύπριων.



Ζ' όμιλος

Τσέλσι - Σάλκε - Σπόρτινγκ Λ. - Μάριμπορ

Το αφεντικό του ομίλου είναι η Τσέλσι και θα τερματίσει φυσικά 1η έχοντας τουλάχιστον 15 βαθμούς. Τελευταία 99% η Μάριμπορ. Απο εκεί και πέρα, έχουμε 2 ομάδες ισάξιες, με ιστορία αμφότερες και με πολύ καλά ρόστερ, να διεκδικούν την 2η θέση. Προβλέπω νικήτρια στο τέλος τη Σάλκε, με τη Σπόρτινγκ να συνεχίζει στο Europa League.



Η' όμιλος

Πόρτο - Σαχτάρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο - ΜΠΑΤΕ

Και αυτός ο όμιλος είναι πολύ αμφίρροπος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολύ ευχάριστα και ενδιαφέροντα παιχνίδια από άποψη θεάματος, αφού και οι 4 ομάδες παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τις προβλέψεις μου, αν και είναι πολύ δύσκολο να πέσω μέσα έστω και στις 2 θέσεις από τις 4, προβλέπω κατά σειρά να τερματίζουν: Πόρτο, Μπιλμπάο, Σαχτάρ, ΜΠΑΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου