Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σχολιασμός των μέχρι τώρα μεταγραφών στην Ευρώπη Part 2

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα θα σχολιάσουμε τις μέχρι στιγμής μεταγραφές των μεγάλων ομάδων του ιταλικού πρωταθλήματος.










Γιουβέντους

Μάριο Μάντζουκιτς: Ο Κροάτης φορ είναι πολύ υποτιμημένος αφού πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόλογους και συνεπείς σέντερ φορ στην Ευρώπη. Δυνατός, πολύ καλός στον αέρα και με καλά τελειώματα, ο Μάντζουκιτς θα βοηθήσει πάρα πολύ τη Γιούβε με τα γκολ του.

Πάουλο Ντιμπάλα: Μόλις στα 21 του χρόνια έβγαλε μάτια πέρσι με τη φανέλα της Παλέρμο, έχοντας 13 γκολ και 10 ασίστ, όντας ίσως ο κορυφαίος νεαρός παίκτης του πρωταθλήματος! Η Γιούβε κατάφερε να κάνει δικό της τον Αργεντίνο που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης σε μία εξαιρετική μεταγραφή και για το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον.

Σάμι Κεντίρα: Με τη φυγή των Πίρλο και Βιδάλ οι μπιανκονέρι έπρεπε να πάρουν τουλάχιστον έναν κεντρικό χαφ. Ο Γερμανός είναι καθαρόαιμος αμυντικός χαφ και είναι φανερό πως θα αλλάξει κάπως το στυλ παιχνιδιού στον άξονα καθώς εδώ και χρόνια που υπήρχε ο Πίρλο δεν μάρκαρε, ενώ πλέον υπάρχει ένας ''σκύλος'' στη θέση 6, με την κατάλληλη εμπειρία, ώστε να μπορεί και να απελευθερώνει και τους πιο μπροστινούς του.

Νορμπέρτο Νέτο: Αποκτήθηκε ως μπακ απ του τεράστιου Μπουφόν μετά και την αποχώρηση του Στοράρι. Προέρχεται από πολύ καλές χρονιές με τη Φιορεντίνα, ενώ είναι μόλις 26, πράγμα που τον κάνει και μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη του Μπουφόν (έστω και αν δεν είναι σε καμία περίπτωση στα ίδια επίπεδα).

Σιμόνε Ζάζα: Ανήκει εδώ και καιρό στη Γιουβέντους όμως φέτος αποφασίστηκε ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να ενσωματωθεί στην ομάδα, μετά από 2 γεμάτες σεζόν ως δανεικός στη Σασουόλο. Ο Ζάζα είναι δεύτερος επιθετικός-σέντερ φορ, με πολύ καλή τεχνική και έφεση στο σκοράρισμα και έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ντανιέλε Ρουγκάνι: Και αυτός ανήκει εδώ και μήνες στη Γιούβε. Είναι ο κορυφαίος νεαρός αμυντικός της Ιταλίας και πολύ σύντομα αναμένεται να κληθεί και στην αντρική ομάδα της σκουάντρα ατζούρα. Εξαιρετικός πέρσι με την Έμπολι, μόλις στα 20 του, και αφού σιγά σιγά οι Μπονούτσι-Μπαρτσάλι-Κιελίνι μεγαλώνουν, χρειάζεται νέο αίμα για να τους αντικαταστήσει και σαν πρώτη επιλογή δεν υπήρχε καλύτερος από τον Ρουγκάνι.

Γκιντό Βανταλά: Αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Μπόκα και αν πείσει ότι στο μέλλον θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, θα αποκτηθεί. Είναι μόλις 18 και δεν είναι τυχαίο που έχει κάνει ''κλικ'' σε όλους τους Αργεντίνους ως ένα ανερχόμενο αστέρι.

Μίλαν

Κάρλος Μπάκα: Το μεγάλο αστέρι της Σεβίλλης εδώ και 2 χρόνια (του είχαμε κάνει και αφιέρωμα ΕΔΩ). Εξαιρετικός επιθετικός, μόνιμος σκόρερ και δουλευταράς. Έχει φτάσει στα 28 και είναι στην κρίσιμη ποδοσφαιρική ηλικία και καλείται, πλέον, ως μέλος μίας πολύ μεγάλης ομάδας που τώρα αναγεννάται από τις στάχτες της, να αποδείξει ότι είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου και όχι ένα πυροτέχνημα.

Λουίζ Αντριάνο: Και αυτός στα 28 του καλείται και αυτός, όπως και ο Μπάκα (θα μοιραστούν μάλλον τη θέση του σέντερ φορ, ίσως βέβαια να τους δούμε και μαζί σε κάποια ματς) να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και σε κάποιο κορυφαίο πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε 8 ολόκληρα χρόνια στη Σαχτάρ και 128 γκολ, ενώ πέρσι σκόραρε 9 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (τερμάτισε πίσω μόνο από Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ)! Μεγάλο ερωτηματικό.

Αντρέα Μπερτολάτσι: Η καλύτερη μεταγραφή της Μίλαν για εμένα, ακόμα πιο πάνω από τους 2 πολύ αξιόλογους σέντερ φορ που αναφέραμε παραπάνω. Ο Ιταλός χαφ ήταν εξαιρετικός τα 3 τελευταία χρόνια με τη Τζένοα, είναι 24 χρονών (έχει πολύ μέλλον ακόμα) και κάνει πραγματικά τα πάντα μέσα στο γήπεδο, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Με σωστή διαχείριση θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της νέας Μίλαν.

Χοσέ Μάουρι: Ο 19χρονος μέσος ήταν πέρσι ίσως ο κορυφαίος παίκτης της Πάρμα. Είναι πολύ καλό ταλέντο και αν όλα πάνε καλά η Μίλαν έχει πιάσει... φλέβα χρυσού.

Σιμόνε Βέρντι: Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός ανήκε και παλαιότερα στους ροσονέρι, όμως τότε κρίθηκε ανεπαρκής. Μετά όμως από εμπειρίες σε Τορίνο και Έμπολι, αποφασίστηκε να του δοθεί και μία δεύτερη ευκαιρία.

Ίντερ

Ζοφρουά Κοντογκμπιά: Μία μεταγραφή που συζητήθηκε πολύ και προηγήθηκε μία μεγάλη μάχη με τη συμπολίτισσα Μίλαν για την απόκτησή του. Εν τέλει, έστω και με αρκετά μεγάλο ποσό, αποκτήθηκε από την Ίντερ. Ο Κοντογκμπιά είναι ίσως το κορυφαίο ανερχόμενο αμυντικό χαφ (ξαναλέω ΑΜΥΝΤΙΚΟ, όχι στυλ Πογκμπά, Ίσκο κλπ.), αφού δεσπόζει στη μεσαία γραμμή, είναι πολύ δυνατός και στο έδαφος και στον αέρα και ξέρει να μοιράζει και παιχνίδι από πίσω, έχοντας πολύ καλό έλεγχο της μπάλας. Καλείται μακροπρόθεσμα να γίνει ο νέος ηγέτης του κέντρου της Ίντερ!

Στέβαν Γιόβετιτς: Από τότε που πήγε στη Σίτι, ποτέ δεν θύμισε τον παικταρά που θαυμάσαμε όλοι με τη Φιορεντίνα και χάζευε τις ιταλικές άμυνες. Ένας περιφερειακός επιθετικός με εξαιρετική τεχνική και πολύ καλό πόδι, άμα τη επιστροφή του στην Ιταλία ευελπιστεί να βρει τον παλιό καλό του εαυτό και η Ίντερ είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Άλλωστε είναι ακόμα 25.

Ζοάο Μιράντα: Ένας από τους στυλοβάτες της εκπληκτικής Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε τα τελευταία χρόνια. Δυναμικός στόπερ, σταθερός στην απόδοσή του και πάντα τα δίνει όλα για τη φανέλα, ενώ δεν εξαφανίζεται στα μεγάλα παιχνίδια. Σίγουρα θα προσφέρει στην αμυντική γραμμή της Ίντερ, ενώ με την εμπειρία του πλέον θα βοηθήσει και τους νεαρότερους. Εξαιρετική κίνηση.

Τζέισον Μουρίγιο: Το κερασάκι στην τούρτα μετά την εκπληκτική σεζόν του με τη Γρανάδα ήταν το Κόπα Αμέρικα όπου με τη φανέλα της Κολομβίας ήταν εξαιρετικός, δείχνοντας ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και σε μία κορυφαία ομάδα. Πολύ καλός στόπερ, με σωστό διάβασμα του παιχνιδιού και καλή τεχνική για τη θέση του, ωστόσο είναι σχετικά άπειρος. Αυτό είναι και ίσως το μόνο μειονέκτημά του.

Μάρτιν Μοντόγια: Δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ σοβαρή θέση στη Μπαρτσελόνα και έτσι αναχώρησε για άλλες πολιτείες. Στην Ίντερ του δίνεται η ευκαιρία, ως βασικός να αναδειχθεί και να δείξει ότι αξίζει. Δεξί μπακ με αρκετά καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση όμως με μεγάλη αστάθεια.

Λάτσιο

Ράβελ Μόρισον: Παρότι μόλις 22 έχει πολλές εμπειρίες από την Πρέμιερ Λιγκ. Πολύ καλός παίκτης που θα ήταν ήδη ακόμα ψηλότερα αν δεν είχε πολύ δύσκολο χαρακτήρα. Η Λάτσιο είναι η πρόκληση και το στοίχημα για τον ίδιο και την καριέρα του, έστω και σε αυτό το πρώιμο στάδιο αυτής.

Πάτρικ Γκαμπαρόν: Πολυεργαλείο (αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, κεντρικό χαφ και δεξί μπακ) που επί χρόνια ήταν μέλος της Μπαρτσελόνα Β' και η Λάτσιο αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία που περίμενε.

Γουέσλι Χεντ: Ο υψηλόσωμος στόπερ έβγαλε μάτια με την Αλκμάαρ και αν με το καλό παραμείνει ο Ντε Βράι θα δημιουργήσουν πίσω ένα εξαιρετικός ολλανδικό δίδυμο.

Ρικάρντο Κίσνα: Κι άλλος νεαρός Ολλανδός. Ο Κίσνα είναι μεσοεπιθετικός, ταχύτατος με πολύ καλή τεχνική, προϊόν της παγκοσμίως φημισμένης ακαδημίας του Άγιαξ. Ευελπιστούν στη Λάτσιο αν και εφόσον αποχωρήσει κάποιος εκ των Καντρέβα ή Φελίπε Άντερσον να έχουν από πίσω άλλον έναν ελπιδοφόρο παικταρά.

Ρόμα

Ιάγο Φαλκέ: Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν φοβερός πέρσι με την Τζένοα, ενώ παλαιότερα ήταν μέλος της Τότεναμ και της Γιουβέντους. Ώριμος πλέον στο παιχνίδι του, γρήγορος, θα δώσει πολύτιμες βοήθειες και λύσεις στη Ρόμα.

Βόιτσεχ Σέζνι: Έστω και δανεικός, επιτέλους η Ρόμα απέκτησε τερματοφύλακα καθώς η υπομονή τους εκεί πέρα είχε εξαντληθεί με τον γερόλυκο Ντε Σάνκτις. Ο Σέζνι με την παρουσία των Οσπίνα και Τσεχ στην Άρσεναλ δε θα έβρισκε θέση και η Ρόμα είναι η καλύτερη ευκαιρία για αυτόν να δείξει ότι πραγματικά αξίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο και ότι δικαίως τον πιστεύει εδώ και χρόνια ο Βενγκέρ.

Νάπολι

Μίρκο Βαλντιφιόρι: Μετά από 7 χρόνια στην Έμπολι και μία εξαιρετική σεζόν πέρσι, ο Βαλντιφιόρι έκανε στα 29 του το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και περιμένουμε να δούμε αν θα ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο επίπεδο.

Άλαν: Ένα από τα κορυφαία χαφ του περσινού πρωταθλήματος, ήταν το Α και το Ω της Ουντινέζε μαζί με τον θρύλο Ντι Νατάλε. Ο Άλαν είναι καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, τρέχει συνέχεια, είναι πολύ δυναμικός και έχει εξαιρετικό τάκλιν, ενώ παίζει πολύ καλά την πρώτη πάσα. Ήταν μήλον της έριδος για πολλές ομάδες και τελικά οι ναπολιτάνοι τον έκαναν δικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου