Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Τα ζευγάρια των 16 του Μουντιάλ 2014

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε και θα αναλύσουμε τα 8 ζευγάρια της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα κάνουμε τις προβλέψεις μας.










Βραζιλία-Χιλή: Η διοργανώτρια Βραζιλία απογοητεύει μέχρι στιγμής, παρότι είχε 7 βαθμούς και έβαλε 7 γκολ στον όμιλο. Σίγουρα η απόδοσή της μέχρι στιγμής δεν πείθει για φαβορί. Ευτυχώς γι' αυτούς ο Νεϊμάρ παρουσιάζεται αντάξιος των προσδοκιών. Από την άλλη, η Χιλή, όπως αναμενόταν παρουσιάζει ένα τρομερό σύνολο που ξέρει και να αμύνεται και να επιτίθεται το ίδιο καλά, υπέταξε την πρωταθλήτρια Ισπανία στη 2η αγωνιστική των ομίλων και δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Πρόβλεψή μου ότι θα περάσει η Βραζιλία, όχι τόσο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για άλλους παράγοντες, όπως όνομα, φανέλα, έδρα, διαιτησία κλπ. κλπ.

Κολομβία-Ουρουγουάη: Το πιο αμφίρροπο ματς των 16, ανάμεσα σε 2 εντελώς ισάξιες ομάδες. Πραγματικά και οι 2 είναι πολύ ποιοτικές και διψασμένες ομάδες, με πολύ καλά σύνολα αλλά και εξαιρετικά ποιοτικές ομάδες, και σίγουρα θα δούμε ματσάρα. Προβλέπω πάντως Κολομβία.

Ολλανδία-Μεξικό: Τρομερά ενδιαφέρον ματς αυτό και σίγουρα θα απολαύσουμε μπάλα από 2 από τις καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέχρι στιγμής. Από τη μία η Ολλανδία, με σεληνιασμένους Ρόμπεν και Φαν Πέρσι, με γεμάτους ταλέντο και δίψα νεαρούς στην άμυνα, με μαεστρική καθοδήγηση από Φαν Χάαλ, έκανε το 3/3 στον όμιλο, παίζοντας απίστευτη μπάλα, σκοράροντας 10 γκολ σε 3 ματς! Από την άλλη, ένα Μεξικό που πέρασε για 6η συνεχόμενη φορά στους 16, εφαρμόζει εκπληκτικά το 5-3-2, είναι πολύ δυνατό και δεμένο σύνολο αμυντικά και φωτία στις αντεπιθέσεις, με άκρως ποιοτικούς παίκτες και έχει ενθουσιάσει μέχρι στιγμής. Πρόβλεψη εδώ, Ολλανδία, αν και δεν πρέπει με τίποτα να ξεγράφουμε την εκπληκτική ομάδα του Μεξικού.

Κόστα Ρίκα-Ελλάδα: Η Ελλάδα ούτε παραγγελία να είχε κάνει και ζευγαρώνει με Κόστα Ρίκα. Αρκεί βέβαια να μην τους υποτιμήσουμε, ίσα ίσα αυτοί μπορούν να μας υποτιμήσουν, αφού κέρδισαν Ουρουγουάη και Ιταλία στον όμιλο. Αναμφίβολα έχουν καλύτερη ομάδα, αλλά με το πάθος των Ελλήνων όλα να τα περιμένεις! Δυστυχώς προβλέπω αποκλεισμό, και μακάρι να γίνω ρόμπα (όπως έγινα και με την πρόκριση στους 16!)!

Γαλλία-Νιγηρία: Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η Γαλλία εντυπωσίασε στα ματς των ομίλων, είχε μία από τις καλύτερες επιθέσεις και γενικά άριστη λειτουργία σε όλες τις γραμμές, και τον ηγέτη της, Καρίμ Μπενζεμά, σε μεγάλη φόρμα. Από την άλλη, η Νιγηρία παρότι είχε δύσκολο έργο στον όμιλο, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση δείχνοντας στοιχεία εξαιρετικού συνόλου. Πιστεύω, πάντως, πως εδώ θα έχουμε εύκολη επικράτηση της Γαλλίας.

Γερμανία-Αλγερία: Εντάξει εδώ πιστεύω πως δεν χρειάζεται λόγια. Πολύ καλό σύνολο η Αλγερία αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να κοντράρει έστω και λίγο τη Γερμανία, που κατά τη γνώμη μου είναι το μεγάλο φαβορί για το Μουντιάλ πριν καν αρχίσει αυτό. Προβλέπω ευρεία νίκη των Γερμαναράδων.

Αργεντινή-Ελβετία: Ωραίο ματς και αυτό, με πού μεγάλο φαβορί πάντως. Δίνω ελάχιστες πιθανότητες στην Ελβετία να πάρει πρόκριση, άσχετα αν σίγουρα θα το παλέψει μέχρι τέλους. Ο Λιονέλ Μέσι κάνει μεγάλο Μουντιάλ και αν είναι στα γνωστά του επίπεδα δεν μπορούν οι Ελβετοί να τον σταματήσουν, ενώ αν πάρουν μπρος και τα υπόλοιπα αστέρια της Αργεντινής, θα πάνε βουρ για κούπα. Κανείς πάντως δεν πρέπει να ξεγράφει τους πάντα αξιόλογους Ελβετούς του μεγάλου Ότμαρ Χίτζφελντ. Νίκη Αργεντινής εδώ.

Βέλγιο-ΗΠΑ: Πολλοί από εμάς περιμέναμε το Βέλγιο δυνατό και να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, βάση των ονομάτων του. Ωστόσο, παρότι έκανε το 3/3 (σε έναν ομολογουμένως πολύ εύκολο όμιλο), δεν έπεισε κανέναν και δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προσδοκίες. Από την άλλη οι Αμερικάνοι του Γιούργκεν Κλίνσμαν παίζουν αρκετά καλή μπάλα, έχουν πολύ καλές μονάδες, σχέδιο και ταυτότητα στο παιχνίδι τους. Ωστόσο, έχω ένα προαίσθημα πως το Βέλγιο θα αρχίσει να φορτσάρει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου