Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σύνοψη της 3ης αγωνιστικής του Μουντιάλ 2014 (και τελική βαθμολογία ομίλων)

Kαλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα κάνουμε αναλυτική αναφορά στα παιχνίδια της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, και θα δούμε πως διαμορφώθηκαν οι τελικές βαθμολογίες σε κάθε όμιλο, καθώς και τα ζευγάρια των 16 που προέκυψαν (αύριο η ανάλυσή τους).







Α' όμιλος

Στον πρώτο όμιλο, η Βραζιλία νίκησε με 4-1 το Καμερούν, με άλλο ένα σόου από τον Νεϊμάρ (2 γκολ), ο οποίος δείχνει ικανός να ηγηθεί της Βραζιλίας φέτος και στα 22 του χρόνια είναι ήδη 6ος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας! Τα άλλα 2 γκολ της Σελεσάο πέτυχαν οι Φρεντ και Φερναντίνιο, ενώ για το Καμερούν είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μάτιπ, σκοράροντας το μοναδικό γκολ του Καμερούν στο φετινό Μουντιάλ.

Στο άλλο, ματς που είχε χαρακτήρα τελικού, το Καμερούν έδειξε απίστευτη ανωτερότητα απέναντι στην Κροατία, και παίζοντας για άλλο ένα παιχνίδι εξαιρετική μπάλα, την υπέταξε με σκορ 3-1. Τα γκολ του Μεξικού πέτυχαν οι Μάρκεζ, Γκουαρδάδο και Τσιτσαρίτο Ερνάντεζ, ενώ το γκολ της τιμής για την Κροατία ο Πέρισιτς. Πολύ οργανωμένη και ποιοτική ομάδα το Μεξικό.

1. Βραζιλία    7
2. Μεξικό       7
3. Κροατία     3
4. Καμερούν  0

Β' όμιλος

Στον δεύτερο όμιλο, στη μάχη που έκρινε εξ αρχής την 1η θέση, σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς, η Ολλανδία νίκησε τη Χιλή με 2 γκολ των νεαρών Λιρόι Φερ και Μέμφις Ντεπάι, με αμφότερους να μπαίνουν ως αλλαγή στο παιχνίδι, ενώ για 3ο συνεχόμενο ματς ο Ρόμπεν ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης της Ολλανδίας. Η Χιλή είχε πετύχει το στόχο της πρόκρισης οπότε αυτή η ήττα μόνο καταστροφική δεν είναι.

Στο έτερο ματς, σε ένα άκρως αδιάφορο παιχνίδι με 2 αποκλεισμένες ομάδες, η Ισπανία έκλεισε τον κύκλο της δυναστείας της με νίκη 3-0 επί της Αυστραλίας, με σκόρερ τους Βίγια, Τόρες, 2 παίκτες-καταλύτες στη χρυσή εποχή της εθνικής Ισπανίας, και τον Χουάν Μάτα.

1. Ολλανδία    9
2. Χιλή            6
3. Ισπανία       3
4. Αυστραλία  0

Γ' όμιλος

Για το ματς της εθνικής μας δε χρειάζεται να πω πολλά. Απλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ! ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!

Στο έτερο ματς, η Κολομβία έδειξε και πάλι ότι είναι το αφεντικό του ομίλου και νίκησε με 4-1 την Ιαπωνία, παρότι αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές. Τα γκολ των Κολομβίας έβαλαν οι Κουαδράδο (πέναλτι), Τζάκσον Μαρτίνεζ (2) και Χάμες Ροδρίγκεζ, με την Ιαπωνία να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1 με τον Οκαζάκι.

1. Κολομβία    9
2. Ελλάδα       4
3. Ακτή Ελεφ  3
4. Ιαπωνία      1

Δ' όμιλος

Στον 4ο όμιλο, σε ένα από τα παιχνίδια που πριν τη διεξαγωγή τους είχαν χαρακτήρα ''πρόωρου τελικού'', ανάμεσα σε 2 πολύ μεγάλες ομάδες, η Ουρουγουάη πήρε την πολυπόθητη νίκη (με ισοπαλία προκρινόταν η Ιταλία)-πρόκριση κόντρα στην Ιταλία, με 1-0 χάρη σε γκολ του Γκοντίν προς το τέλος του αγώνα. Η Ουρουγουάη έδειξε πιο ικανή από τη σκουάντρα ατζούρα, που απογοήτευσε και έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων για 2ο συνεχόμενο Μουντιάλ, με την καριέρα του μεγάλου Πίρλο στην εθνική Ιταλίας να τελειώνει άδοξα.

Στο άλλο ματς, που ήταν άκρως αδιάφορο, αφού η Κόστα Ρίκα είχε εξασφαλίσει την 1η θέση, ενώ η Αγγλία είχε αποκλειστεί και μαθηματικά, οι 2 ομάδες δεν τόλμησαν και πολύ, και έτσι είχαμε ένα τελικό 0-0, με την Αγγλία να απογοητεύει και πάλι οικτρά και τους Κοσταρικανούς να ολοκληρώνουν τη μεγάλη έκπληξη χωρίς ήττα.

1. Κόστα Ρίκα     7
2. Ουρουγουάη  6
3. Ιταλία             3
4. Αγγλία            1

Ε' όμιλος

Στον 5ο όμιλο, η Γαλλία, παρότι παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην 11άδα, πήρε μία άνετη ισοπαλία 0-0 με το Εκουαδόρ, εξασφαλίζοντας την 1η θέση, στερώντας το Εκουαδόρ να διεκδικήσει την πρόκριση, και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις υπέρ της Γαλλίας, αν ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ, Ντομίνγκεζ, δεν ήταν σε μεγάλη μέρα.

Το άλλο ματς του ομίλου, σε προσωπικό σόου του Σέρνταν Σακίρι εξελίχθηκε η αναμέτρηση μεταξύ της Ονδούρας και της Ελβετίας. Με τον εξτρέμ της Μπάγερν να κάνει χατ τρικ, οι Ελβετοί νίκησαν με 0-3 την πιο αδύναμη -κατά τη γνώμη μου- ομάδα του φετινού Μουντιάλ, και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

1. Γαλλία        7
2. Ελβετία      6
3. Εκουαδόρ  4
4. Ονδούρα    0

ΣΤ' όμιλος

Στον 6ο όμιλο, είχαμε 2 αρκετά αδιάφορα ματς από βαθμολογικής άποψης, αφού Αργεντινή και Νιγηρία είχαν προκριθεί. Ωστόσο, είδαμε 2 πολύ ωραία ματς στα οποία μπήκαν 9 γκολ! Στο ματς της Αργεντινής με τη Νιγηρία, η Αλμπισελέστε προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Λιονέλ Μέσι, όμως 1 λεπτό αργότερα η Νιγηρία ισοφάρισε με τον Μουσά. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και παλι ο Μέσι (που κάνει τρομερό Μουντιάλ) σκόραρε, αλλά στην αρχή του 2ου ημιχρόνου και πάλι ο Μουσά ισοφάρισε σε 2-2. Το τελικό 3-2 και το απόλυτο για την Αργεντινή στον όμιλο έγραψε στο 50' ο αριστερός μπακ, Μάρκος Ρόχο.

Στο άλλο ματς, η Βοσνία κατάφερε να σώσει κάπως την παρτίδα του Μουντιάλ κλείνοντας με νίκη επί του Ιράν με 3-1. Τα γκολ για τη Βοσνία πέτυχαν οι Τζέκο, Πιάνιτς και Βρσάγεβιτς, ενώ το γκολ του Ιράν, το οποίο ήταν και το μοναδικό της ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, το πέτυχε το αστέρι του, ο Ρέζα Γκουτζανεχάντ.

1. Αργεντινή  9
2. Νιγηρία     4
3. Βοσνία      3
4. Ιράν          1

Ζ' όμιλος

Στον 7ο όμιλο, σε ένα ματς που στο τέλος πανηγύριζαν όλοι μέσα στο γήπεδο, η Γερμανία νίκησε με 1-0 τις ΗΠΑ, με γκολ του Μίλερ (πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα του Μουντιάλ, μαζί με Μέσι και Νεϊμάρ, 4 γκολ έκαστος) και εξασφάλισε την 1η θέση, ενώ οι Αμερικάνοι παρότι ισοβάθμισαν με την Πορτογαλία, πήραν την πρόκριση στη διαφορά γκολ.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, σε ένα ματς που, αντιθέτως με το προηγούμενο, όλοι στεναχωρήθηκαν στο τέλος αφού αποκλείστηκαν, η Πορτογαλία κατάφερε να κάνει μία νίκη σε αυτό το άκρως αποτυχημένο για την ίδια Παγκόσμιο Κύπελλο, νικώντας 2-1 την Γκάνα. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με ένα από τα πιο αστεία αυτογκόλ που έχουμε δει σε Μουντιάλ, από τον Μπόγιε, όμως ισοφαρίστηκαν από το μεγάλο μου πουλέν, τον Ασαμόα Γκίαν. Στο 80' ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το μοναδικό του γκολ στο τουρνουά και έδωσε την ανούσια νίκη στην Πορτογαλία.

1. Γερμανία      7 
2. ΗΠΑ             4
3. Πορτογαλία  4
4. Γκάνα          1

Η' όμιλος

Στον τελευταίο όμιλο, το Βέλγιο, και πάλι χωρίς να πείσει κανέναν, αγωνιζόμενο ωστόσο με πολλές αλλαγές, πέτυχε άλλη μία δύσκολη νίκη, αυτή τη φορά επί της Νότιας Κορέας, με 1-0 με γκολ του αμυντικού της Τότεναμ, Ιαν Βερτόνχεν και έκανε το 3/3 χωρίς να εντυπωσιάσει πάντως.

Στο ματς που είχε ενδιαφέρον, η Αλγερία έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο μεγάλης ομάδας, και παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από τη Ρωσία με γκολ του Κοκόριν, ισοφάρισε με γκολ του Σλιμανί, που κάνει φοβερό τουρνουά, σε 1-1, χάρη σε λάθος έξοδο του τερματοφύλακα Ακινφέεφ, και πήρε την πρόκριση, ολοκληρώνοντας μία ακόμα μεγάλη έκπληξη στο φετινό Μουντιάλ.

1. Βέλγιο      9
2. Αλγερία    4
3. Ρωσία      2
4. Ν. Κορέα  1



Έτσι, για τη φάση των 16 διαμορφώθηκαν τα εξής ζευγάρια:

Βραζιλία-Χιλή
Ολλανδία-Μεξικό
Κολομβία-Ουρουγουάη
Κόστα Ρίκα-Ελλάδα
Γαλλία-Νιγηρία
Αργεντινή-Ελβετία
Γερμανία-Αλγερία
Βέλγιο-ΗΠΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου