Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Το μεταγραφικό παζάρι στα 4 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το φετινό καλοκαίρι

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά και θα σχολιάσουμε το πως κινήθηκαν μέχρι στιγμής οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.








Premier League

Πολύ δυνατά έχουν μπει οι μεγάλες αγγλικές ομάδες στη μεταγραφική περίοδο. Η πρωταθλήτρια Σίτι έχει πάρει τον αμυντικό χαφ Φερνάντο από την Πόρτο, τον τερματοφύλακα Καμπαγιέρο από τη Μάλαγα και τον δεξιό μπακ Σανιά από την Άρσεναλ, ενώ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του στόπερ Μανγκαλά από την Πόρτο. Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται άλλες προσθήκες η ήδη τρομερή Σίτι! Έχασε μόνο τον Λέσκοτ και τον Παντίλιμον.

Η Λίβερπουλ έχει ανάμεικτο παζάρι μέχρι στιγμής. Από τη μία έχει αποκτήσει 6 πολύ ποιοτικούς παίκτες που προσδίδουν βάθος στην ομάδα και προέρχονται από καταπληκτικές χρονιές. Πρόκειται για τους Λαλάνα (μεσοεπιθετικός), Λάμπερτ (φορ), Λόβρεν (στόπερ), και οι 3 από τη Σαουθάμπτον, Τσαν (αμυντικό χαφ), Μάρκοβιτς (εξτρέμ) και Οριτζί (φορ). Από την άλλη όμως έχασε το μεγάλο της αστέρι, τον Λουίς Σουάρεζ. Πιστεύω πάντως πως με έναν ακόμα φορ και έναν αριστερό μπακ πάει και πάλι για μία πολύ καλή χρονιά του χρόνου.

Η Τσέλσι είναι αυτή που τα έχει πάει καλύτερα από όλους στις προσθήκες. Πιστεύω πως είναι το μεγάλο φαβορί για τίτλο του χρόνου. Απέκτησε παίκτες σε θέσεις που πραγματικά χρειαζόταν. Απέκτησε από την Ατλέτικο τον Ντιέγκο Κόστα και τον Φιλίπε Λουίς, σε 2 θέσεις που είχε μείνει γυμνή, επίσης πήρε και τον σπουδαίο χαφ Σεσκ Φάμπρεγας από τη Μπαρτσελόνα, για να αντικαταστήσει τον Λάμπαρντ, ενώ επέστρεψε και ο θρύλος Ντιντιέ Ντρογκμπά! 

Μεγάλο λάθος πάντως η πώληση Λουκάκου στην Έβερτον. Έχασε επίσης Νταβίντ Λουίζ, Άσλεϊ Κόουλ, Ετό, Μπα, ενώ επέστρεψε ο Κουρτουά από το δανεισμό του στην Ατλέτικο, και προβλέπεται μεγάλη μάχη μεταξύ Τσεχ και Κουρτουά για τη θέση κάτω από τα δοκάρια! Η μόνη μεταγραφή που ίσως χρειάζεται η Τσέλσι είναι ένα στόπερ.

Αρκετά καλά κινείται και η Άρσεναλ. Έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής τον Κολομβιανό τερματοφύλακα Οσπίνα που έκανε πολύ καλό Μουντιάλ στη Βραζιλία, τον Γάλλο δεξιό μπακ Ντεμπισί από τη Νιούκαστλ, το πολυεργαλείο Τσέιμπερς από τη Σαουθάμπτον, αλλά και τον ποιοτικότατο εξτρέμ Αλέξις Σάντσεζ από τη Μπαρτσελόνα, που είναι ίσως η καλύτερη μεταγραφή στο νησί μέχρι τώρα. Χρειάζεται έναν αμυντικό χαφ ''σκύλο'' και έναν σέντερ φορ για να λέει ότι πάει για μεγάλα πράγματα.

Η ομάδα μου η Τότεναμ δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο μέχρι στιγμής, αφού πέραν από την πώληση του Σίγκουρτσον στην Σουόνσι, όπου πήρε για αντάλλαγμα τους Ντέιβις (αριστερό μπακ) και Φορμ (τερματοφύλακα), δεν υπάρχει τίποτα άλλο, αφού στηρίζεται στην επάνοδο των περσινών αποκτημάτων, όπως οι Σολδάδο ή Λαμέλα. Η Έβερτον τα πάει τρομερά, αφού απέκτησε μόνιμα τους Μπάρι και Λουκάκου που αγωνιζόταν ως βασικοί, αλλά και τον αμυντικό χαφ Μπέσιτς από τη Φερεντσβάρος.

Τέλος, η Μαν Γιουν τον Λουίς φαν Χάαλ έχει πάρει 2 παίκτες μέχρι στιγμής. Τον αριστερό μπακ Σο από τη Σαουθάμπτον, που έβγαλε μάτια πέρσι, αλλά και το μηχανάκι Άντερ Ερέρα από την Μπιλμπάο, που δίνει πολλές λύσεις σε πολλές θέσεις του κέντρου, εκμεταλλευόμενος την αθλητικότητα αλλά και την τεχνική του κατάρτιση. Έφυγαν οι Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, 3 βασικότατοι αμυντικοί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και ο Μπίτνερ. Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται σίγουρα 4-5 παίκτες για να αρχίσει να επανέρχεται.



La Liga

Πολύ ''ψωμί'' έχουμε και στην Ισπανία, με τις 3 μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος να έχουν κάνει πολλές προσθαφαιρέσεις, με το πρόσημο και στις 3 να είναι θετικό αναμφίβολα.

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε 2 τερματοφύλακες, τους Τερ Στέγκεν και Μπράβο, λύνοντας επιτέλους το πρόβλημά της, αφού έφυγαν οι Βαλντές-Πίντο. Επίσης, ήρθε ο Ράκιτιτς με τη μαγική χρονιά στη Σεβίλλη, ο στόπερ Ματιέ από τη Βαλένθια και φυσικά το μεγάλο μπαμ του καλοκαιριού, ο Λουίς Σουάρεζ από την Λίβερπουλ, έναντι 81 εκατομμυρίων ευρώ! Έφυγαν επίσης οι Πουγιόλ, Φάμπρεγας και Σάντσεζ, αλλά και κάποιοι νεαροί ως δανεικοί. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έναν ακόμα στόπερ σίγουρα και ίσως ένα δεξί μπακ.

Η Ρεάλ έκανε 2 μεταγραφές μέχρι στιγμής, αλλά και οι 2 είναι μεταγραφάρες! Η μία είναι ο Τόνι Κρόος από τη Μπάγερν, με τη φοβερή τιμή των 25 εκατ. ευρώ (!), και η άλλη είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ, ο Χάμες Ροντρίγκεζ, έναντι 80 εκατ. ευρώ! Έφυγε μόνο ο Μοράτα. Η Ρεάλ χτίζει νέους ''γκαλάκτικος''!

Η Ατλέτικο έχει πολυάσχολο καλοκαίρι. Κινείται εξαιρετικά, αφού για κάθε απώλεια, έχει έναν πολύ καλό αντικαταστάτη! Έφυγαν Κουρτουά-Αρανθούμπια, πήρε Όμπλακ-Μογιά. Έφυγε ο Φιλίπε Λουίς, πήρε Σικέιρα και Ανσάλντι. Έφυγε ο Βίγια, παίρνει κατά 99% τον Γκριεζμάν. Έφυγε ο Κόστα, πήρε Μάντζουκιτς. Έφυγε ο Ντιέγκο, πήρε Κορέα. Έφυγε ο Αντριάν, επέστρεψε ο νεαρός Μπαπτιστάο. Πραγματικά φοβερή διαχείριση της Ατλέτικο στις μεταγραφές!!!



Serie A

Μέτρια πράγματα για τις ιταλικές ομάδες, πλην της Ρόμα. Η Γιουβέντους πήρε Μοράτα, Περέιρα και Εβρά, έφυγαν Βούτσινιτς, Κουαλιαρέλα, Πελούζο, ενώ πολύ κοντά στην έξοδο είναι και το μεγάλο αστέρι, Αρτούρο Βιδάλ. Η Νάπολι πήρε Κουλιμπαλί (δανεικός) και Μίτσου (ο παιχταράς από τη Σουόνσι). Η Μίλαν πήρε Αγκάτσι (τερματοφύλακας), Άλεξ (στόπερ) και Μενέζ (εξτρέμ). Η Ίντερ πήρε Βίντιτς (στόπερ), Ντοντό (αριστερό μπακ) και Μ'Βιλά (αμυντικό χαφ). Η Φιορεντίνα πήρε Ταταρουσάνου και Μπαλάντα. Η Λάτσιο πήρε Μπάστα, Τζόρτζεβιτς και Παρόλο, 3 πολύ καλούς παίκτες.

Η Ρόμα, όπως είπαμε, κινήθηκε τρομερά στη μεταγραφική περίοδο μέχρι στιγμής, αποκτώντας ποιοτικότατους και έμπειρους παίκτες. Πήρε τον Άσλεϊ Κόουλ, τον Εμάνουελσον, τον Σεϊντού Κεϊτά, τον Αστόρι, τον Ουτσάν και την ταλεντάρα Ιτούρμπε. Σπουδαίο παζάρι από την Ρόμα, που πάει για μεγάλα πράγματα του χρόνου, ενώ δεν έχει και κάποια μεγάλη απώλεια!



Bundesliga

Η μεγάλη Μπάγερν απέκτησε τον σπουδαίο φορ Λεβαντόφσκι ως ελεύθερο από τη Ντόρτμουντ, τον χαφ Ρόντε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον αριστερό μπακ Χουάν Μπερνάτ από τη Βαλένθια. Έχασε Κρόος και Μάντζουκιτς. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται ένα στόπερ.

Η Ντόρτμουντ, παρότι έχασε τον Λέβα, πήρε 2 πολύ καλούς φορ που προέρχονται από φοβερή χρονιά. Τον πρώτο σκόρερ της Serie A πέρσι, τον Τσίρο Ιμόμπιλε, από την Τορίνο, και τον Αντριάν Ράμος των 16 γκολ από τη Χέρτα. Επίσης, απέκτησε την ταλεντάρα στα στόπερ, τον Ματίας Γκίντερ, από τη Φράιμπουργκ, και τον Ντονγκ Γι από τη Σάντερλαντ.

Η Λεβερκούζεν πήρε Ντρμιτς, Τσαλχάνογλου και Γεβντάι, 3 πολύ ποιοτικούς παίκτες. Η Σάλκε, τέλος, πήρε Τσούπο-Μότινγκ, Μπαρνέτα, Αόγκο, Σαμ και Γκίφερ, προσδίδοντας σπουδαίο βάθος ενόψει της νέας χρονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου