Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Οι μεγαλύτερες ανάγκες των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης PART 1

Καλησπέρα σε όλους. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε σε δύο άρθρα σε ποιες θέσεις χρειάζονται ενίσχυση οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μία σύντομη ανάλυση για κάθε ομάδα και μία η μεγαλύτερη ανάγκη μεταξύ άλλων. Πάμε να δούμε το πρώτο μέρος.








Τσέλσι: Η Τσέλσι έχει πολύ μεγάλη ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Όμως με τη διαφαινόμενη φυγή του ήδη μετριότατου Όσκαρ, ίσως να χρειαστεί ένα 10άρι που να κάνει τη διαφορά μεσοεπιθετικά. Επίσης θα χρειαστεί και βάθος πάγκου ώστε να επιτύχει σε όλες τις διοργανώσεις.

Μαν Γιουν: Ο φαν Χάαλ την έχει βελτιώσει πάρα πολύ, η μεταγραφή του Ντεπάι ολοκληρώθηκε και πλέον στη Γιουνάιτεντ κοιτάνε προς τα... πίσω. Μεγαλύτερη ανάγκη είναι ένας κεντρικός αμυντικός παγκόσμιας κλάσης, που τόσο λείπει από τη Μαν Γιουν μετά τη φυγή των Βίντιτς-Φέρντιναντ.

Μαν Σίτι: Κάθε χρόνο τα ίδια για τη Σίτι. Αυτή τη φορά ίσως έχουν αρκετά μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Αν φύγει ο Τουρέ σίγουρα θα χρειαστεί ένας κεντρικός μέσος. Πάντως δεδομένο είναι ότι χρειάζεται εξτρέμ, καθώς έχει ένα απροσάρμοστο καθαρόαιμο (Χεσούς Νάβας), έναν υπό παραχώρηση (Μίλνερ) και κάποιους που παίζουν εκεί χωρίς να είναι φυσική τους θέση (Νασρί, Σίλβα, κλπ.)

Άρσεναλ: Ο Βενγκέρ κατάφερε έστω και στα τελευταία παιχνίδια να δέσει αρκετά την ομάδα, η οποία έχει πάρα πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις, πλην αυτής του σέντερ μπακ και του αμυντικού χαφ. Και αν πίσω Μερτεζάκερ-Κοσιελνί βγάζουν άλλη μια χρονιά με αρκετά καλές εναλλακτικές (π.χ. Παουλίστα), στα αμυντικά χαφ, το μόνο καθαρόαιμο 6άρι-σκύλος είναι ο απίστευτα φορμαρισμένος Κοκλέν. Σίγουρα πάντως δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του για όλη τη χρονιά. Οπότε κύρια ανάγκη για την Άρσεναλ ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ.

Λίβερπουλ: Ελλιπής ποιότητα και προσωπικότητα σε μεγάλο βαθμό στο ρόστερ της Λίβερπουλ, με τη μεγάλη αυτή ομάδα να έχει και πάλι αρκετές ανάγκες το καλοκαίρι. Σίγουρα πάντως θα χρειαστεί ένα στόπερ, αφού ο Λόβρεν αποδείχθηκε τραγική μεταγραφή, ο Τουρέ δεν μπορεί, ενώ οι Σακό και Σκρτελ έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Σίγουρα όμως χρειάζοντα παίκτες σε πολλές θέσεις ακόμα.

Τότεναμ: Η Τότεναμ έχει μεγάλη πληρότητα στο ρόστερ της, με πάνω από 20 παίκτες πρώτης γραμμής και μεγάλο βάθος σαν ομάδα. Εκεί που θα χρειαστεί μεταγραφή, είναι κυρίως στο κέντρο. Μέισον και Μπενταλέμπ που έβγαλαν μεγάλο μέρος της χρονιάς, είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά άπειροι. Χρειαζόμαστε ένα 6αρο-8άρι να μοιράζει παιχνίδι και να βοηθήσει με την εμπειρία του, αφού Ντεμπελέ και Παουλίνιο είναι σα να μη θέλουν να παίξουν σοβαρή μπάλα.

Γιουβέντους: Η μεταγραφή του Ντιμπάλα είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, ο Καβάνι είναι πολύ κοντά, ο Μπεράρντι μάλλον επιστρέφει και υπάρχουν ήδη Τέβεζ, Γιορέντε και Μοράτα. Μπροστά η Γιούβε είναι κάτι παραπάνω από ΟΚ. Στην άμυνα, η γνωστή Ιταλική 3άδα (Μπονούτσι-Μπαρτσάλι-Κιελίν), συν τους Ογκμπόνα και Ρουγκάνι που μάλλον επιστρέφει πάει αρκετά καλά, στα πλάγια μπακ υπάρχουν οι Λιχστάινερ, Κάσερες, Εβρά και Ασαμόα, στο τέρμα ο μεγάλος Μπουφόν. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί έναν παικταρά στο κέντρο. Ο Πίρλο δεν μπορεί άλλο σε υψηλό επίπεδο φανερά, ο Πογκμπά κατά πάσα πιθανότητα αποχωρεί, ο Βιδάλ έχει φοβερή αστάθεια και οι Μαρκίζιο και Περέιρα είναι παίκτες με ταβάνι. Ένα κεντρικό χαφ για τη Γιούβε λοιπόν.

Ρόμα: Η Ρόμα έχει τρομερά μεγάλο αριθμητικά ρόστερ σε όλες τις γραμμές, που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με τις χειμερινές μεταγραφές. Το κακό όμως είναι ότι πολλές από τις καλοκαιρινές και τις χειμερινές προσθήκες δεν βγήκαν καθόλου. Όμως οι περισσότεροι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Οπότε χρειάζεται μόνο κλείσιμο κάποιων τρυπών που υπάρχουν. Το μεγάλο κενό είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ντε Σάνκτις έχει... παλιώσει, ενώ οι υπόλοιποι είναι χαμηλού επιπέδου για Ρόμα τερματοφύλακες. Οπότε χρειάζεται έναν γκολκίπερ.

Λάτσιο: Το δεδομένο είναι ότι η Λάτσιο με την εξαιρετική χρονιά που έκανε σαν ομάδα, σίγουρα θα χρειαστεί να πουλήσει ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες της. Οπότε σίγουρα θα χρειαστεί και αντικαταστάτες για αυτούς. Πιθανότατα κενό να υπάρξει στα εξτρέμ, αφού Καντρέβα και Φελίπε Άντερσον είναι... μήλον της έριδος για πολλούς μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ωστόσο, η σίγουρη μεταγραφή είναι στο κέντρο. Οι Μπίλια-Παρόλο δεν μπορούν να βγάλουν όλη τη χρονιά μόνοι τους, σε μία χρονιά που οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τη φετινή, ειδικά με την παρουσία στους ομίλους του Τσουλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου