Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αφιέρωμα στον Mario Balotelli



Ο Μάριο Μπαλοτέλι επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, υπογράφοντας στη Λίβερπουλ, και το Betgrass σας παρουσιάζει την πορεία του.









Η καριέρα του


Ο Μάριο Μπαργουά Μπαλοτέλι, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1990 στο Παλέρμο της Ιταλίας. Σύντομα μετακόμισε με την οικογένειά του στην περιοχή της Λομβαρδίας και το Λουμετσάνε. Στα 11 του χρόνια εντάχθηκε στην τοπική ομώνυμη ομάδα, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006, έχοντας περάσει και από δοκιμαστικά με τη Μπαρτσελόνα. Έμεινε μία σεζόν, αγωνιζόμενος σε 2 παιχνίδια στην 3η κατηγορία της Ιταλίας. Πολλοί σύλλογοι της Ιταλίας και της Ευρώπης τον παρακολουθούσαν για πολλά χρόνια.




Υπέγραψε στην Ίντερ το 2007, για... ψίχουλα, κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Σε 3 χρόνια, είχε 86 συμμετοχές και 28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε το ιστορικό τρεμπλ το 2010, έχοντας 40 συμμετοχές και 11 γκολ εκείνη τη σεζόν, ενώ κατέκτησε και άλλα 2 πρωταθλήματα και το σούπερ καπ Ιταλίας το 2008. Είχε καταπληκτική συνεργασία με τον Ιμπραήμοβιτς στα πρώτα χρόνια, και μετέπειτα με τους Μιλίτο-Ετό. Το 2010 πήρε το βραβείο Golden Boy, που είναι κάτι σαν χρυσή μπάλα των νεαρών ποδοσφαιριστών!




Το 2010, ο Μάριο έκανε το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της ανερχόμενης δύναμης, της νεόπλουτης τότε Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 22 εκατ. ευρώ, όπου θα έβρισκε τον προπονητή που είχε και την πρώτη χρονιά στην Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Έχοντας για συμπαίκτες ορισμένα τεράστια ονόματα, όπως Τέβεζ, Σίλβα, Τζέκο, Αγουέρο, Νασρί, Τουρέ, κλπ., ο Μπαλοτέλι είχε ορισμένα διαστήματα μεγάλης φόρμας και ορισμένα μεγάλου ντεφορμαρίσματος στη Σίτι, όπου ωστόσο το πρόσημο της παρουσίας του κρίνεται θετικό. Κατέγραψε 80 συμμετοχές και 30 γκολ με τη φανέλα των citizens σε όλες τις διοργανώσεις, σε 2,5 χρόνια, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο (MVP του τελικού) και 1 κομιούνιτι σιλντ.



Το χειμώνα του 2013, μετά από προστριβές με τον προπονητή και τη διοίκηση της Σίτι, αλλά και λόγω του ντεφορμαρίσματός του, έφυγε από την ομάδα και επέστρεψε στο Μιλάνο, αλλά για την άλλη πλευρά της πόλης, τη Μίλαν! Το εξάμηνο που ακολούθησε ο Μπαλοτέλι πέρασε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, σκοράροντας 12 γκολ σε 13 ματς στη Serie A, έχοντας τρομερή συνεργασία με τον Ελ Σαραουί, όντας ο αποκλειστικός λόγος που η Μίλαν κατέκτησε τελικά την 3η θέση του πρωταθλήματος! Δίκαια συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 11άδα της Serie A για τη σεζόν 2012-13.



Η περασμένη σεζόν είχε σκαμπανεβάσματα για τον Μπαλοτέλι, ο οποίος πάντως παρέμεινε το σημείο αναφοράς των ροσονέρι, ωστόσο είχε μετριότατους συμπαίκτες και δεν είχε βοήθειες, σε συνδυασμό και με τους τραυματισμούς του Ελ Σαραουί. Απολογισμός 18 γκολ σε 41 συμμετοχές (πρώτος σκόρερ της ομάδας). Και στη Μίλαν το πρόσημο είναι θετικό, παρότι έκανε κατά καιρούς και εκεί διάφορα εκτός γηπέδου.






Στην εθνική


Ο Μπαλοτέλι είναι μέλος της μεγάλης εθνικής ομάδας της Ιταλίας από το 2010, έχοντας προηγουμένως περάσει και από την U21. Έχει καταγράψει με τη φανέλα της ''Σκουάντρα Ατζούρα'' 33 συμμετοχές και 13 γκολ. Κορυφαία του βραδιά φυσικά είναι αυτή στον ημιτελικό του Euro 2012, όπου με 2 δικά του γκολ η Ιταλία κέρδισε 2-0 τη Γερμανία και προκρίθηκε στον τελικό (έχασε από την Ισπανία εκεί)! Προηγουμένως είχε πετύχει και ένα γκολ κόντρα στην Ιρλανδία στους ομίλους, ενώ πέτυχε και γκολ κόντρα στην Αγγλία στο φετινό Μουντιάλ, δίνοντας τη νίκη με 2-1 στην εθνική του. Ποντάρει πολλά επάνω του ο Αντόνιο Κόντε ενόψει του μέλλοντος!



Τρόπος παιχνιδιού



Ο Μπαλοτέλι γεμίζει την περιοχή με την παρουσία του. Είναι ολοκληρωμένος επιθετικός, με τρομερά αθλητικά προσόντα, τρομερή τεχνική, πολύ καλή πρώτη επαφή, σκοράρει με πολλούς τρόπους και έχει πολύ δυνατό σουτ.









H... τρελή πλευρά του Μάριο




Κάντε κλικ στα λινκς για να απολαύσετε τον Μπαλοτέλι:









http://www.premierleague.gr/17-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9-vids-pics/


http://www.gazzetta.gr/fourfourtwo/article/643919/o-mpaloteli-poy-agapisame

http://www.gazzetta.gr/node/87224

http://www.gazzetta.gr/anaskopeseis/article/item/253435-mpaloteli-best-2011-vids-pics



Βίντεο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου